Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Nov 1, 2012

November ~7 Months ~ 2nd Pregnancy~

NoVeMbEr~ 7 months already~Alhamdulillah..

Mom n baby are doing well..
So far baby sangat baik duduk kat dlm womb momy ni..
Takde meragam or momy rasa sakit2 and kalo mcm ni boleh mengandung tiap2 tahun (bak kata nyah saya..)hhehehe

According to huby..start from dis months dah kena berjaga-jaga dah..
Sbb semua kemungkinan kena amik kira..walaupun kita taknak tp premature birth tu tetap kena pikir..
Juz ber jaga-jaga..takut la kan..
So far momy n baby ok2 je...
Takdela instinct baby nak keluar cepat ke kan..
Hopefully baby akn keluar bila sampai masanya eh..

Kalo di scan..EDD will be on 30.1.2013
tp doc bg 24.1.13..
so kita tunggu je yang mana lebih acccurate..
As long as stilll in January, momy don't mind..
Kalo bole,kali ni tak nak overdue dah..(kalo bole..nanti kesian kat baby n too risky la rsnya..serik time Aqil dulu..) -bleh refer sini

Hopefully kali ni akn lebih bak dari sebelumnya..n Now still tercari-cari tempat nak deliver..huhuhu..
Tak decide lagi biarpun selalu je googling..hehehe..
Mencari the best mmg tak akn mudah kan..haiyoo..
Tapi mcm dah 70% nekad nk pg KPMC Puchong..
InsyaALLAH dis month nk pg walk in kat sana..Tanya2 ape yang patut..
Kalo puas hati, InsyaALLAH deliver kat sana je kot..
(serik dah nak pegi Hospital Serdang)

Nanti lepas saya walk in kat sana, saya bagi review k..Tunggu...



7 Months (28-31 weeks)

Baby

By the end of this month, your baby will be 3 pounds and 16 inches long. Her lanugo is beginning to disappear and is only visible on her back and shoulders. At seven months of pregnancy, your baby’s head hair is starting to grow and she looks more like a newborn. Her body is well formed and her skin is pink and smooth. She has grown eyebrows and even eyelashes, and her eyes that were fused shut have opened. Her nails have reached the tops of her fingers and toes. Her lungs are beginning to be functional and if she were born this month, she would have a good chance for survival. Shine a bright light on your belly, and she may turn towards it.



Photobucket

9 comments:

Mama Mya said...


Al-zahrah kat bangi pun ramai yg kata ok... :)

apa2 pun.. semoga Mummy & Baby selamat....

Lynn Hamzah said...

sama ler kita...lynn pun dah 7 month juga...hingga kini still x decide nak deliver kat mana...huhuhuh...

~MommyAida~ said...

MamaMya: Terima kasih ye..

Lynn: huhuhu..samela kan..haih kali ni pening skit nk deliver kt mana..

pelangi chenta said...

anum pernah ke al-zahra dkt bangi.cam okey jek.cuba akak survey2 sana pulak

Mamanurin said...

Eeeeee cepatnya 7 months!!! minta baby dlm womb tu doakan mamanurin sama yer

Deq's Qienz said...

Hapi preggy..take care hope smuanya baik2 blaka..salam kenal ya

~MommyAida~ said...

Anum: Akak dah survey dah Az Zahra tu yunk..tp kurang berkenan skit..review pn tak brp best plus jauh skit dr umah..hihihi

Mama: InsyaALLAH Ma..semoga turn mama akn dipercepatkan k..Amin..

Deq Qienz: Terima kasih ye...

zailamohamad said...

saya EDD 12/01/2013..hehehe sebayalah anak kita nanti:)

~MommyAida~ said...

Zaila: hehe...sebaya la anak kita kan...Jaga diri ye..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget