Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Nov 2, 2012

Review on ~Areeibaf Homestay ~Kuala Terengganu~

Maaf..dah agak terlalu lama saya menyimpan entry ini...

Hopefully tidak terlalu lambat utk saya buat special review tentang Areeibaf Homestay ini..

29.9.12 - Kenduri Kawin di Marang, kami mengambil keputusan utk stay di Areeibaf yang mengambil masa hanya 15mins ke Marang..

So jom kita bercerita sambil bergambar ye..


Pandangan hadapan keseluruhan rumah..

mempunyai 5 bilik tidur (2 di bahagian bawah dan 3 di bahagian atas)
Ruang tamu terletak di atas
Dapur pun terletak di atas juga..



Mini Garden


Garden yang cantik..


Fish pond


Dari sisi..




Ketika malam


Ruang rehat di bahagian Bawah





Kami sebelum meninggalkan Areeibaf


Ruang tamu di bahagian atas




Bilik no 3 bersebelahan kitchen


Master bedroom a.k.a bilik pengantin


Kitchen


Bilik no 2


Bilik No 4..(di tingkat bawah)

Bilik no 5 takde dlm gambar tapi sebijik mcm bilik no 5 jugak...

Setiap bilik di lengkapi toilet kecuali bilik no 3 (share dengan kitchen) and bilik no 4(share dgn bilik no 5)...

Rate:

Kalo nk sewa by Bilik, semua bilik berharga RM 150 KECUALI bilik No 4 dan 5 RM 100 Sehari...

Kalo nak sewa bahagian atas sahaja RM450 (3bilik tidur, 3 bilik air, Kitchen and living hall)

Kalo nak sewa satu rumah (5 bilik tidur, 4 Bilik air, kitchen, living Hall)
RM550.00

REVIEW:
So far, to me rumah ni ok esp kalo kita bawak ramaaaai family members datang sekali..

Tapi bagi saya kan, rasa cam tak perlu kot sewa satu rumah kalo juz bawak kurang dari 20 orang..sbb at the end semua takut nk tido kat bawah..(takut??hahahha)..sudahnya bersidai la satu bilik 7,8 orang sekali gus...gara2 taknak tido bawah..

Hanya Ucu saya je berani tidur bawah..hikhikhik...

klo bawak famili besar seramai 20 orang atau lebih, better sewa satu rumah sbb satu rumah tu kita conquer..

yang lain2 saya rasa ok..plus kitchen dia bleh masak n ade pinggan mangkuk yang banyak..

CUMA!!Air dia je tak berapa nak kuat n rasa cam tak puas mandi...hihihi

Ok itu shj special review dari saya..

Kalo nak tau lebih lanjut sila ke SINI




US at Master Bedroom


Photobucket

5 comments:

LuN@_aiDi said...

Chantekknyer homestay neh..^___^
kat mana yea?
baideway salam kenal!

~MommyAida~ said...

Luna:Tempat ni kat kawasan kampung...nama dia Kg Gelugor Kedai, K terengganu...
Cantik..sesuai kalo nk buat Famili Gathering

zailamohamad said...

salam perkenalan,

saya Zaila..tadi ada komen cakap nak cuba trial pack AS beauty kan? boleh sms ke 012-3228651 kalau betul-betul berminat..

Thanks..by the way, jom exchange link:)

Lily@MamaZaraZareef said...

Wow..nampak cntek sgt homestay ni..gaya pon nampak mewah,hehe..btw,salam kenal juga ya. Thanx sudi tinggal jejak di blog sy..:-)

~MommyAida~ said...

Lily:hehe...mmg cantik pn homestay ni..berbaloi dengan harganya..

Zaila:mmg saya ade whatssapp awk..nanti sy sms details ye then buat payment..mmg tak sabar nak cube as beauty ni...hihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget