Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Nov 26, 2012

Esok!!Aqil n Mommy terpisah for next 3 days...Uwaaa

Sukar sebenarnya saya nak buat keputusan ni..tapi saya terpaksa memandangkan bibik Aqil masih tiada..maka saya tiada pilihan..huhuhu..

ESOK:
Nanny Puchong Aqil akan bawak Aqil pulang ke kampungnya utk selama TIGA HARI..(masa yang terlalu panjang buat Mommy)..Disebabkan FIL akn ke Bangkok utk tiga hari juge maka Makcik saya agak ketakutan utk tinggal sendirian di rumah besar itu..Jadi, dia mengambil keputusan utk bertemu anak2 nya di kampung Kuala Kangsar..huhuhu..

At 1st saya mcm tak bagi jugakla Aqil nak ikut plus saya yang tak tahan nak tanggung rinduuu..(selepas dua tiga hari berfikir) Dan memandangkan TIADA siapa yang akan menjaga Aqil, maka dengan berat hatinya saya pon meleppaskan Aqil pergi..SEDIH..

(Tak penah berpisah dengan Aqil sebegini lama except for 2 nights while mommy admitted dulu)

So esok Aqil akn ke KK..tido sana satu malam n esoknya (Rabu) mereka akn ke Lost World of Tambun (berjimba-jimba di sana seharian) dan mlm tu mereka akn menginap di Impiana Hotel Ipoh, then HOPEFULLY Khamis mereka akn kembali ke sini.
(sbb according to makcik, kalo tak khamis, jumaat makcik balik sini..Isy janganlah begitu makcik..lama sangat dah tu..huhuhu)

Minta-minta Aqil akn behave je nanti n TAK TERINGAT kat Mommy pon fr next 3days..sbb nanti susah pulak diorang kan kalau Aqil melalak nak cari Mommy..huhhuhu...
(Dah bagi hint2 sikit kat Aqil yang dia akn tido dengan maksu dia nanti..tapi dia cakap tak..nak tido dengan mommy!!!)huhuhuhu

haihla..minta2 semuanya akn ok2 sahaja..

***Dady adalah individu yang bertanggungjawab utk Mommy buat keputusan ni..Siap cakap "takpelah nanti boleh kita dating..Tengok wayang ke..jalan2 ke"...huh!!takmo2..nak Aqil jugak!!!!!!!!!!UUWwaaaaaa...

Photobucket

6 comments:

Sherwieyna Muzzawer said...

HAHAHAHA..Setiap kali berpisah dengan anak macam tu jugaklh situasi yg saya hadapi, sama macam awak..
walaupun asben ada disisi tapi anak tetap penting kan mommy..heee

Lynn Hamzah said...

huhuhuhu...mommy jangan sedih2 la...insyaallah aqil okey tu...

Lily@MamaZaraZareef said...

Memang slalu ibu yg emo kan kalau berpisah ngan anak2..ntah2 anak yg tak kisah..mcm anak akak yg zara tu,kalau dpt dok ngan kazen2 n nenek dia,langsung x ingat nk ckp ngan mama..huhu

~MommyAida~ said...

Sherwieyna: hihihi..tula pasal kan..Husb tak bleh digantikan dengan anak..rasa lebih tak rela berpisah dengan anak..huhuhu..

Lynn:InsyaALLAH..thank u ye..

Kak Lily:huhuhu..tula..tapi Aqil plak tak biasa kena tinggal, tu yg dia cam susah jugak nk berpisah jugak tu..huhuhu..maknya cm biasa, confirm tak sanggup jugak..hehhehe

munna said...

insyaallah Aqil ok je nanti... mula2 je ...dah sampai cana mandi pool baga mesti happy tu nanti

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

kalau saya pun opkos sedih xhengat la...dh la xpenah bepisah lnsung dgn qalief...xper sabar bebanyak k

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget