Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Dec 29, 2011

Penangan Tentang Dhia..Ouh!!Hati saya terluka...

Sape kat sini yang tak follow cite Tentang Dhia??
Tak follow..takpe..Bleh gk stay kat sini n follow entry sy...hiihihi...

Saya masih bersedih...Hati saya masih lara..ni semua gara-gara Tentang Dhia..
1st time saya rasa cerita yang sangat memberi kesan pada diri saya sendiri..

1st five episodes saya tak follow pon..tapi lepas tu saya follow n tak pernah miss..

CIter dia best sgt n sarat dengan pengajaran n panduan..(so rugi pada sapa yang tak follow tau!!)
Sy tak mampu utk ulas satu persatu cerita ni tp mungkin sedikit sebanyak review saya bleh memberikan kenangan buat diri saya sendiri n buat semua jugak pada semua..

Kalo semua perasan dari permulaan perkenalan antara DHia n Zikir,takde ape yang dapat menidakkan Cinta mereka...walaupn dipengaruh macamana sekalipun cinta mereka tetap utuh..Tapi...hanya kerana Fitnah..Cinta Zikir pada DHia mula goyah...

Saddest Part:
1) Ayah Dhia meninggal akibat disantau Mummy Zikir...Sedih rasa...
2) Melly insaf n scene ratapi pemergian Ibunya dikubur sangat menyentuh hati..
2) Mak Dhia meninggal dunia tanpa dapat dikongsi perasaan Hiba bersama suami tersayang..
4) Dhia difitnah berzina dengan Azmi selepas kematian Mak Dhia.."Mummy..mak dhia baru saja meninggal dunia pagi tadi, ape kejadahnya Dhia nak berzina dengan Azmi??"
5)Zikir mula diracun oleh Mummynya dan DHia mula dipulaukan oleh seluruh keluarga Zikir termasuk Zikir sendiri..
6) Dhia ditinggalkan suami berbulan-bulan dan merindui suaminya tanpa jemu..
7) DHia di sahkan mengidap Kanser pangkal rahim...Mula mertapi nasbnya..
8) Tanpa mahu Kansernya diketahui oleh Zikir,Dhia harungi kapahitan seorang diri dengan ditemani Melly yang tak pernah jemu2 menjaga Dhia dengan ikhlas..
9) Zikir pulang kerumah setelah berbulan-bulan di Penang, Tapi still DHia diketepikan hatta sanggup bersaingan bilik walau DHia amat mengharapkan Kasihnya Suami dikala diri berperang dengan kanser yang DHia hidapi....
10)Dhia masih dilanda musibah lagi bila diberi pilihan antara dimadukan atau diceraikan yang diusulkan oleh nenek n mummy Zikir...Tapi Dhia masih Dhia..sanggup dimadukan kerna Dia amat mencintai suaminya dan bersumpah tiada lelaki lain yang boleh mengambil tempat dihatinya selain suaminya...
11) Zikir insaf..tapi DHia tetap berkeras mahu Zikir berkahwin dengan rose walau Zikir tidak mahu...
12) Zikir berkahwin dengan Rose tetapi meninggalkan Rose di malam pertama mereka dan ZIkir tetap kembali kepada Dhia dan sangat menyentuh hati bila Zikir merebahkan badannya di sebelah Dhia...Ouhh..Sedihhh...
Air mata saya dah mengalir bercucuran tanpa mahu berhenti..
13) Dhia jatuh sakit bila Rose menyerangnya dirumah akibat Zikir lari meninggalkan malam pertama mereka..
14) AKhirnya..Dhia tidak dapat diselamatkan..Melly berterusterang tentang condition Dhia pada semua, Nenek Zikir Kesal...
15) Zikir bersama DHia pada sisa-sisa hidup DHia yang hanya tinggal beberapa saat...Kalimah syahadah diucap...Akhirnya pergilah Dhia meninggalkan ZIkir buat selamanya..
16) siapa sangka...Zikir juga pergi meninggalkan dunia buat selamanya disebelah jasad kaku Dhia akibat diserang Angin Ahmar...

Ouh..Touching kan!!sangattttttttttttttttttttttttt..Air mata saya tak mahu berhenti dan masih teresak-esak..

Yang Tak best bila sampai ending..Mummy Zikir yang jahat macam Haram J tu tak dapat pembalasan yang sepatutnya...Tak patut!!At least tunjuk la sikit pembalasan yang sepatutnya dia terima..Sebab...Dia sangat Jahat like evil...serious!!Tension sikit part tu..

Yang lain2 semuanya best..

Ouh Dhia..ouh Zikir...Love both of u much2 la..Thumbs up to Nora Danish...Sebab lakonan dia sangat superrbbb dalam cerita ni..tak macam cerita2 dia yang lain..Congrats to all Team Tentang Dhia..U guys did a great job!!!Tahniah!!

Dec 28, 2011

Banyak story Pending!!

Assalammualaikum..

Hy all!!
Sorry sgt lama tak update di sini..
So cerita yg sy 'Hutang' adalah seperti di bawah:
1) Sambungan Entry Terengganu with Love
2)Bandung with Love!!(banyakkkkkk gambarrrr)..Ade FM tuk Kak Munna tau!!hihihi..tuk blogger lain pon ade gak souvenir....
3)Aqil's story ..(Mamat tu dh semakin BIJAK)
4)Azam Baru
5) corat coret sekitar 2011..

Waaa banyaknyaaaa...Mampu ke saya mencoret disini before year end???Nantikan ye kawan2...

Dec 12, 2011

Cerita tentang Weekend yang sakit hati...

Weekend yang sibuk..
Weekend yang tak best..
Weekend yang tak accomplish ape2 pn!!
huhuhuhu..

~Nk buat Passport Aqil n Dady tak kesampaian sebab si dia bgn lambat..
~Balik kajang,nk jumpa angah  along mak..semua tak dapat pasal diorang keluar..(takkan nk ikut time ko je kan nk jumpa diorang pn!!) balik pon kejap sangat..
~Pg Knduri time Maghrib.. (taksukaa...)
~Nk tgk Ombak Rindu tak dapek2 jugak walau dh beli Ticket n burn RM 30 mcm tu je!!Sedih.. (membazir pertama)
~Konfrontasi akibat P sickness...(sentiasa sakit hati..)
~Penat minggu lepas terbawak2 smpai ke Weekend n akhirnya sakit semuanya n kat mana2..
~Kemuncak...Makan mlm tadi Dua orang + Aqil sampai RM 51.00...(membazir ke2)

Itu sahaja cerita Weekend yang TAKBEST!!

Weekend anda2 best tak??

Khamis ni nk fly dah...tak sabar....Tak sabar nk bercuti n spend time dgn Aqil sbnrnya...tak larat nk hadap kerja yang tak habis2...hhuhuhu...

Jom sambung buat kerja...

Nov 29, 2011

Bercuti sakan Tiga Hari Yang lepas..

Assalammualaikum..

Br Balik dari Pantai Timur..

Huhuhu...Best!!

Tak hujan sangat..

Tak banjir pn..

Sebab ..

Sy pg area Kerteh n Dungun je...

Harusla tak banjir kan area situ..

Nak share bnyk gmbr ketika di sana..

Esok sy upload k...Lupa nk blutooth kt Hp Hubby..

Ala..bkn bercuti sgt pn...pegi kenduri kawen je pn!!hihihi..

Tp best sbb sgt rilek n cool je tmptnya..

Tmpt tido pn best even Kerteh Inn je...

HOtel takde bintang...Tp best!!

Esok kita cite panjang lagi k..

Sebelum tu meh layan gambar2 dari Hp cabuk sy ni...hihihihi..
     
Singgah mkn kat TEmerloh...Oooo Mak Aii...Harga dia Mahal..Sepinggan ni RM 8.00










     

Sepnggan ni RM 7.00..Dekat RnR Temerloh...Tak sedap pn..huhuhu...
Anak manja Daddy...hihihi..Rapat bebenor dia dgn dady skrg..asik nk berbisik n kiss2 dady je...huhuhu
Inilaa Kerteh Inn..Best tau tempat dia..Actually ni Katil single-single tp kitorang rapatkan so dat Aqil takkan jatuh..
Dressing Table...Ade katil double bed n single+double bed which is BESAR..
Baru balik dr Akad Nikah Brader Sbull..Aqil dah loteih...
Before Check out..Aqil sgt Gedix kan....
Ni gambar mlm tadi...Pg beli DVD..Layan movie smpai pukul 3 pg..Planet of The Apes!!best sgt2 citer tu..Awil pon tergamam tgk citer Org Utan tu..Aqil mcm dh bleh bwk tgk wayang la..Dah pandai menghargai cerita...
Last Pic of Aqil Gedix...hihihi..

Till then...

Nov 25, 2011

Penghujung November...December yang dinantiiiii..hihihihi...

Leave dah approved!!yeayyy..

Sekarang ni tgh strunggle nk kumpul duit nk shopping kt SANA nanti..
Haihla duit...cepatla dtg bergolek-golek...

(so kena tingkat usaha berduyun-duyun so that duit pn akn dtg berduyun2 jgk..)

Huhuhuh...

Sekarang ni jgk tgh tahan nafsu...
Tahan dari beli pape pn!!Tak shopping lgsung okayyyy...(dah dua bulan dh..hihihi..)

Hahahahah..

semata-mata..

SEBAB...

Nak shopping sakan kt SANA!!
Nk beli handbag..
Nk beli Kasut + Sandal Nike/Adidas original for Aqil
Nk beli bju comel2 utk Aakif..
Nk beli Hadiah Birthday utk Abg long Asyraff..
Nak shopping sakan utk Aqil...
Nk beli Kasut Nike Original jugak utk diri sendiri.. (sbb dah rajin pg Gym skrg..sbb Sy dah gumukksss)
 Lagi...nk beli ape ye??
Oooo...nak beli something for Mak n Abah..Of Course!!!

So skrg tgh men strauggle gila cari duit...Hopefully by 15th Dec dah ade DUA JUTA...hihihih...
(mesti dah dpt agak kan sy nk pg mna??hihihi...)

Waaa.....Nk Shopping!!!


Dulu waktu ber baby moon kt Medan...takde nafsu sgt nk shopping...Stakat beli 1 bundle Telekung n buah tgn utk family je....utk diri sendiri lgsung tak teringat...Last2 beli Blouse kt Airport je..tu pn time dh nk balik br teringat tak beli pape...hihihihi...Al Maklumla...dlm perut ade sorang lelaki..Lelaki mana suka shopping!!

SETUJU???


hihihihi....

Jom kumpul duit lg!!! 

Sambil2 tu..meh cuci mata kt HijabIsIndah ... Tudung RM 12 dah habis !!!Tp Tudung Ropol Aulia...still ade lagi...Jomsss!!! 

Nov 22, 2011

Tahniah...Tahniah...Tahniah....Harimau Muda!!Ouh..Baddrol Bakhtiar!!

Hihihihi...
Tajuk nk cun je kan...

Tp seriously...perasaan bangga masih lagi tersemat dlm diri saya ni...saya pasti semua pon mcm tu kan..

Tersangat bangga melihat kesungguhan dan semangat kental yang ditunjukkan semua HArimau Muda kita..

Mereka selayaknya memenangi IBU EMAS....

Kerana mereka sememangnya Perwira Negara...

Terima kasih:

Khairul Fahmi Che Mat,
Mahali Jasuli,
Muhammad Zubir Mohd Azmi,
Mohd Fadhli Shas,
Mohd Asraruddin Putra Omar,
Mohd Irfan Fazail
Mohamad Fandi Othman
Thamil Arasu A/L Ambumamee
Yong Kuan Yong
Baddrol Bakhtiar (C),
Gurusamy Govandar Kandasamy
Mohammad Nazmi Faiz Mansor
Ahmad Fakri Saarani,
Mohammad Muslim Ahmad
Abdul Shukor Jusoh,
Muhammad Amer Saidin,
Mohd Izham Tarmizi Roslan,
Izzaq Faris Ramlan
Mohd Syahrul Azwari

Dan sudah tentu Kepada Ong Kim Swee dan seluruh kontinjen Negara..

Kami bangga denga anda!!



~Dan paling mencuri tumpuan adalah captain Baddrol Bakhtiar...Sepanjang Kejohanan saya melihat Bad ni sgt cool orang nya..n dia mempunyai hati yang sangat baik...Tidak mengira lawan,kalo tercedera pasti dia la orang pertama membantu...
Sampai kan hubby cakap "isy Bad yang ang nk tolong sgt depa tu pasai apa?masuk PBB la kalo mcm tu"

Pada saya biarla dia menolong...hihihi..Saya pn tanya Hubby:
"abang..abg rasa Baddrol ni dah kawen ke belum?"
"ntah..tanya Owm"
"Bie rasa cam nak kawen dgn dia la...sebab dia sangat Best"...hihihihi....

Bengkek je muka Mamat Kedah sorang lagi ni...kikikiki...

Apepun!!Saya bangga menjadi Rakyat Malaysia!!Malaysia Boleh!!!

Jom shopping tudung kat sini: HijabIsIndah

Till Then!!

Nov 21, 2011

Sakit kepala ya Amat...Penangan Aji No Moto...

Assalammualaikum..

Pembuka bicara di hari isnin yang indah...Ia akn jd sangat Indah bile Malaysia Kalahkan Indonesia mlm ni..hihhihi...

Ok sebelum tu...Buat yang tertanya-tanya...(ade ke yang bertanya??)hihihih

Bukan sengaja menyepi..
Bukan tak ade isi (isi cerita ye..dun pikir bukan2)...
tp kerana ya amat Busy...

Tak sempat berdiskusi di sini...hanya mampu buka FB...huhuhu...

Ok stop nak menglipur lara...

hihihi..

Skrg sy cerita mana yg sy ingat dulu la ye..kalo mana yang tertinggal tu minta maaf sgt..huuhu..

Ry Hj: Saya beraya di Kedah..Happening jugak sbb ade kenduri Aqiqah n Qurban...tp agk boring bila Hubby taknak langsung bwk sy n Aqil pegi bndr Alor Star yg biasanya kitorang mesti turun tuk cari DVD Korea..Tp kali ni nan ado..So sangat boring!!

Balik Raya: Aqil demam panas..5 hari demamnya..saya pon risau....mula2 demam panas..pastu demam+batuk+selsema..Makan ubat...NAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaNAaaaaaaaaaaaaaaaaaakkkkkkkkk..
Sakit jiwa tak rasa??last choice masuk peluru..Hampir 4 biji peluru la masuk Montot dia tu...Panas almost cecah 39 celcius..Sapa tak seriau kan..Doktor pn buat muka risau jee...Lg la Tensi Mak ni..huuh...

Tapi Alhamdulillah after 5 days..dah recover walaupun tak fully recover but still bleh rasa lega skit...Kalo tak,asik nak melepek...asik muntah2..asik mengamuk...So M&D have to understand him more...TERPAKSA..Takan nk masuk wad plak kan..ohhh Nonononono...

So Now..badah dah kurus kering sbb avoid food about a week so have to feed him more than usual..nak bg gumukss balik...Nasib baik dia ok..

Now:back to the topic above..Semalam saya tak masak sebab terlalu banyak keja nk buat..So saya singgah rumah Bibik after balik dr KL...Sekalitu..perut tgh berbunyi...kruk kruk rku...sekali tu...Bibik tu kata dia ade masak Nasi Lemak...

Biasanya saya tak mkn masakan bibik sebab elemen masakan Jawa sangat banyk dlm msaakan dia so saya avoid dr mkn..atau dlm erti kata lain..tak sedap...huhuhu..

Tp semlam tak bleh tahan..Saya lapar..so saya gagahkan la jugak rasa nasi lemak dia..WOW..sedap la pulak kan..dengan sambal ikan bilis nya...Meletuppp..Saya mkn sampai bertambah pinggan..

So dah kenyang..tp bila dah lepas 30 mins cam tu..kepala saya Weng sket..memula saya buat tak reti..Sekali tu makin sakit makin sakit..Saya tahan kan lgi...bila dah petang makin sakit..Saya dah tak tahan..tapi saya taknak amik ubt pape...saya tahan..bila dah mlm sy mkn kt luar...try mkn bnda lain plak..still tak leh reduce rasa sakit..Berdengung dengung rasa kepala ni..THen jwpnnya....TIDUR....pukul 9.40mlm sy dah tido tinggalkan semua..Sebab sy dah tak tahan dah...

Lepas tu baru la saya NOTICED..saya rasa bibik tu bubuh Aji No moto banyak sangat dlm sambal dia rasanya...buatkan saya rasa cam tak bleh blah...Sebab pernah jadi sekli,sy cuba-cuba rasa makanan dia,then sakit kepala menyerang..Sbb orang Indon ni kan sgt obsessed dgn Aji No moto..so diorang akn letak dlm kuantiti yang tak agak2...hurm...Ntahla...

Awk2 pernah tak rasa cam saya ? atau....mungkin juga badan saya dah tua...huhuhuhu...

Kawan2...Bleh jenguk sini..ade koleksi terbaru...Murah2 je...Jomssss....HijabIsIndah


Colour: Blue Turqoise
Price: RM 30.00 only
  


Colour: Yellow
Price: RM 28.00 only

Colour: White Polkadot
Price: RM 28.00 only

Code: Abstract 0002
Price: RM 12.00 only

Till then.....

Oct 29, 2011

Alhamdulillah.Rezeki dariNYA+Aqil dpt Tabung Upin!!

Alhamdulillah...
Bisnes tudung menunjukkan penerimaan yg sgt Positif!!heheheeee...
My 1 st customer was Shilaizz... (thanx dear..parcel u dh selamat aida post smlm)...
Member opis pn ade gk yg berminat n membeli n surprisingly bila sy pakai shawl tu kt opis yg chinese2 pn teruja tgk shawl tu..heheee...siap berangan camana nk jahit roses2 yg ade tu..huhuhu...

Terima kasih semua yg menyaport saya dlm arena bisnes  kecil-kecilan sy ni...niat nk pelbagaikan lagi jenis tudung n buat tutorial lain lg..InsyaALLAH..

Pagi ni chck Inbox pn alhamdulillah..ade customer nk order...Rezeki subuh hari...hihihi...Semoga Ia terus mendapat sambutan...Amin..

Kawan-kawan lain nk cuci mata..meh ke ShawlROsesCreation ade bnyk lg yg available n nnti sy update dgn kaler br ye...

Cerita Aqil dpt tabung...

Mommy beli Tabung Upin ipin..
Lepas tu dia kelam kabut sgt nk masuk duit..tak sabar nk bg Upin dia duit...gagagaga..lawak je..
inila pic bdk yg korek duit Mommy nk masuk dlm tabung Upin dia...

Semangat kan dia nk amik duit...huhuhuh...

Photobucket
ok..till then....

Oct 26, 2011

Kawan2..saya ade jual tudung...Jom la tgk..heheeee...

Asslammualaikum..

Saya dengan rendah diri ingin mengajak kawan2 semua ke blog shop saya..

sila klik di sini http://hijabisindah.blogspot.com/

Kalo ade yg berkenan..sila2 la order ye...hehehhe...

Shawl roses handmade from Thailand

Shocking pink

Dusty Grey

Blue Turqoise..

Cantik2 kan tudung/shawl ni..

Jom visit sy pny Blogshop

Till then

Oct 24, 2011

::Weekend!!Balik Kajang Berdua saja::

Assalammualaikum..

Last weekend went on great!!
Having a gud time with my lil one..(sampai opis pn still teringat-ingat bdk botak tu)..
And yet without daddy beside...(daddy had course at PTA...2days 1 night)..
After daddy blah je..weall pon kelam kabut tinggalkan rumah jugakkk...
boring kalo daddy takde..hihihi..

AT 1st cam tak tau nk mkn kat mana plus this is my 1st time Mommy nk bwk Aqil jenjalan alone..
Tak tau Aqil bleh behave ke tak..because he is sooo unpredictable pny org...huhuhu..

Tp Mommy gamble je..

Bwk Aqil pg mkn kt Giant Bdr Kinrara..
Memula cam..haiyoo camana nk order mkanan ni..dgn org ramai nya..

Pastu ternampak meja kosong dekat dgn Aym Penyet!!Argh bedal Aym penyet jela..
Suruh Aqil duduk diam-diam (jaga tempat) sambil Mommy dok pandang2 Aqil tak lepas..(Takuttt ilang)

Luckily..Dia duduk diam2..sampai Mommy nk bwk makanan ke meja..tetiba dia gedik nk dtg jgk kt mommy..
Nasib baik takde org amik tempat yg Aqil jg tu..huhuhu..

Sungguh nasib baik bila Aqil sgt best n sporting..Tak meragam langsung..n We shared meal together!!
Aqil ape lagi...
"nak Ayam.."
"nak chicken.."
Aqil sebijik cam Daddy suka mkn Aym tulang..n nasib baik dia pandai buang tulang...huhuhu..

SO inilah piccaso kami..

Budak comot yg suka mkn Ayam...

Suka berlakon!!Memek muka yg mcm2...

Berlakon lagi..Tp Mommy taknak Aiql jadi pelakon..Jadi Doktor tau sayang..

 After enjoyed our meal...We all teruskan berjimba ke Playland yg ade kt Giant ni..Best sgt tmpt ni sbb sgt colourfull and Exciting!!mainan pn banyak...huhuhu..So temankan Aqil in about 30 mins n We all teruskan perjalanna ke Kajang tanpa Aqil tido walau sepicing pn!!huhuhu..

Nasib baik tak kacau Mommy driving..kalo tak,mmg tak sampai2 la gamknya kan...huhuhu..


Happy main menda Alah yg semua FREE..hihihi..

BEsyarr tempay ni tau..     
 ANd..habiskan masa kt umah ATuk n abg yong Aqil..keja Main je diorang ni tau..Mommy noticed satu benda..Aqil dah besar n senang nk di bawak berjalan..dengar cakap Mommy.. COntoh: sangat nakkan patung Smurf yg besarrrrrrrrrr..pastu Mommy kata..Nanti kita ajak daddy dtg sini k..Mommy takde duit..terus diam n teruskan perjalanan..huhuhu..

Kat rumah Atuk..We all tido dgn Nanny kt depan TV...before that layan kekalahan Selangor dgn Terengganu pastu layan kemengan CHong Wei..(final kalah terus)...N layan Cerita2 yg best!!

Esoknya..Lunch at Tok NGah's House..layan Sup Tulang ..n tepat pukul 3 ptg We all pn kembali Ke Puchong semula..(Tempat yg paling boring utk dinikmati-Tak suka kejiranan berbilang kaum...tak best!!hahahha)

So inilah keadaan bila on the way balik..masuk kereta je terus Bummmm...



Sian Aqil kena panas...

Dah tak ingat Ape dah..
Tido pukul 3.30 ptg..only bangun at 7.30mlm.. KESIAN...penat main dgn Ayong....huhuhu..

INI sahajalah cerita Weekend kami..sampai ketemu lagi yaa...hihihi..

Oct 21, 2011

Kalo anda Meninggal dunia suatu hari nanti..preferably ank2 tinggal dgn siapa?

Assalammualaikum..

Salam di pagi Jumaat yang indah..
Sekadar mengingati MATI..
Kerna MATI itu pasti...

saya rasa tiada ape yang ada dlm fikiran saya apabila saya meninggalkan semuanya..
Melainkan ANAK...

Macam keadaan sekarang ank sy still kecik lagi pasti saya sgt risaukan keadaan nya apabila saya 'meninggalkan' dia...
Saya PASTI ank sy akn terasa kehilangan yang amat sangat....

Sebab dia SANGAT RAPAT dengan saya..mkn tido bangun hanya dengan saya...(tiba-tiba air mata nak menitis..abaikan saya yg emo tiba2..)
Sampaikan saya rasa dia tidak mampu terima kehilngan Mommy dia..

Sekarang ni tambah rapat..(tak tau kenapa...)
mcm pagi tadi..tiba2...(tak pernah !)
sy bangun sembahyang dia Menangis dgn kuat...
Usai sembahyang..sy peluk n tidokan dia kembali...
bila dia sudah terlena....saya bersiap ke bilik air untuk bersiap pergi kerja..Masuk toilet..terus dia mengais dengan kuat..(daddy pujuk pon dia tak mahu..)

sampai saya abis mandi..nampak saya je dia terus diam..siap sy berpakaian..saya hulur tangan terus dia di dlm dukungan saya n peluk kejap!!
Saya tak pasti kenapa dia berperasaan sebegitu..(semoga semuanya baik2 saja..)

Bila saya takde nanti..saya HANYA MAHU ank sy dijaga sepenuhnya oleh KELUARGA SAYA..biar sesusah mana pon mereka...saya mahu hanya mereka..biar Aqil tidak serapat berbanding sebelah sana saya tetap hanya mahu mereka yang menjaga Aqil..Saya tidak mahu orang lain..

Sebab..

Saya PASTI daddy Aqil tidak akn mampu menjaga Aqil sebagaimana ketika saya ade..DIA TAKKAN!!

biar daddy pernah kata..saya pernah meluahkan hasrat ini

"ank abg..biarlah abg yg jaga.."

TIDAK..saya tetap tidak mahu..sebab..dia takkan punya banyak masa utk menjaga Aqil..Dan Aqil tidak MAHU Tidur bersama Daddy nya..sebab mereka tidak rapat..masa bersama sgt TERHAD...Masa bermain mungkin mereka bersama tp tidak utk masa yang lain..

Semoga semuanya mendengar....Semoga semuanya memahami..dan semoga hasrat ini tercapai...

 Dan semoga Aqil juga mengerti...

***Ini sekadar tazkirah di pagi Jumaat..kerna MATI itu pasti...cuma tidak tahu bila dan ketikanya...

Oct 17, 2011

::sEMALAm...aHAd...16.10.2011::

sEPATUTNYA....
Semalam balik Kajang Kejap..itupun setelah dipromised oleh En Hubby...
So..setelah bermalasan dirumah bersama Aqil yang tak cukup tido...Kejutkan lah mamat tu...
Dia Delay...ok takpe..2 jam lagi kejut dia lagi...
Delayed lagi...TEnsi dah ni!!

Merajuk habis..last kejut just tuk Kejut je ..takde harapan dah nk pg Kajang seperti yg dijanjikan..(Dah lewat)

Pastu saya terus gosok baju kerja..n DIA pon dtg pujuk..Sorry ok!!Takde maaf bagimu..No Mood at all..
Spoilt betul la...

Takmo pg takmo pg...walaupun diumpannya Aqil utk pujuk Mommy dia yg merajuk..Aqil pon takut Mommy dia tensi n merajuk...

After 30mins pujuk..BERJAYA...

Dah ptg sgt..tak jadi balik Kajang..So utk amik hati Mommy n Aqil yg gundah gulana..So ke Sunwaylah kami...

Jom layansss gambar-gambar INI:

Ok..ni Bdk Gedix tak sbar nk g jalan..

Cheeky Smile!!

Mommy yg dh gumukkssss...

Tetiba sampai kat SUnway ada Playland yg ala ala funfair sket la..     


 Fees nk main menda alah ni are RM 4-RM 6 per ride..
Ade dalam sepuluh mainan kut..okla jugak..hehehe..

1st ride Aqil..dia kena naik sorang- sorang tau..Surprisingly, DIA MENANGIS TAKUTTTT..Sabar je la tau..sepanjang pusing menda ni 3 round still keep on nangis n org tu terpaksa stop kan..takut Aqil melompay keluar plak..lawak tolll..


Time ni maintain lagiii...Kejap je lagi dia nangisss...


NIlah budak penakut tu..


Terpaksa naik Ferry wheel with Mommy n Daddy..Pasrah je mukaa..hihihi..

Time ni still takut lagi...


Main playground dah tak takut dah..

Banyak kawan..

Naik bumper car with daddy plaks..

Daddy look up Aqil..


Happy Mode!!

TERPAKSA beli Smurf ni sebab dia sgt addicted dgn Smurf Plus terpaksa comfort him yg dah takde Mood!!

Tetiba buat muka comell..

Dapat Ballon from Ford Fiesta!!


Jalan-jalan..Makan Piza...Bawak Aqil happy2..n Pukul 9 sharp balik rumah...
Alhamdulillah dapat jugak berjalan-jalan dgn Daddy n Aqil...Walau terpaksa buat Drama Swasta Seketika..

hihihihi..

The END...

P/s:Balas dendam sebab dapat Upload gambar dah!!Yeayyyy....hihihi...

Oct 13, 2011

::Hadiah:: 2nd ::Birthday:: Aqil::

Saje je nk update cerita lama walau dah sebulan lebih berlalu..hihihihi...

Ok..Birthday Aqil hari tu jatuh pada 30 Ramadhan 1432h bersamaan 29.08.11...(dua tahun dh!!)

So as we planned, celebrate at Onyang Hse di pagi Raya selepas selamat menjamu selera mkanan raya..

CERITA DI SEBALIK KEK AQIL...

At 1st cam taknak celebrate pagi raya sbb cam sgt rush je..
pastu tetiba after balik last shopping raya with adik-adik, mereka pn berkata, takpe je kot kalo nk clebrate birthday Aqil..Jom jela..OK JOM!!

So dari Puchong terus bergerak ke Pekan Kajang tuk beli kek Upin Ipin Aqil..Kebetulan Kedai Kek kat situ sgt cepat n pantas..Pagi raya bleh amik Kek dh..SO Settle..

Nak balik rumah dah dekat pukul 6ptg pastu nk cross satu jalan tu (ade dua lane..satu lane dah berenti n bg laluan sbb traffic lite merah) so tgk takde kereta,kitorang pn cross dengan selamat (adik sy yg drive) tetiba kereta kami di langgar dari belakang...Habis bontot Persona..Dah la nk raya esok!!

Sekali tu org yg langgar tu  kan punya kurang hajar!!dia bleh kejar kitorang cam penyamun,n maki hamun kitorang konon kitorang yg salah sebab tak tgk kiri kanan dulu..PADAHAL..dia yang terlalu laju sampai tak sempat nk brek then langgar side back Persona tu..
(agak-agak la kan,kalo dia tu PANDAI sangat takdela dia langgar side tepi belakang..kenapa tak langgar muncung Persona tu??)

Tengking macam hantu n macam org tak puasa..terus diheret kami ke Balai Polis..(Tetiba..) bleh plak berhenti kt tepi jln sblm balai sbb nk tunggu parents kitorang yg datang...OK di pendekkan cerita...(takut panjang sgt cerita ni nanti)

Kes tu tak jadi report sbb adik sy takut dia yg salah (sbnrnya tak pun!) then Abah sy yang baik hati snggup admit tu salah adik sy then semua kerosakan ditanggung!! BENGANG!!!

Dahla..benda dh lepas...saya malas nk pikir lagi..(PADAHAL within 24hrs / mlm raya hati sentiasa berbelah bagi nk report ke tak!!) At last tak report pn dan penyangak tu terima Free je repair keta Kancil dia tu!!Cheh!!
Sampai bila2 sy pangkah DIA...kalo jumpa kat area Kajang ni,mmg sy akn buat muka je..(itu pun kalo jumpa la..)hihihi,...GEramm sebab,after dia langgar tu kan, terus berhenti mengejut depan Pesona then keluar kereta cm org yg tuntut hutang siap tumbuk cermin depan Pesona n jerit2 cm org gilaa pastu ade hati nk tumbuk adik sya!!BOngoksss itu orang...

OK dah habis sesi luahan rasa..

Dan inilah suasana ketika celebrate birthday Aqil..

Kek Keramat..

Potongg Kek..

Kek Favourite..

Macm pelik je muka..

With his Abg Long..       


....dan ini lah hadiah from Mommy n Daddy for Aqil on his 2nd birthday...

Motor Polis...
Semoga Aqil terus menjadi sihat dan bijak!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget