Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

May 26, 2016

Aqil Jauhari -Midyear Exam Result - 100/100 untuk 3 paper! Congrats!!!

Assalammualaikum..

Hari ni tetiba terasa membuak sangat sangat nak bercerita..hihih..

Ok saya tak sempat nak cerita pun Aqil 1st day at School..Aqil dah masuk darjah satu..hampir setengah tahun pun..cerita Aqil itu cerita Aqil ini..memang tak sempat nak sembang..

Sayang memang sayang sebab tak catatkan memori kat sini..mungkin satu hari nanti akan saya coretkan untuk jadi kenang kenagan..InsyaALLAH..

Last week berakhir sudah sesi peperiksaan bagi Aqil..Peperiksaan Pertengahan tahun..

Alhamdulillah..terasa bersyukur sangat..sebab preparation Aqil untuk Exam memang takde!

Zero!Yillek..

Bila disuruh buat revision, Ala Mommy tak payah la..Aqil dah pandai..

Lepas tu bila Daddy dia bagi duit belanja extra RM1 sepanjang minggu exam, dia tertanya tanya..

"Mommy..kenapa Daddy bagi Aqil RM3?"
"Yelah..Daddy nak bagi Aqil semangat untuk Aqil jawab exam dengan betul"
"Ok mommy..Aqil memang buat exam betul pun..Aqil dapat 100 tau"
"eleh ye la tu"

Aqil memang over confident since kat Smart Reader Kids lagi..dia selalu rasa dia buat betul..hahaa

So bila Result Exam dah keluar, ok baru Mommy percaya..Mommy percaya yang Aqil memang yakin dia jawab Exam dengan baik..

Alhamdulillah..Mommy rasa bangga sangat (WALAUPUN BARU DARJAH SATU)..yup..saya bangga sangat sebab Aqil sendiri..bukan sebab lain..

Walaupun Aqil ni kan kat luar rumah kami (maksud, rumah orang lain ke) dia akan sangat tak behave..orang akan geram je dengan dia sebab tak reti duduk diam n taknak dengar cakap kita langsung!sampaikan diorang kesian dengan saya sebab terjerit terlolong..hahaha

tapi..bila di dalam rumah saya..dia sangat behave!sangat okay..biarkan orang nak mengata anak saya bila kat luar rumah sbb hanya saya yang mengerti dia macamana..

So bila sehari sebelum Exam tu..dia memang tak belajar..sebab every week memang dia ada buat latih tubi..saya yang suruh..walaupun saya tak pernah cek buku tu tapi saya tau dia buat dengan betul..so memang dia tak belajar untuk exam..saya tak galakkan..setakat buat sikit revision adala..

Exam day pon malam dia tak buat revision sebab mengaji..So saya boleh conclude kan dia fokus kat kelas n dengar serta hadam bebetul cikgu ajar.>Alhamdulillah..sbb bila kerja tak siap sikit pun, saya akan bising..

kenapa Aqil tak siap kerja?
sbb Aqil sembang dengan kawan..
jangan sembang dengan kwan selagi kerja tak siap!Faham..Mommy taknak tgk lagi Aqil tak siap kerja! (Mommy singa nama dia)
Ok Mommy!

Alhamdulillah..Result Aqil memang cemerlang!Saya bersyukur..di harap Aqil dapat teruskan kecemerlangan ini sampai bebila..Amin!

Aqil tak pergi sekolah Agama..Sebab kami kesian kat dia ..terkejar kejar nanti..tak sempat nak rehat..cuma malam Aqil ada kelas Fardhu Ain dan mengaji serta hafazan..InsyaALLAH cukup untuk dia belajar ilmu Akhirat..Lagipun Ustazah tu garang gila..so memang dia behave n buat bebetul.

InsyaALLAH amin..semoga perjalanan dan laluan yang kami pilih untuk Aqil betul dan terbaik..InsyaALLAH..Amin!


Cuma tak masuk lagi subjek Sains, B.Arab n Pendidikan Agama Islam (86/100),Jawi (83/100)





Semoga kamu terus berjaya dan dilindungi oleh Allah selalu!

Amin!!

***Saya akan pastikan setiap pagi Aqil mengambil sarapan sebelum ke sekolah..sebab taknak dia lapar bila kat dalam kelas ,nanti tak boleh fokus..kan susah..huhuhu


Photobucket

Apr 27, 2016

Indahnya berbicara sekiranya mempunyai MASA!

Assalammualaikum..

Sesungguhnya saya teramat rindu nak menulis..nak sakan bercerita itu dan ini..nak kongsi segalanya..tapi tapi dan tapi..kena ada tapinya..

Saya pun tak pasti..kenapa saya sebegitu sibuk..elok punch in je saya akan leka dan terus hanyut dengan urusan kerja yang tak berkesudahan..memang tak ingat dan tak sempat nak mengular (dulu selalu buat)..tak sempat nak buka internet..ada je kerja yang kena selesaikan walaupun memang sampai sudah tak habis..

Haih..bilalah saya boleh convert to WAHM?

Bila?

Bila?

Haih tak sabar!tak sabar nak keluarkan produk..tak sabar nak dapat income secepat yang mungkin dan tak sabar nak hidup dengan stabil..tak sabar..

Haih bersabarlah..kerana sabar itu indah!

Semoga segalanya dipermudahkan..Amin!

Sampai ketemu lagi semua!!

Rindu koranggg sesangat!!

*sigh*




Photobucket

Mar 7, 2016

7 hari bercuti Raya Cina - Discover Melaka 2016

Assalammualaikum..

Maaf ye..maaf sesangat sebab tak datang sini selalu..tak pergi blog kawan kawan yang lain..maaf maaf maaf..huhuhu..nanti saya cari masa yang sesuai okay?Jangan merajuk tau!tima kasih buat kawan kawan yang masih setia mengunjungi rumah saya yang tak seberapa ni..thank uu!

ok nanti kita cuba punggah balik cerita cerita lama..supaya tetap kekal utuh tinggal kat sini kan..boleh la kekadang throwback ke atau major throwback..y not bukan?hihihi..

Hari Raya Cina hari tu company saya telah bercuti selama 7 hari termasuk sabtu Ahad..Alhamdulillah..kebetulan boss pun ada bagi wang saku (ala ala bonus), jadi saya pun merencanakan percutian buat Jeyp Family! acara ni kekadang setahun sekali je Happened!atau pun dua kali kalau kitorang balik Kedah tahun tu..hihi..

Setelah berbincang here n there..jadi Husband decide utk tak pergi jauh sangat..tak tempuh jem langsung (kat Highway)..so ke Melaka lah kita..sebab dua tahun lepas dah ke PD..hihihi.. (last year ke Gold Coast Morib)..

Sebenarnya bukan apa..buat ape kita pergi jauh jauh n tempuh travel period terlampau lama end up with kita PENAT!buat ape kan?baik tak payah bercuti n duduk rumah tido je..hahahah..

Kami ke Melaka pada 9/02/2016 dimana orang orang lain sudah mula pulang ke rumah masing masing sementelah saya baru nak pergi holiday..hihihi..jangan jeless ye semuaaa..kikiki..

Sampai Melaka agak dah petang sebab gerak dari Puchong pon dah pukul 1ptg..check in hotel tepat pukul 6.30ptg..

Oh ya lupa kami menginap di Novotel Melaka denagn kadar yang agak mahal sebab still on Super Peak Period! (School Holiday+PH) = RM300/night through Booking.com!

Nanti saya bagi full review pasal hotel ni k!

Jom lah kita discover Melaka yang tak berapa nak discover sangat!hihihi (sebab masa singkat dengan membawa anak berusia 7 tahun+3 tahun (Still baby)+1y2m)..wuwuwuuwwww..

On The Way ke Melaka~























Makan Asam Pedas Power kat Asam Pedas Pokok Besar..

Reccomended - Tetel Asam Pedas!Sedap giloss..





Day 2~ Nexttt..




***Sebulan karang entry ni baru siap..Adehh!!

Photobucket

Feb 24, 2016

WW - Entry Draft yang sayangggnyaa tak publish publish!

Assalammualaikum!


Tgklaa Entry Draft yang melambak tu!

Bila lah saya nak merajinkan diri!

huhuhu..

***Tapi saya dah rajin sikit sekarang kan?haaa..nantikan kunjungan saya di rumah anda ye.. :)


Photobucket

Feb 23, 2016

Anniversary Denggi Setahun 4 Beranak~ Kenangan Paling tragis 2015 (Entry ini SANGATT panjang)

Assalammualaikum..

Saya mulakan entry ini sempena Facebook sibuk sangat suruh saya mengenang insiden kami sekeluarga kira kira dalam tika dan saat ini, Denggi datang menyerang..

Jom kita mulakan..


Kes Denggi 4 beranak~
Entry Denggi ni sebenarnya saya tak sempat nak karang secara keseluruhan dek kerana kerja yang melambak, so saya hanya lekatkan dalam memori je..saya rasa memori paling sadis buat saya dan keluarga sepanjang kami bersama..Sebenarnya memang tak terfikir pun saya akan melalui saat paling getir ini..tapi dah takdir Allah, dan saya terima dengan redha dan pasrah..

Denggi ni di syaki menghinggapi rumah saya ketika mana pun saya tak pasti, tapi dengan tiba-tiba suami saya demam panas tahap tak boleh bangun..menggigil..dan suhu memang 40 tak turun turun..sakit kepala macam nak pecah dan lenguh satu badan..so malam kedua terus saya masukkan dia ke hospital sebab kesihankan dia yang tak larat nak buat ape ape pun!dan sukarnya saya ketika menjaga beliau dirumah dengan 3 anak kecil yang juga tidak sihat ketika itu.. (dan saya masih ingat lagi, saya menangis seorang diri dalam bilik kenangkan nasib saya yang berseorangan uruskan semuanya -memang hati saya hati tissue betul!) Sementelah pulak at that time PIL takde,pergi overseas, dan kebetulan hari hubby saya jatuh sakit tu, hari pertama mak n abah saya berlepas ke Mekah untuk mengerjakan Umrah.

Selesai saya masukkan Husband ke Hospital, saya pula bergegas pukul 1 pagi ke Hosp Serdang untuk cek Ammar yang juga demam panas ketika itu..Pengalaman saya dengan Hosp Serdang memang selamanya BURUK!macam takde chemistry langsung!hahah..so saya pasrah sebab ketika itu Ammar pun takde Ins so terpaksa jugak melangok kat Govt Hosp..

Balik ketika mana orang masih diulit mimpi dan tepat pukul 4 pagi saya sampai di rumah PIL dengan keadaan yang teramat penat dan lelah !(Memang kenangan yang saya takkan lupa sampai bila bila..) tido sekejap..pukul 6 pagi saya amik keputusan untuk balik ke rumah..sambung tido juga sekejap sekejap sementara untuk tenangkan Ammar seketika..dia memang sangat tak selesa dan merengek sepanjang masa..tapi saya terpaksa tinggalkan dia sekejap kat Bibik sebab daddy dah memanggil manggil kat Hosp..

Hari tu saya hanya tumpukan masa kepada Suami sahaja sementara keadaan anak anak tidak membimbangkan..dan diorang pun datang visit daddy mcm biasa dan dengan riangnya..

ESOKNYA..ketika saya masih di hospital, MIL call cakap Medina demam panas!weak pucat..so saya segera balik, amik Medina n pergi Emergency Columbia..amik blood test, terus blood count show its Denggi..masuk Ward dan masuk lah Double bedded with Daddy..satu ward hanya mereka..malam tu jugak!MIL call lagi sekali..Aqil pulak demam panas same simptom with Medina..saya patah balik ,amik Aqil terus ke Emergency, and blood test result its positive Denggi!pukul 9 malam Aqil pun dimasukkan sama bilik dengan Daddy n medina walaupun bilik tu sebenarnya hanya double bedded tapi kami buat jadi tiga dengan kelulusan SISTER yang bertugas.

Luluh hati saya ketika itu!serius saya sedih amat..hanya Allah yang tau perasaan saya ketika itu..tapi saya kena kuat walaupun suami saya menunjukkan tanda tanda akan sembuh but still he weak!saya hanya berseorangan dan dibantu dengan MIL n FIL..

Selesai masukkan mereka semua dalam ward, Ammar pula demam panas dan ketika itu memang kami di hosp..Terus bawa ke emergency, amik blood test and blood count shows its positive Denggi..terus saya menangis..sebak sedih sangatt!sebab Ammar terlalu kecik untuk hadapi kesakitan ini..tapi di sebabkan insurans Ammar belum aktif, jadi saya,MIL n FIL bergegas ke PPUM sebab PPUM ada emergency for Pediatric..(Kanak kanak)..lalu saya tinggalkan bibik tina untuk jagakan Aqil Medina untuk malam itu..nasib baik Bibik Tina rela hati tidur hospital malam tu..

Di PPUM..kebetulan orang yang demam pun ramai juga dan kami harus menunggu sebab ada kes yang lebih emergency..hampir 2 jam menunggu barulah nama Ammar dipanggil..ALhamdulillah doktor tersebut sangat membantu..dia terangkan keadaan yang kita perlu risau lebih, keadaan yang jadi worst macamana..semua lah..hampir sejam juga kami mendengar penerangan doktor tersebut..since katil pun memang penuh malam tu dan Ammar masih aktif, kami dibenarkan balik dan datang keesokan harinya untuk amik darah..

Malam tu..Ammar memang merengek sepanjang masa..tidur pun kejap kejap je..saya lagilah kan memang tak pernah cukup tidur sejak 5 hari yang lepas..tapi saya kuat..tido tido ayam sekejap, lepas tu, pagi tu bangun bersiap, n bergegas ke PPUM pula untuk amik darah Ammar buat hari tersebut..

Bayangkan kami sampai di PPUM pukul 11 pagi, hanya selepas pukul 3ptg nama Ammar di panggil dan kami hanya menunggu dan melangok depan bilik doktor untuk menunggu nama dipanggil..Patient yang menuggu memang ramai kebetulan kes denggi pun memang banyak, so terpaksa bersabar..pukul 3 amik darah, pukul 4 doktor panggil..sekali tu sample darah yang diambil, void pulak..so terpaksa ambik darah lagi sekali..bayangkan ye..macamana perasaan saya ketika itu untuk berhadapan dengan keadaan Ammar yang baru je dua bulan time tu..wuwuuwuwuw..

Pukul 5 petang, dapat result..Alhamdulillah Platlet darah Amamr dah naik lebih seratus, n tak payah amik darah lagi sebab Amamr dah sembuh..Alhamdulillah..so cuma dia still lemah je lagi sebab tak cukup tenaga..huhuhu..Lepas je balik dari PPUM, terus bawak Daddy balik sebab daddy dah boleh discharge..cuma tinggalkan MIL sorang jaga Aqil Medina n seterusnya..Mommy pulak jaga Aqil Medina malam tu..

lebih kurang after 2 hari Daddy discharge, Aqil Medina pun discharge ..Alhamdulillah..lega sangat..sebab time tu dah lah baru je seminggu Bibik Aton lari, lepas tu diduga semuanya kena denggi..memang terasa diri sungguh diuji !keseorangan pulak tu..

Macamana saya control semuanya supaya badan tak rasa letih sangat, hati tak bimbang sangat..banyak pertolongan saya dapat..Alhamdulillah..saya hanya meletakkan Allah sebagai sebaik baik pergantungan dan doa memang tak putus putus saya panjatkan supaya Allah pinjamkan saya kekuatan untuk terus bertahan..Alhamdulillah Allah permudahkan segalanya..Allah pinjamkan kepada saya semua orang yang ikhlas nak bantu ketika itu..Alhamdulillah..

Kejadian ni semuanya ada hikmah !sudah tentu!!

Dan semoga ianya jadi pengajaran di masa depan..Amin!



Time ni dah discharge dah..


Keboringan di Hospital


Ammar Demam Panas..


Medina Baru masuk ward


Two Bedded jadi 3 Bedded


Jus Betik Jus Kiwi, Yang mana satu pilihan hati?


Ammar blood result..


Photobucket

Feb 18, 2016

Luahan Hati ~ Diorang ingat hati aku ni batu besi agaknya!

Maaf..ini entry luahan hati ..

Bila cakap pasal luahan hati je, mesti terasa on the spot nak luahkan..

tapi tak tau nak luah kat sapa..so hanya blog je yang mampu saya luahkan..

Saya tak suka luah kat FB sbb bagi saya FB bukan medium yang terbaik nak luah luah perasaan bagai ni..sebab ape, biarlah saya simpan sebab dia..hihihi


Okla..ni more about career life!

Saya ni setelah sekian lama saya kerja kat Office sekrang ni..orang semakin suka jadikan saya bahan..walaupun saya ni perempuan and mother of three, tapi diorang hentam je..sampaikan sampai satu masa, diorang ni anggap saya lelaki!sebab kekonon la saya takde perasaan..

Saya sebenarnya cuba untuk rilek je n tak bersikap ambik pusing..anggap je diorang bergurau!series!saya tak amik hati pun!

cakaplah itu ini macam ni macam tu..

Sungguh !saya tak kisah..

tapi bila cakap buruk buruk dalam group (whatsapp) lepas tu maki maki dalam group, memang sape tak rasa sakit hati kan!

Saya sungguh rasa sakit nyaaaa hati!!

cakap "kang aku cakap ko ni bodoh, ko marah!tapi bila aku cakap, ko tak faham" ok..dia nak assume saya faham kerja operation..kerja kat site ..yang saya memang tak pernah tengok pun kerja diorang kat site!kerja saya just tolong order barang itupun saya terpaksa buat..so bila saya nak tolong carikan barang,diorang assume saya faham semua kerja, memang tak lah kan?

grrrrr!

Lepas tu cakap pulak, "memang bangla la ko ni aida!" sakit telinga kan dengar!

Lepas tu saya basuh balik!

"lain kali bagi arahan tu biar clear..jangan assume saya tau semua benda!"

"Aida tolong tanya supplier, size ape yang diorang ada!" bukan "aida,tiles tu size ape?"

Bangang!! (saya tulis tau perkataan ni sebab rasa sakit hati sangat!!)

Terus saya diam, saya tak layan dah!

pagi ni kena lagi dengan orang lain yang ada dalam group tu tapi berdepan depan la..

3 kali kena "bodoh bodoh bodoh"!

Hampir nak menitis air mata saya tau!

padahal saya just nak belajar je macamana kira area kat site..sebab itu bukan background saya , just nak belajar supaya account tak kena tipu..

so diorang ingat hati saya ni sekeras batu besi agaknya!

hello!!! saya ni perempuan, n knowing me personally, hati saya memang jenis lembut selembut lembutnya..husband saya cakap bodoh sikit, pun saya dah menangis!

inikan diorang yang bukan siapa siapa!

diorang tu siapa!suka suka hati je nak maki orang!

diorang ingat diorang hebat sangat agaknya!

BANGANG!!!

***Sorry!memang saya EMO!

Lepas ni saya dah tak nak jadi bahan dah..be professional supaya orang tak pijak kepala saya!

ok that's it!
Photobucket

Jan 25, 2016

25.01.16 ~ Happy 3rd Birthday Medina Amani~

Assalammualaikum..

Hari ni..genap 3 tahun usia Anakanda Medina Amani Binti Mohd Jeffry..

Alhamdulillah semoga kamu terus membesar dengan sihat dan bijak dunia akhirat..Amin..

Medina..Medina..

Ok lately ni, dia sangat menunjukkan perangai yang memeningkan saya dan husband ..dimana dia sangat Very like a diva..

Kalau time tidur dia terganggu, confirm akan menangis mengamuk satu mid valley boleh dengar!

Contoh..kitorang memang every weekend akan tak lekat kat rumah..ada je lah memana nak pergi kan..sebab reward for mommy sebab settlekan all housechores..chewahh..

So setiap kali keluar mesti lepas pukul 4 petang selepas mengenyangkan perut memasing supaya boleh save duit bila keluar..takdelah asik nak makan kat luar je kan ..so perut dah terisi boleh jalan jalan dengan senang hati..hihihi..

So time tu adalah crucial time for Medina..dia punya waktu tidur..selalu pun on the way ke Sunway pun dia dah selamat beradu (walaupun within 15mins je)..memang macam no function bawak dia keluar sebab bila kitorang dah nak balik, baru dia bangun..bayangkan je lah kan..hihihi..

So hari tu..pergi MidV..dia punya mengamuk sebab dia tak dapat melelapkan mata! so kitorang just bawak dia pergi main main kat Area Aeon Big yang ada Kids Playland tu..lepas tu mengamuk kat situ after main  pn tak payah citerlah kan..dapat jugak pujuk..lepas tu singgah Big Apple jap sebab nak beli Donut..Lepas tu..dia bleh mengamuk sebab nak beli Ais Krim kat Big Apple!

Mana ada Aiskrim kat kedai Donut kan?takde!!

Sekali tu dia taknak faham, boleh pulak dia berguling ala ala pelakon hindustan kat situ semata nak ice cream jugak kat situ!

Stresss!!

Mommy 1st time tau Dina, ada anak yang sanggup baring baring atas lantai..bila orang tengok pun memalukanla jugak sbb kalau nak ikutkan hati kental mommy ni, mommy tinggal je dia kat situ...tapi bila makcik2 berdekatan start pandang-pandang, terpaksa jugak dukung dia dalam keadaan meronta macam tu!

Serik!!

So hangkut pergi McDonalds..dapat ice cream terus diam wlaupun ice cream Oreo tu milik dia sorang!arghh..grrrr..

Dan beberapa insiden lagi selepas itu!

So dengan pertambahan usia Medina yang ke 3 tahun, Mommy harap sangattt Medina dapat berubah dan lebih mendengar kata..bukan nak dengar cakap kakak je!Lebih berlemah lembut dan kurang kan nangis..karang Mommy hantar kakak pergi Gua jumpa Jin Ahmad Albab baru tau!lepas tu baru kakak dah tak nangis dan Mommy akan jadi kaya...Ahahahahha..

Semoga terus Bijak dunia akhirat..jadikan Abang Aqil sebagai contoh dan role model pleaseee..Amin!


1st year.. 



2nd Year..



3rd Year..!

Yeayy!!Rambut dah banyak!hihihi..


P/s: For those who may concern, please stop spoiling my Daughter like no one ever do!like seriously..please STOP!it really makes us struggle to raise her up!

Thank you..



Photobucket

Jan 18, 2016

18.01.85-18.01.16 - 31 Tahun yang penuh warna warni..

Assalammualaikum..

January 18, 2016 ~ Isnin

Alhamdulillah..hari ni genap usia saya yang ke 31 tahun..syukur ke hadrat Ilahi sebab masih dipinjam kan lagi nyawa untuk saya mengecapi umur yang hampir senja..ceh ceh ceh..hihihi..

Semoga segala kejayaan akan menjadi milik saya..semoga kebahagiaan akan tetap dan terus utuh dalam kehidupan kami sekeluarga..dan semoga saya akan terus istiqamah untuk menjadi Isteri dan Ibu yang solehah dan tak terlalu garang lagi..

Amin amin..Amin Ya Rabbal a'lamin..

















Hobi saya yang suka selfie~hihihi..

Photobucket

Jan 14, 2016

Jom dapatkan Jam Tangan Kasual Anda di Zalora Malaysia Sekarang!!

Assalammualaikum..

Hello readers! Lama sungguh tak bercerita kat sini dan tiba tiba nak buat satu review pulak?heheheee..accept je lah kan..

Actually saya nak bagi satu review and overview pasal “Fesyen Jam Tangan Kasual”.. Sounds Interesting kan sebab kebanyakan dari kita mesti suka pakai jam tangan bukan?termasuk jugak dengan saya!kalau tak pakai jam tu rasa macam kehilangan sesuatu dan rasa tak lengkap ?Jadi entry ini sangat berguna untuk anda terutama Pencinta Jam!hihihi.. Tiba tiba je dapat idea ni sebab sekarang ni saya memang sedang mengumpul koleksi jam tangan ..heheee..


Ok Jom kita mulakan!
Fesyen Jam Tangan Kasual


Seperti pakaian dan kasut, koleksi jam tangan juga terbahagi kepada kasual dan formal. Atau dengan kata lain, ada koleksi jam tangan yang sesuai digayakan untuk aktiviti kasual atau santai dan ada juga jenis jam tangan yang hanya sesuai dipakai ketika majlis formal. Untuk pemilihan jam tangan kasual khususnya, ia sering dikaitkan dengan rekaan jam tangan yang lebih ‘happening’ dan berwarna-warni. Material jam tangan tersebut juga memainkan peranan yang penting. Misalnya, jam tangan bertali kulit adalah lebih sesuai digayakan bersama pemakaian formal ke pejabat. Jadi, jenis jam tangan apakah yang boleh dikategorikan sebagai koleksi jam tangan kasual?

Silicone strap watch. Jam tangan jenis ini sememangnya sesuai digayakan bersama pakaian kasual dan tali jam yang diperbuat daripada silikon memberikan keselesaan kepada si pemakai sepanjang pemakaian. Selain itu ia juga ia nampak classy dan elegan.Sangat sesuai untuk kita keluar bersama rakan terutama sekiranya kita mempunyai “movie date”, rasa memang sesuai sangat dengan tema!

Synthetic Strap Watch juga merupakan jenis jam tangan kasual yang paling diminati ramai. Ia menjadikan si pemakai tampak lebih simple dan santai. Jenia tali yang menyerap peluh, sangat memberi keselesaan yang maksimum kepada si pemakai. Dan Ia juga memberi mood ceria kepada yang memakai jam jenis ini.


Dan seterusnya adalah koleksi Digital Watch atau jam tangan digital. Ini merupakan jenis jam tangan yang paling digemari oleh individu yang sukakan aktiviti lasak. Koleksi jam tangan digital seumpama ini sesuai di pakai ketika melakukan aktiviti sukan dan outdoor kerana ia dilengkapi dengan ciri-ciri istimewa seperti water resistant, shock resistant dan lain-lain lagi. Selain itu juga ciri ciri keselamatan yang ada pada Jam tangan jenis ini sangat membuatkan si pemakai berasa yakin terhadap semua aktiviti yang mereka lakukan.

Dan juga beberapa jenis lain lagi Jam Tangan Kasual yang anda boleh dapatkan di Zalora Malaysia. Ada lebih beratus jenis dan jenama di sana!


Jom dapatkan jam baru 2016 masing masing di Zalora Malaysia!
Photobucket

Jan 7, 2016

Personal Shopper Butik COUSIN saya MINAZ~

Assalammualaikum..

maaflah buat entry mengejut pulak macam ni..sebenarnya lidah saya kelu nak bercerita panjang..banyak entry yang dah di karang tapi susah betul nak tekan button publish dek kerana karangan tersebut belum lengkap..so saya hold dulu..

Banyak nak cerita..tapi hari ni saya jump story dulu..

Hari ni Officially saya jadi personal shopper to butik cousin saya yang menjadi kegilaan ramai wanita di luar sana dek kerana collection mereka yang sangat OHSEHHMM!

Alhamdulillah..

1st step going to WAHM and hopefully many steps will foot in ,so that many dreams will come true..

InsyaALLAH..

So buat mereka yang mengejar koleksi Minaz yang terbaru yang akan launch pada 30 January ni, cecepat follow IG PS saya ye..harga sama dengan butik cuma bayar postage and mungkin akan ada yang dapat hadiah special nanti..

Pssttt- doa doa la saya dapat harga yang meletop so that boleh bagi diskaun kat korang jugak nanti..

heheee..


Jom Follow

Nanti saya update lagi info terbaru..pecah rahsia sikit- Minaz akan keluarkan Perfume pertama diorang yang sememangnya setanding dengan perfume Obersea tau!Haa meh Follow Ahkak cecepat!


Hurmm ape lagi..meh followw Ahkak meh!supaya tak ketinggalan jauh ..

Nak order or book slot ROSELLE MINAZ boleh wasap saya cecepat k.. 019-3256041..

Thank you lovelies..



Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget