Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Nov 27, 2012

Pagi tadi ~ Aqil tak mahu tinggal~

Sebenarnya balik kerja semalam, saya dah terangkan kat Aqil yang dia kena pegi ikut Nanny Puchong balik kampung n will followed by pg mandi pool..

Then he refused:
"taknak..nak ikut mommy"
"Tak boleh Mommy work"
"daddy ade"
"Daddy pon Work"
"Pak lang?"
"Pak lang pon work"
Pak mizi?"
(Abis satu rumah dia sebut suruh look after him..nampak sangat dia taknak ikut Nanny dia..but he has to..)

Then pagi ni..ber drama la sekejap...
Bangun tido dah menangis-menangis taknak bangun..(dia dah tahu kena pg blk kampung pagi ni)
lepas tu Momy dukung smpai bawah..
Tetiba dady dia plk cakap
"Aqil nak pg mandi pool dengan Na ye?"
Terus menangis sekuat-kuatnya..tanda taknak pegi..

Dady nak dukung masuk car pon dia taknak...taknak..tak boleh sentuh langsung!!kalo boleh taknak keluar dari rumah tu siap...

Last sekali..Momy dukung barulah dia senyap n masuk dalam car terus nak tido blik sebab mengantuk..

Sampai je rumah Nanny..still taknak turun dari car..suruh bangun pon taknak..Momy dukung lagi..masuk dalam rumah, Atuk nak amik, dia taknak...nanny dia nak amik dari Momy pon dia taknak..siap paut kat leher Momy taknak turun dari dukungan...haihla ini budak bijak...

At last pujuk bukak katun..luckily kt 615 ade upin ipin..barulah boleh duduk kat sofa dengan tenang sedikit..tapi siap suruh momy duduk sekali..huhuhu...Momy nak suruh salam, pon dia takank..dia nak ikut momy jugak..haihhh..dia dah faham yang dia akn kena tinggal..huhuhu....

Finally, momy cium2 dia cakap jadi budak baik...nanti Aqil boleh tido dengan momy k..sekarang ni Aqil tido dengan Na dulu...nanti kita jmpa lagi k...

***Arghh touching Mode!!!huhuhuhu

Kisah SEDIH di Pagi SELASA...

Morning everyone!!!

Photobucket

5 comments:

::NureeN:: said...

apesal kena tinggal kat kg? ada kursus ke? ke sbb x der bb sitter?
sori nureen ketinggalan...

Deq's Qienz said...

morning dear..muga arini ini lbh baek dr semalam k..have a nice day :)

~MommyAida~ said...

Nureen: Bbysitter Aqil blk kg sebulan..tu yg terpaksa hantar blk kg..huhuhu..sedih..

Deq Qienz: InsyaALLAH..thanks dear...

munna said...

alahai siannya Aqil..... klu kak munna pun dah sedih tgk anak nangis nak ikut kita bila kena tinggal

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

kesianya aqil....mestilah rasa sedih kan...xper mommy sabar bebanyak yer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget