Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Jul 19, 2016

Teaser ~ Raya Pertama! #GiliranKedahDarulAman

Assalammualaikum..

Saya ahrap tidak terlalu lambat untuk mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir Batin..0-0 ye..

Okla..saya sebenarnya agak rushing jugak nak bercerita ni..selain saya baru masuk kerja sebab semalam MC (Athma) so kejap lagi saya nak ke Hospital Kajang pulak sebab mak saya warded kat sana..hopefully takde yang serious n semua ok ok je..Amin!

Raya hari tu?

Nanti kita cerita k..

saya belanja gambar dulu ye sekeping!..


#BlueTeam #TeamKedah


Photobucket

Jul 1, 2016

Tahun Ni Giliran KEDAH DARUL AMAN! #rayakatmana?

Tahun ni beraya di mana?

Alhamdulillah tahun ni giliran beraya di Kedah (kampung suami yang tercinta)… Sebenarnya kat Kedah bukan ada orang tua kami pun, sebab MIL dah meninggal dan FIL pun beraya belah MIL muda..so takkan kitorang nak ikut beraya sebelah MIL muda pulak kan..

Husband saya pernah cakap kat saya walaupun mak dia dah takde..dia tetap nak balik kedah..Sebab jiwa dia masih kat sana..lagipun mak mak menakan still ada lagi dan dia tetap terasa kehadiran Mak dalam kalangan mereka..biarlah husband saya terus mengukir memori..

Saya hanya ikutkan je..lagipun kalau dulu memang kitorang macam gelandangan..tido rumah mak Tam husband..tido pun bersepah sepah sana sini yelah menumpang rumah orang kan..paling lama saya bertahan sampai raya kedua..malam raya kedua tu mulalah paksa paksa husband saya untuk tido Hotel!Bukan mengada tau..tapi dek keselesaan yang jitu saya terpaksa memilih untuk tido kat hotel bajet..demi mu nyamuk..panas dan aurat..tu je nak cakap..harap semua faham..bukan mengada okeh!

Tapi tetap raya kami raikan..bukan memerap je kat hotel..still lepak umah mak mak menakan Cuma time tido je terpaksa cari hotel..hihihi..

Tapi sekarang inshaa Allah tak payah tido hotel lagi..kat kampong husband tu tepi sawah tau..so Mak Njang dia baru je buat rumah ala ala banglo kat belakang rumah mak tam tu..so kami akan berkampung kat situ..kebetulan Mak Njang tu ada anak sorang je..itupun baru je kawen bulan lepas..so bilik bilik kosong still ada..Mak Njang pun kalau datang KL memang tido umah saya, so memang kitorang rapat..

Hari ni pun cousin husband dah wasap tanya bila balik..tido sini tau..bilik dah ready!wahh..1st time rasanya balik Kedah after 8 years ada orang tunggu kami balik.. *lap air mata..hahahah..terharu tau..hihihi..Thanks Mila..hihihi..

So sekarang memang counting days nak balik tapi tengah sakit kepala sebab nak kena settle kan dulu laundry ..supaya dapat balik denagn tenang dan cukup semua barang..hihihi..

Baju baju raya pun tak basuh lagi..tak complete pun ada..adeh!









Nila kg Husband..Memang tepi sawah..damai je pemandangan..tenang je rasa!

Oh I Love Kedah!!hihihi

***Pics ni bulan lepas punya..Balik Kedah sekejap sebab MILA kahwin..


Buat semua yang dalam perjalanan nak balik kampong tu hati hati tau..Semoga semuanya selamat sampai dan kembali ke KL balik..




Selamat Hari Raya semua! Maaf Zahir & Batin!

Photobucket

Jun 20, 2016

Ceritera 15th Ramadhan..



Alhamdulillah sudah hampir Ramadhan kita yang ke 15 hari ni..pagi tadi pun Suria FM dah start pasang lagu raya..tetiba sayu pulak..

Tak tau lah kenapa..mungkin sebab tahun ni bukan beraya di Kajang, so sebaknya tetap ada..eceh!!padahal dah 4 kali raya kat sana..takde masalah la..InsyaALLAH..lagipun family sana memang treat us like their own family, so memang tak terasa pun seperti orang asing..walaupun mak kami dah takdak..pak kami dok beraya kampong lain..so tinggallan kami yang tidak berayah dan beremak..*tears!huhuhu..

Takpe..akan saya jadikan raya kami tetap bermakna buat suami yang telah kehilangan satu satu nya mak yang dia ada sejak 8 tahun lepas.. *tears lagi!

Sekarang ni saya pon tak tahu kenapa family belah husband (own family) macam ada masalah..komunikasi kami jarang berlaku dan hanya kedengaran cakap cakap belakang..saya sebenarnya tak suka keadaan macam ni..sebab sentiasa akan rasa ragu ragu terhadap keikhlasan diorang..saya tak suka bila depan buat lain tapi belakang mengata..lepas tu pulak ada informer yang bagitau setiap conversation dan komen, lagi lah buat saya rasa tak betah untuk berbuat baik sentiasa!huhuhu..

Entahla sampai bila saya pun tak pasti..yang nyata, husband saya pun sudah mula tawar hati terhadap keluarga dia sendiri..sayang kan..sepatutnya hubungan itu kena imarahkan lagi tapi sebaliknya yang berlaku..haih..saya pun tak pasti kenapa ia berlaku..Biarlah masa yang menentukan..Semoga Raya ni nanti akan memberi sejuta kebahagiaan buat kami sekeluarga..Amin..


*Tolong doakan eh! *Hugs

Photobucket

Jun 10, 2016

5 Ramadhan ~ Persiapan Raya 2016

Assalammualaikum..

Salam Hari Jumaat yang pertama di bulan Ramadhan yang mulia ini..

Saya ni kan, kalau takde mood nak buat kerja memang dataang lah mood blogging..terasa nak cerita satu satu kalau mempunyai masa senggang..

Okla hari ni kita nak bercerita pasal persiapan raya lah pulak..

Tahun ni..buat pertama kalinya..hahaha..pertama kali tau !baju baju raya kami tidak di sponsor oleh PIL..muahahah... (after 8 years been together)

Sebab?hanya mereka yang ketahui lah kan..dan diorang pun tak pernah cakap direct untuk kitorang beli sendiri..just saya dengar orang yang menyampaikan sahaja..so saya tak pernah tanya dan diorang pun tak pernah bagitau sendiri.. (adalah tu konflik masing masing)..huhuhu

tapi takpelah..Nasib baik saya memang da order baju MINAZ..so takdelah ralat sangat kan..

TAKPELA BUKAN REZEKI..

So saya decide untuk recycle je Baju Husband sbb nak save cost sebab baju saya n Medina je dah dekat RM400..hahaha..Jangan terkezut tau..sesekali je saya nak melaram..ape salahnya..reward reward okay!

So tadi saya baru je beli online Baju Ammar untuk match denagn Baju Daddy..tinggal Baju Aqil je nak kena mencari serta shawl2 saya n Medina..saya decide nak jahit sendiri je Shawl saya n tambah accessories sendiri,,lagi murah bukan?hihihi..

Baju baju kasual pulak mungkin akan beli time few days before Raya sebab sekarang daddy sibuk meniaga..so dia taknak amik off day langsung!rugi kan..so better pulun n 1st July dah cuti dah..InsyaALLAH..

Mungkin nak cari baju kasual kat Padini ,H&M or cotton je kot..sbb situ je yang kena dimata hati dan deria rasa mommy nya ini..hihihi..

Bab kuih muih , saya rasa saya tak beli pun kat sesapa kecuali kat kakak sendiri..hahah..baru ada dua jenis..haih malasla nak order..duit lagi sebab bukan ada orang datang rumah pun..kalau datang, saya prefer hidang makanan berat..kuih tak penting sangat!hihih

Dan saya rasa tu jela kot..update dari Jeyp Family..kalau ada stalker, silakan stalk!saya tak kacau hidup korang pun la!ggrrrrr!

Bye..sampai ketemu lagi..

Raya dimana tahun ni???saya haruslah turn KEDAH!!wahhhh..bestnyaaa..hahaha.. (plastic !)

UPDATE: Hari ni MIL call untuk belikan kami Baju Raya jugak!Alhamdulillah..Thanks FIL!!

Photobucket

Jun 8, 2016

Salam Ramadhan dari JeypFamily

Salam Ramadhan yang ke 3..

Alhamdulillah masih mampu berpuasa dengan jayanya..dan Aqil masih berpuasa penuh hingga ke saat ini walaupun semalam pukul 5 dah merengek rengek tak tahan puasa..Last year dia puasa rilek je tau..tahun ni ada a bit mengada plus 1st day puasa hari tu dia sambut kat rumah Atuk Kajang so lemak tu confirm ada..kat sana dia dimanjakan..kat sini jangan harap!hahahaa

Tahun ni sekali lagi husband saya berniaga di Bazar Ramadhan Taman Sri Manja PJ..Menu masih sama iaitu Murtabak Cheese yang comel..harga per set RM5.50..Alhamdulillah jualan masih bagus dan semoga dapat berjaya menjual sampai abis Ramadhan hendaknya..InsyaALLAH..Amin..

Kebetulan Husband saya dapat dua tapak..so satu lagi..husband suggest untuk saya masak Asam Pedas Tetel set..so saya pun mengikut saranan dan buat peparation..barang2 pon dah beli untuk 5 hari terus..So saya pun masak sebelum ke tpt kerja Isnin tu..dan diorang pun jual la kat Tapak lagi satu tu..So far okla jugak sbb 1st time jual menu baru..so dagingnya almost habis..kuah je ada lagi..telur masin pun banyak balance..nasi pun sama..boleh conclude hanya 30-40 set je habis..

Malam tu,saya rasa macam pewai sangat..tak larat..so nak buat tetel punya preparation saya cakap kat husband yang saya tak larat sangat nak teruskan..Husband pun faham sebab saya kerja lagi kan..so kitorang burn jela satu tapak tu n absorb je semua kos yang keluarkan..sedih memang sedih..huhuhu..tapi apakan daya..tak mampu!

So buka puasa saya memang angkut semua anak anak saya untuk berbuka kat bazar je..Alhamdulillah semua ok..

Semoga amalan kita semua diterima dan Selamat berpuasa semua!!

Photobucket

May 26, 2016

Aqil Jauhari -Midyear Exam Result - 100/100 untuk 4 paper! Congrats!!!

Assalammualaikum..

Hari ni tetiba terasa membuak sangat sangat nak bercerita..hihih..

Ok saya tak sempat nak cerita pun Aqil 1st day at School..Aqil dah masuk darjah satu..hampir setengah tahun pun..cerita Aqil itu cerita Aqil ini..memang tak sempat nak sembang..

Sayang memang sayang sebab tak catatkan memori kat sini..mungkin satu hari nanti akan saya coretkan untuk jadi kenang kenagan..InsyaALLAH..

Last week berakhir sudah sesi peperiksaan bagi Aqil..Peperiksaan Pertengahan tahun..

Alhamdulillah..terasa bersyukur sangat..sebab preparation Aqil untuk Exam memang takde!

Zero!Yillek..

Bila disuruh buat revision, Ala Mommy tak payah la..Aqil dah pandai..

Lepas tu bila Daddy dia bagi duit belanja extra RM1 sepanjang minggu exam, dia tertanya tanya..

"Mommy..kenapa Daddy bagi Aqil RM3?"
"Yelah..Daddy nak bagi Aqil semangat untuk Aqil jawab exam dengan betul"
"Ok mommy..Aqil memang buat exam betul pun..Aqil dapat 100 tau"
"eleh ye la tu"

Aqil memang over confident since kat Smart Reader Kids lagi..dia selalu rasa dia buat betul..hahaa

So bila Result Exam dah keluar, ok baru Mommy percaya..Mommy percaya yang Aqil memang yakin dia jawab Exam dengan baik..

Alhamdulillah..Mommy rasa bangga sangat (WALAUPUN BARU DARJAH SATU)..yup..saya bangga sangat sebab Aqil sendiri..bukan sebab lain..

Walaupun Aqil ni kan kat luar rumah kami (maksud, rumah orang lain ke) dia akan sangat tak behave..orang akan geram je dengan dia sebab tak reti duduk diam n taknak dengar cakap kita langsung!sampaikan diorang kesian dengan saya sebab terjerit terlolong..hahaha

tapi..bila di dalam rumah saya..dia sangat behave!sangat okay..biarkan orang nak mengata anak saya bila kat luar rumah sbb hanya saya yang mengerti dia macamana..

So bila sehari sebelum Exam tu..dia memang tak belajar..sebab every week memang dia ada buat latih tubi..saya yang suruh..walaupun saya tak pernah cek buku tu tapi saya tau dia buat dengan betul..so memang dia tak belajar untuk exam..saya tak galakkan..setakat buat sikit revision adala..

Exam day pon malam dia tak buat revision sebab mengaji..So saya boleh conclude kan dia fokus kat kelas n dengar serta hadam bebetul cikgu ajar.>Alhamdulillah..sbb bila kerja tak siap sikit pun, saya akan bising..

kenapa Aqil tak siap kerja?
sbb Aqil sembang dengan kawan..
jangan sembang dengan kwan selagi kerja tak siap!Faham..Mommy taknak tgk lagi Aqil tak siap kerja! (Mommy singa nama dia)
Ok Mommy!

Alhamdulillah..Result Aqil memang cemerlang!Saya bersyukur..di harap Aqil dapat teruskan kecemerlangan ini sampai bebila..Amin!

Aqil tak pergi sekolah Agama..Sebab kami kesian kat dia ..terkejar kejar nanti..tak sempat nak rehat..cuma malam Aqil ada kelas Fardhu Ain dan mengaji serta hafazan..InsyaALLAH cukup untuk dia belajar ilmu Akhirat..Lagipun Ustazah tu garang gila..so memang dia behave n buat bebetul.

InsyaALLAH amin..semoga perjalanan dan laluan yang kami pilih untuk Aqil betul dan terbaik..InsyaALLAH..Amin!




Full Result..

Semoga terus cemerlang wahai anakku!




Semoga kamu terus berjaya dan dilindungi oleh Allah selalu!

Amin!!

***Saya akan pastikan setiap pagi Aqil mengambil sarapan sebelum ke sekolah..sebab taknak dia lapar bila kat dalam kelas ,nanti tak boleh fokus..kan susah..huhuhu


Photobucket

Apr 27, 2016

Indahnya berbicara sekiranya mempunyai MASA!

Assalammualaikum..

Sesungguhnya saya teramat rindu nak menulis..nak sakan bercerita itu dan ini..nak kongsi segalanya..tapi tapi dan tapi..kena ada tapinya..

Saya pun tak pasti..kenapa saya sebegitu sibuk..elok punch in je saya akan leka dan terus hanyut dengan urusan kerja yang tak berkesudahan..memang tak ingat dan tak sempat nak mengular (dulu selalu buat)..tak sempat nak buka internet..ada je kerja yang kena selesaikan walaupun memang sampai sudah tak habis..

Haih..bilalah saya boleh convert to WAHM?

Bila?

Bila?

Haih tak sabar!tak sabar nak keluarkan produk..tak sabar nak dapat income secepat yang mungkin dan tak sabar nak hidup dengan stabil..tak sabar..

Haih bersabarlah..kerana sabar itu indah!

Semoga segalanya dipermudahkan..Amin!

Sampai ketemu lagi semua!!

Rindu koranggg sesangat!!

*sigh*




Photobucket

Mar 7, 2016

7 hari bercuti Raya Cina - Discover Melaka 2016

Assalammualaikum..

Maaf ye..maaf sesangat sebab tak datang sini selalu..tak pergi blog kawan kawan yang lain..maaf maaf maaf..huhuhu..nanti saya cari masa yang sesuai okay?Jangan merajuk tau!tima kasih buat kawan kawan yang masih setia mengunjungi rumah saya yang tak seberapa ni..thank uu!

ok nanti kita cuba punggah balik cerita cerita lama..supaya tetap kekal utuh tinggal kat sini kan..boleh la kekadang throwback ke atau major throwback..y not bukan?hihihi..

Hari Raya Cina hari tu company saya telah bercuti selama 7 hari termasuk sabtu Ahad..Alhamdulillah..kebetulan boss pun ada bagi wang saku (ala ala bonus), jadi saya pun merencanakan percutian buat Jeyp Family! acara ni kekadang setahun sekali je Happened!atau pun dua kali kalau kitorang balik Kedah tahun tu..hihi..

Setelah berbincang here n there..jadi Husband decide utk tak pergi jauh sangat..tak tempuh jem langsung (kat Highway)..so ke Melaka lah kita..sebab dua tahun lepas dah ke PD..hihihi.. (last year ke Gold Coast Morib)..

Sebenarnya bukan apa..buat ape kita pergi jauh jauh n tempuh travel period terlampau lama end up with kita PENAT!buat ape kan?baik tak payah bercuti n duduk rumah tido je..hahahah..

Kami ke Melaka pada 9/02/2016 dimana orang orang lain sudah mula pulang ke rumah masing masing sementelah saya baru nak pergi holiday..hihihi..jangan jeless ye semuaaa..kikiki..

Sampai Melaka agak dah petang sebab gerak dari Puchong pon dah pukul 1ptg..check in hotel tepat pukul 6.30ptg..

Oh ya lupa kami menginap di Novotel Melaka denagn kadar yang agak mahal sebab still on Super Peak Period! (School Holiday+PH) = RM300/night through Booking.com!

Nanti saya bagi full review pasal hotel ni k!

Jom lah kita discover Melaka yang tak berapa nak discover sangat!hihihi (sebab masa singkat dengan membawa anak berusia 7 tahun+3 tahun (Still baby)+1y2m)..wuwuwuuwwww..

On The Way ke Melaka~























Makan Asam Pedas Power kat Asam Pedas Pokok Besar..

Reccomended - Tetel Asam Pedas!Sedap giloss..





Day 2~ Nexttt..




***Sebulan karang entry ni baru siap..Adehh!!

Photobucket

Feb 24, 2016

WW - Entry Draft yang sayangggnyaa tak publish publish!

Assalammualaikum!


Tgklaa Entry Draft yang melambak tu!

Bila lah saya nak merajinkan diri!

huhuhu..

***Tapi saya dah rajin sikit sekarang kan?haaa..nantikan kunjungan saya di rumah anda ye.. :)


Photobucket

Feb 23, 2016

Anniversary Denggi Setahun 4 Beranak~ Kenangan Paling tragis 2015 (Entry ini SANGATT panjang)

Assalammualaikum..

Saya mulakan entry ini sempena Facebook sibuk sangat suruh saya mengenang insiden kami sekeluarga kira kira dalam tika dan saat ini, Denggi datang menyerang..

Jom kita mulakan..


Kes Denggi 4 beranak~
Entry Denggi ni sebenarnya saya tak sempat nak karang secara keseluruhan dek kerana kerja yang melambak, so saya hanya lekatkan dalam memori je..saya rasa memori paling sadis buat saya dan keluarga sepanjang kami bersama..Sebenarnya memang tak terfikir pun saya akan melalui saat paling getir ini..tapi dah takdir Allah, dan saya terima dengan redha dan pasrah..

Denggi ni di syaki menghinggapi rumah saya ketika mana pun saya tak pasti, tapi dengan tiba-tiba suami saya demam panas tahap tak boleh bangun..menggigil..dan suhu memang 40 tak turun turun..sakit kepala macam nak pecah dan lenguh satu badan..so malam kedua terus saya masukkan dia ke hospital sebab kesihankan dia yang tak larat nak buat ape ape pun!dan sukarnya saya ketika menjaga beliau dirumah dengan 3 anak kecil yang juga tidak sihat ketika itu.. (dan saya masih ingat lagi, saya menangis seorang diri dalam bilik kenangkan nasib saya yang berseorangan uruskan semuanya -memang hati saya hati tissue betul!) Sementelah pulak at that time PIL takde,pergi overseas, dan kebetulan hari hubby saya jatuh sakit tu, hari pertama mak n abah saya berlepas ke Mekah untuk mengerjakan Umrah.

Selesai saya masukkan Husband ke Hospital, saya pula bergegas pukul 1 pagi ke Hosp Serdang untuk cek Ammar yang juga demam panas ketika itu..Pengalaman saya dengan Hosp Serdang memang selamanya BURUK!macam takde chemistry langsung!hahah..so saya pasrah sebab ketika itu Ammar pun takde Ins so terpaksa jugak melangok kat Govt Hosp..

Balik ketika mana orang masih diulit mimpi dan tepat pukul 4 pagi saya sampai di rumah PIL dengan keadaan yang teramat penat dan lelah !(Memang kenangan yang saya takkan lupa sampai bila bila..) tido sekejap..pukul 6 pagi saya amik keputusan untuk balik ke rumah..sambung tido juga sekejap sekejap sementara untuk tenangkan Ammar seketika..dia memang sangat tak selesa dan merengek sepanjang masa..tapi saya terpaksa tinggalkan dia sekejap kat Bibik sebab daddy dah memanggil manggil kat Hosp..

Hari tu saya hanya tumpukan masa kepada Suami sahaja sementara keadaan anak anak tidak membimbangkan..dan diorang pun datang visit daddy mcm biasa dan dengan riangnya..

ESOKNYA..ketika saya masih di hospital, MIL call cakap Medina demam panas!weak pucat..so saya segera balik, amik Medina n pergi Emergency Columbia..amik blood test, terus blood count show its Denggi..masuk Ward dan masuk lah Double bedded with Daddy..satu ward hanya mereka..malam tu jugak!MIL call lagi sekali..Aqil pulak demam panas same simptom with Medina..saya patah balik ,amik Aqil terus ke Emergency, and blood test result its positive Denggi!pukul 9 malam Aqil pun dimasukkan sama bilik dengan Daddy n medina walaupun bilik tu sebenarnya hanya double bedded tapi kami buat jadi tiga dengan kelulusan SISTER yang bertugas.

Luluh hati saya ketika itu!serius saya sedih amat..hanya Allah yang tau perasaan saya ketika itu..tapi saya kena kuat walaupun suami saya menunjukkan tanda tanda akan sembuh but still he weak!saya hanya berseorangan dan dibantu dengan MIL n FIL..

Selesai masukkan mereka semua dalam ward, Ammar pula demam panas dan ketika itu memang kami di hosp..Terus bawa ke emergency, amik blood test and blood count shows its positive Denggi..terus saya menangis..sebak sedih sangatt!sebab Ammar terlalu kecik untuk hadapi kesakitan ini..tapi di sebabkan insurans Ammar belum aktif, jadi saya,MIL n FIL bergegas ke PPUM sebab PPUM ada emergency for Pediatric..(Kanak kanak)..lalu saya tinggalkan bibik tina untuk jagakan Aqil Medina untuk malam itu..nasib baik Bibik Tina rela hati tidur hospital malam tu..

Di PPUM..kebetulan orang yang demam pun ramai juga dan kami harus menunggu sebab ada kes yang lebih emergency..hampir 2 jam menunggu barulah nama Ammar dipanggil..ALhamdulillah doktor tersebut sangat membantu..dia terangkan keadaan yang kita perlu risau lebih, keadaan yang jadi worst macamana..semua lah..hampir sejam juga kami mendengar penerangan doktor tersebut..since katil pun memang penuh malam tu dan Ammar masih aktif, kami dibenarkan balik dan datang keesokan harinya untuk amik darah..

Malam tu..Ammar memang merengek sepanjang masa..tidur pun kejap kejap je..saya lagilah kan memang tak pernah cukup tidur sejak 5 hari yang lepas..tapi saya kuat..tido tido ayam sekejap, lepas tu, pagi tu bangun bersiap, n bergegas ke PPUM pula untuk amik darah Ammar buat hari tersebut..

Bayangkan kami sampai di PPUM pukul 11 pagi, hanya selepas pukul 3ptg nama Ammar di panggil dan kami hanya menunggu dan melangok depan bilik doktor untuk menunggu nama dipanggil..Patient yang menuggu memang ramai kebetulan kes denggi pun memang banyak, so terpaksa bersabar..pukul 3 amik darah, pukul 4 doktor panggil..sekali tu sample darah yang diambil, void pulak..so terpaksa ambik darah lagi sekali..bayangkan ye..macamana perasaan saya ketika itu untuk berhadapan dengan keadaan Ammar yang baru je dua bulan time tu..wuwuuwuwuw..

Pukul 5 petang, dapat result..Alhamdulillah Platlet darah Amamr dah naik lebih seratus, n tak payah amik darah lagi sebab Amamr dah sembuh..Alhamdulillah..so cuma dia still lemah je lagi sebab tak cukup tenaga..huhuhu..Lepas je balik dari PPUM, terus bawak Daddy balik sebab daddy dah boleh discharge..cuma tinggalkan MIL sorang jaga Aqil Medina n seterusnya..Mommy pulak jaga Aqil Medina malam tu..

lebih kurang after 2 hari Daddy discharge, Aqil Medina pun discharge ..Alhamdulillah..lega sangat..sebab time tu dah lah baru je seminggu Bibik Aton lari, lepas tu diduga semuanya kena denggi..memang terasa diri sungguh diuji !keseorangan pulak tu..

Macamana saya control semuanya supaya badan tak rasa letih sangat, hati tak bimbang sangat..banyak pertolongan saya dapat..Alhamdulillah..saya hanya meletakkan Allah sebagai sebaik baik pergantungan dan doa memang tak putus putus saya panjatkan supaya Allah pinjamkan saya kekuatan untuk terus bertahan..Alhamdulillah Allah permudahkan segalanya..Allah pinjamkan kepada saya semua orang yang ikhlas nak bantu ketika itu..Alhamdulillah..

Kejadian ni semuanya ada hikmah !sudah tentu!!

Dan semoga ianya jadi pengajaran di masa depan..Amin!



Time ni dah discharge dah..


Keboringan di Hospital


Ammar Demam Panas..


Medina Baru masuk ward


Two Bedded jadi 3 Bedded


Jus Betik Jus Kiwi, Yang mana satu pilihan hati?


Ammar blood result..


Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget