Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Apr 25, 2014

Rezeki datang lebih awal..susu drop,inilah punca..

Alhamdulillah..

Rezeki dari Allah tak siapa tahu..

Kita hanya merancang, Allah jua yang menentukan..

Saya pun tak sangka..huhuhu..

Medina dah nak jadi kakak?haih..tak sangka nya secepat ini..kami plan untuk mula ber baby after Medina umurnya 3 tahun..

Tapi xpela..kami terima dgn redha setiap rezeki Allah ini dan hadapi dgn tenang..

Edd mungkin hujung bulan 12 ni dan beza dgn Medina setahun je?uish uishh..


***Kalau boleh saya taknak bagitau sesapa ..hehe..kalau kat blog ni tak ramai yang jadi kawan saya kt FB..so pada yang tau tu, tau-tau je la ye..saya maluuu kalau family saya tau..kikiki

Apr 24, 2014

I was thinking to surrender..Maybe 15months enough.. #MyBFJourney

Assalammualaikum all readers..

Rindunya kat kalian semua..rindu nak tau setiap aktiviti yang di lalui..

Dan saya amat berterima kasih sebab semua kawan-kawan masih tak jemu2 menjenguk saya di sini..InsyaALLAh budi kalian akan saya balas..saya akan ke rumah kalian jugak nanti ye..

Sejak dua menjak ni..

Sejak kehidupan saya menjadi sangat stress dengan kekangan masa sebagai Account Executive yang sudah sampai masanya untuk buat closing

Saya rasa..semuanya yang saya nak buat jadi tak sempat..

Maka..

Production saya telah drop extremely..like last time but this time it really worst!!

Sampaikan Medina kerap kali bangun malam sebab nak melekap sebab mungkin tak cukup..

kesian dia..

So I was thinking to put less effort on this BF journey..and maybe to surrender at all..

Actually rasa sayang teramat sangat untuk decide campur FM..sebab saya rasa after 15months saya dah go through everything but now I want to surrender just like that?

Entahlaaa..saya pon tak pasti..bukan senang saya nak menyerah, tapi saya dah tak mampu kot!

Tak mampu nak tanggung rasa bersalah bila production tak cukup..tak mampu nak hadapi stress yang datang bile pump hanya cukup 2oz je..Oh ya ALLAH..mungkin saya terlalu lemah nak hadapi setiap dugaan yang di lalui sekarang..

Stok yang ada sekarang hanya cukup2 makan je..mungkin hanya plus minus 20 botol je yang tinggal dan saya yakin setiap botol itu akan berkurangan sebab saya dah tak mampu nak tampung setiap yang kurang..Maafkan Mommy ye Medina..

Mommy dah tak larat..Bukan saya dah tak usaha..bukan saya dah tak berdaya, tapi saya tak cukup masa dan tenaga mungkin..

Atau mungkin Medina dah nak beradik..Oh ya Allah..I cant thinking about it now eventhough my P does not appear since 14/3/14..But kalau rezeki datang awal, saya redha dan pasrah..dan sekarang amsih berteka-teki since saya tak rasa ape-ape pun!

Dan mungkin P tak datang sebab saya stress?mungkin..

Haihlaa..so sekrang baru nak bincang dengan hubs untuk introduce Medina few Fm, so that she used to it later..But don't know how to start because like Aqil we already introduced him as early as 6months old..And now, I have no idea at all..

So maybe, nak tunggu semua stok habis dulu, dan saya tetap akan kekalkan momentum pumping as usual, and by the time, semua stok dah habis baru saya akan start..maybe..

And let the time heal everything and let the time tell Medina how and when..

Later..



Photobucket

Apr 23, 2014

WW : Exam - Akauntan Gred W41

Semoga Allah mempermudahkan perjalanan saya yang teringin sangat nak masuk Goment..

Semoga rezeki berpihak kepada saya..

Dan semoga saya dapat menjawab semua soalan dengan tenang..

Amin..


kawan-kawan..

Doakan kejayaan saya ye..

Amin!!

***1st time nak sit exam after 5 years kot!huhuhuhuhuhu

Photobucket

Apr 19, 2014

Tak tau macamana nak curi masa..

Assalammualaikum..

Sekarang ni masa sangat mencemburui saya ..Sangat!!

Sampaikan semuanya saya nak buat..dan semuanya rasa sangat tak sempat..

Sekarang ni saya tengah melalui closing Account for the year ended 2012..2012 kan..memang back log sangat!tapi apakan daya terpaksa hadap jugak sebab sebelum ni company yang saya handle ni (subsidiaries) takde sapa yang buat accountnya..So filing sangat  tunggang langgang..Invoice sangat tah ke mana-mana..hilang lah nak kena create sendiri..memang sakit jiwa di buatnya..

Superior saya pulak sanagt old school..semuanya nak buat manual..semuanya nak tulis atas kertas instead of guna spreadsheet..so saya agak tertekan..haihlaa..

Patutnya hari ni Sabtu akan lebih rileks tapi saya terpaksa meet DEADline!!Deadline tu hari Isnin ni so saya tak tau nak buat macamana dah walaupun hampir 70% completed!huhuhu..

May Allah ease everything!

pada yang saya tak BW tu,maaf ssesangat..sebab tak sempat..sabar ye..semoga kerja-kerja akaun ni akan berakhir dengan cepat!!Amin!

***Tak sabar nak start new project with my partner..We will launch something new..something can lead us to a better future!tak sabar nak jadi housewife ..Hopefully semuanya akan membuahkan hasil..Amin!

Nanti saya BW k..InsyaALLAH..

Photobucket

Apr 18, 2014

Day III - Medan (ShopTill Drop) and back to KL













Pagi tu Sarapan kat Hotel dan makanan memang marveless amat..rasa macam nak makan je semuaa..tapi apakan daya PERUT KECIK, dapat sentuh sesikit je..rugii..huhuhu

Lepas sarapan..kita ke Swimming pool pulak..time tu dah pukul 10.30..kekonon nak keluar awal sebab nak shopping tak kesampaian sebab anak-anak tetap nak mandi kolam jugak..huhuhuhu..




Hotel kami nan indah lagi permai!hehee..



Medina dah tak tahan sehjukk!





Daddy's sweetheart..








Now we're ready to go out!


Shopping time..Medina dah cranky nak tido..letih bangun awal..letih mandi kolam..huhuhu


Sedondon gituu..hheeee

Selepas tu..kami terus ke Shopping Complex terkemuka kat Medan yang kami dah pun pernah pergi jugak dulu..dan tentunya sama je dengan shopping complex kat KL ni..dan namanya pon SOGO!hahahah..tapi of kos besar gileee..

So kat sini more towards to survey harga..sebab nak tgk original punya price n copyright punya kedai yang kitorang akan pergi nanti..









Ni pulak ragam Medina bosan tunggu Abang Aqil pilih kasut raya..Memang dah jadi kewajipan, kalau pergi mana2 mesti dan wajib beli kasut Abang..tak tahu kenapa..so kat sini after memilih dan size ada dan tiada..akhirnya Aqil pilih jugak kasut pilihan Daddy..kasut scatters Brand DC yang berharga IDR529,000.00.. Mahal gileee kot!

Nasib baiklah Tok Daddy dia yang belanja..heheeheeh..

Lepas tu kami keluar dari Sogo dan ke kedai menjual Telekung n kain pasang..


























Sayangnyaaa..kat sini kitorang hanya stuck kat satu kedai je sebab banyak kedai tutup n sangat kesuntukan masa..Lagipun kedai2 kat sini semuanya tutup awal..huhuhu..So saya hanya sempat beli Telekung for Mak n saya n bibik..dan baju batik for Abah saya dan kain pasang for raya untuk saya dan juga Fridge Magnet kat sana..
(dah habis pun FM tu sebab salah kira dan ramai yang mintak..huhuhu..Sedehhh)

Seterusnya kami ke Kedai Handbag yang semalam kami pergi untuk membeli ape yang tak sempat semalam..dan akhirnya saya terbeli jugak Handbag MK lagi!!heheee

MIL belanja..thnax MIL...kikiki..AKhirnya dapat jugaklah saya handbar yang saya suka dan comfortable..dua pulak tu!!suka..suka..suka..

Hehehe..

Cuma amat mendukacitakanlah jugak for hubby sebab dia tak dapat nak beli apa yang dia nak dek kerana kasut Badminton yang diidam tiadalah size nya pun!

Frust gile gayanya sampai ke malam mencari kasut tidak berjumpa tambah pulak semua kedai tutup on Sunday..Kesian Abang..Sabar ye ..Next visit jangan datang Ahad k..hehee

Balik Hotel area pukul 8malam..dan terus kami ke kolam renang lagi untuk berendam..(gambar tiada.) dan saya pun mula mempacking semuanya untuk pulang pukul 4pagi karang..dan apabila settle..terus tido dalam kepenatan!huhuhu..

Pukul 4 pagi bangun..siapkan semuanya..dan bergeraklah kami ke airport..

Tinggallah Medan..
















Bubbye Medan..

Till we meet again!

Next Year- Bandung !!

Photobucket

Apr 16, 2014

Day II - Danau Toba ke Beras Tagi

Day II –

Keadaan di sini agak janggal jugak bagi saya sebab waktunya yang lebih lewat satu jam dari waktu Malaysia..Jadinya saya ni agak tak biasa dan selalu je terbangun-bangun ketika tidur sebab takut terlepas Subuh sebab masuk waktu Solat nya seawal pukul 5.15 pagi waktu Indonesia dan pukul 6.15 pagi waktu Malaysia..

Selepas solat Subuh saya sempat menikmati keindahan alam kerana hotel yang kami duduki itu sangat berada di atas bukit dan Seluruh Danau Toba dapat dilihat dengan jelas..













Oh lupa..kami menginap di Danau Toba International Cottage ..Hotel Rate : RM150/cottage yang tiada aircond atau kipas sebab keadaan di sana sangat mendinginkan sampaikan malamnya kami trtidur kesejukan!!

Pagi itu..activity kami makan at Hotel n swimming time..Saya tak pulak terasa nak berenang padahal saya ni kaki pool..entahlah malas nak basahkan baju..hanya menemankan anak-anak dan melihat mereka berenang..Air dia sangatttt sehjukkk!!Tapi Medina memang tahan…asyik nak terjun je..hehee..

















Tepat pukul 11.30 pagi kami pun memulakan perjalanan kembali ke Beras Tagi..Antara tempat terkenal di Medan selain Taman Semalam dan Niagara Falls mereka..kami tak sempat mengunjungi lagi tempat2 menarik seperti itu sebab sangat kesuntukan masa..hanya berkesempatan ke Beras tagi sementara itu berhenti makan di pertengahan untuk menikmati makanan tengahari..Jam ketika itu tepat pukul 3.30 petang..





















Sesampai di Beras Tagi memang ingin menaiki Kuda dan menunggang secara sendiri tapi tak berkesempatan pulak kerana kuda-kuda yang ada masih dalam training..so terpaksa ditarik sahaja..

Kami menghabiskan masa di sana hanya 1 jam dan memulakan kembali perjalanan ke Bandaraya Medan..Akan terus ke belakang Hotel Soechi sebelum pukul 7 ptg kerana kedai-kedai di sana akan tutup..di sana ibarat Jalan TAR yang banyak menjual seperti alatan Sukan Handbag Branded dan Mainan kanak-kanak dan beberapa lagi barangan..

Sayangnya ketika kami sampai di sana,tepat pukul 6ptg kedai kebanyakannya dah tutup..dalam 100 kedai hanya 15 kedai je yang bukak dan semuanya kedai bag 10 kedai,kedai sukan 3 kedai n kedai mainan 2 kedai sahaja yang bukak..aduhaii..nak shopping dalam keadaan rushing memang bukan sayalah..menyusahkan je kan..So saya just survey..tapi MIL dah stuck kat satu kedai tu dan borong sampai 7,8 bag kat situ je..huuh
Saya pergi dari satu kedai ke satu kedai semuanya tak berkenan di hati..sampai lah terjumpa satu kedai dengan berteman kan hubby sebab saya kena melalui QC dari dia dulu..kalau dia kata ok,baru saya beli..kalau tak,saya tak beli pun..akhirnya membeli lah jugak saya satu handbag Micheal Kors dengan harga IDR200,000.00 sahaja..murah!!hehee..

Selepas itu..terus kami ke Grand Aston Hotel untuk menginap disana..













Selesai mandi,kami bergegas pulak ke Restaurant Wirama for Birthday Celebration For Aina..Adik bongsu hubby..Makan,memang marveless..udang..sotong..fuh heaven..memang sedap ggileee..

Lepas tu kami ke Merdeka Walk yang berhadapan dengan Hotel kami sahaja..untuk berjimba-jimba sebab kat situ ada mini Fun Fair..heheee





Hotel kami di belakang saya tuu..

Tepat pukul 12 sampai hotel dan memulakan sesi berurut pulak..urut satu badan di bilik..tapi tak best sangat pon orang tu urut..maybe dia rushing nak balik..huhuhu

Seterusnya Tidooo..

NEXT!!




Pssss: Nanti saya Blog walking tau..InsyaALLAH hari Sabtu nanti..Rindu nak jengah 'rumah' kalian semuaaa..Tunggu yeee..





Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share it