Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Nov 19, 2012

Dilema- BS Aqil cuti sebulan~

HAih..kenapela BS a.k.a. bibik Aqil taknak balik Surabaya time Mommy unemployed hari tu??

Kenape diambilnya tiket masa2 sekarang?masa-masa Momy udah startnya pekerjaan..Lagian tak faham..

heheee..

Sedikit INFO:
Aqil dijaga oleh Maid FIL dekat rumah FIL...that's y kita panggil Bibik...

Al kisah...Bibik Aqil dah selamat terbang ke kg halamannya tanggal 15/11 hari tu..
Dilema ni saya dah fikir 7,8 bulan lepas lagi..bile Bibik dah amik tiket lagi..tapi time tu malas nak pikir sangat sape nak jaga Aqil..sbb ade orang volunteer nak jaga..so saya pon buat2 tak kisah n tak fikir pon..

TAPI..
Sampai saatnya...tetiba..semua persoalaan terjadi..
"Sape nak jaga Aqil nanti..21,22,23/11 ni ...... nak pg tutt..nak pg teettt...Budak2 pon nak hantar balik kampung.."

Aik tiba-tiba???hurmm..saya dah pening...sape nak jaga Aqil?
Takkan saya nak kena amik unpaid leaves??sikitla gaji saya nanti??heheeee..

Tiga, empat hari ni jenuh saya fikir sape nak jaga Aqil..Kalo nak hantar balik Kajang, saya takut nanti diorang yang tak tahan nak layan Aqil plus Aqil PASTI akn mencari Momy sbb tak penah kena tinggal kat Kajang...

LAST SOLUTION:(Amat berharap solution ini menjadi)
Tanya adik bongsu saya yang tengah SPM ni, nak tak dia jaga Aqil?..Sbb start Rabu ni dia ade GAP 8hari before next paper iaitu Prinsip Akaun..Dia penah cakap nak study kat umah saya during these days (minta saya bagi last guidance)...hurmm nak kena pujuk bebetul ni..sbb saya takut dia taknak..huhuhuhu..BERDOA:semoga dia setuju n kita bagi la upah sikit kan...hihihihi

TATACARA Jaga Aqil??
Senang je....pagi-pagi dalam kul 10 cam tu dia dah bangun n siap mandi ..bagi mkn Koko Crunch n susu...lepas tu bagi dia layan tenet (TABLET)...in a meantime, dia akn minta susu..so bagi dia susu...dlm tengahari dia jarang nak makan..(Susah mkn)..tapi juz tanya je..nak apple ke, biskut ke, roti ke...Kalo dia nak, buatkan..Dalam pukul 3/4ptg cam tu dia akn tido...pukul 5 bangun..mandikan dia..n biar dia main tenet lagi...LEPAS tu Momy pon balik..haaa..senang je kan???kan acu kan??heheeee...

**Aqil..bila dah hadap tenet (bukak Youtube tgk katun..-oggy and the cockcroaches, mickey mouse, Pink Panther n etc), dia takkan kacau orang dan takkan attract org lain tuk layan dia..So tenet tersebut adalah mainan utama dia..Luckily battery tenet tu tahan sampai 6 jam..so by the time battery nak abis, battery dia pon nak kongg jugak..n finally dia akn tido bersama tenet yang dah abis battery...haaa...Senang kan??

~Ayat pancing Acu~


Photobucket

3 comments:

Sherwieyna Muzzawer said...

salam. amboi Aqil suka main tenet ke? habislah Mummy kalau macam tu,hari2 kena cas bateri..hehehe

apapun nice entry!

LuN@_aiDi said...

lama ek bibik balik indon..huhu
bersabar ler yunk yea^^_
caiyook!!

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

lamanyer BS cuti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget