Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Sep 18, 2014

26 Weeks ~ 3kg Naik Constantly ~ Kena Repeat MGTT ~ Rezeki Baby #ThirdPregnancy


Entry Compact untuk minggu ni ..hehee..(tetiap minggu buat entry compact) hehee..

Semalam saya ada check up kat KKIA..as usual saya selalu excited nak pergi check up sebab seronok tengok perkembangan baby..So semalam agak terrible jugak sebab saya sampai KK pukul 7.45pagi , orang punya lah ramai nak mampus..saya pelik gile apesal orang ramai sangat ni?sebab cuti sekolah ke?so saya terpaksa tunggu sampai pukul 9.15pm baru dapat nombor!huh..

Lepas tu buat macam biasa..amik urine, cek HB..Alhamdulillah semuanya ok..HB pn ok 11.3..memang maintain kali ni HB saya..hehe..lepas tu saya terus pergi breakfast sementara tunggu Nurse panggil untuk cek perut..15mins makan..tetiba nurse panggi..wah cepat jugak !hehee..Timbang berat..63kg sudah!omakaiii..banyaknya naik?aduhai..saya dah susah hati sebab last month pon naik 3kg jugak..dahsyatnyaaa..Medina’s time 32weeks baru la cecah 63kg..memang tak teragak naiknya pon..aduhaii..Tapi Nurse takde cakap pape pun..

So cek perut..cek jantung semuanya ok..Alhamdulillah..dah last tu Nurse tu suruh datang balik 10.10 ni untuk scan baby 28w n sekali minum air gula..aduhaii..seksanyaaa..Kena repeat sebab result hari tu tak cantik..lagipun mak saya ada kencing manis kan, so memang kena repeat jugak!sobs sobs sobs..Bertabahlah…

So balik pukul 10pagi..bagi time slip kat HR, lepas tu boss tengok, tetiba boss tanya..nanti nak deliver kat mana?saya cakaplah InsyaALLAH KPMC..so dia kata kenapa tak check up kat situ je?saya kata tak mampu lagi boss..hihihi..sebab cek kat KK free kalau kat KPMC RM80 tak kurang…hehee..


Lepas tu boss cakap..takpelah start next month u start check up kat KPMC, nanti company bayar every month punya check up..Wahhh hati berbunga-bunga sangattt!!hehe..tapi bukan delivery tau..Yer boss..tauu..hehee..Thank you boss..love u lahhh..hehehee..

So 10.10 ni memang tetap saya pg KK sbb nak buat MGTT n scan lepas tu 21.10 baru pg KPMC buat check up kat sana as requested by Boss..Terasa boss saya sangatlah baik hati dan sayangkan saya..ehheee..yang lelain jangan jeles ye..sebab boss saya ni saya perasanlah ada dua orang je yang dia sayang dalam kalangan staff..saya n sorang lagi technican lelaki..hehee..Terasa bertuahnya dan memang rezeki baby..Alhamdulillah..so sekarang just stand by duit deliver n duit beli Medela Freestyle.. (Semalam husband dah bagi green light..hehehhh)

Alhamdulillah..semoga kandungan saya ini terus dipelihara dan dipermudahkan..Amin!

***Tak sabar nak buat preparation.. (mentally n physically..)
Photobucket

Sep 17, 2014

SoYesterday - Activity Hari Malaysia- Mak masuk ward

Cerita Semalam..

Alhamdulillah dapat bercuti dengan jayanya..so memandangkan anak-anak sangatlah bangun awalnya pon (Esp Medina 7.30am dah celik mata-tak bagi chance langsung! saya suruh tidur pun dia buat tak tau je..huh..) Pukul 8.30am abg dia pulak bangun, terus saya mandikan-goreng mee hon (as requested by Abang Aqil- masuk mee hoon dalam Tupperware-nak picnic kat Taman Bukit Jalil – Hujan- terpaksa cari Indoor jugak sebab dah buat muka frust kalau tak keluar- terus ke Giant Bandar Kinrara..

Alhamdulillah..Anak-anak gembira walaupun hampir 1jam setengah tengok anak2 main..Mommy dapat rileks sikit sebab Abang sekarang dah boleh diharap..semuanya suruh Aqil..(Aqil tolong tengok adik tu..Aqil tolong ambik adik..) Semuanya Aqil..hehe..mommy kan mak buyung..tak larat nak bangun duduk)


Anak-anak saya..Dunia Akhirat









































Bekal kami yang dah selamat pon dimakan..Meehoon Goreng+Roti Kaya Planta+Air Kosong sorang satu

Balik Giant, tidurkan Medina terus sebab dia sangatlah mengantuk (bangun awal kan) ..Saya pon berehat kejap sambil layan Aqil layan Cartoon..Pukul 1 masuk dapur-masak-Medina bangun-Daddy jaga-mandi-sembahyang-bersiap-makan-keluar lagi



Rebung madu idaman hati masak lemak cili api..mengidam sangat lah kekdahnya..

Saya keluar ke mana?ke Kajang..mak saya admitted to Hospital Kajang due to her condition wasn't that good. Ada Asthma,Demam,kencing manis..kuman dalam darah..Anak-anak kena tinggal sebab Hosp Kajang tak bagi budak-budak naik ward..huhuhu 


Condition mak saya hari Isnin hari tu..


Condition mak saya waktu pukul 3.30am Isnin, baru masuk ward time ni..

Semoga mak saya cepat sembuh dan cepat keluar Ward!Amin!!

Dan balik Puchong tepat pukul 8 malam..pukul 9.30 saya dah masuk tidor..PENATTTTTT!



Photobucket

Sep 12, 2014

WishList Saya..Medela Freestyle the Most - #ThirdPregnancy

Assalammualaikum..

Salam Jumaat semua..

Saya ni kan kalau bab berangan memang nombor satu!hahah..So sekarang ni dengan masa yang tinggal lebih kurang 3 bulan je lagi sebelum saya deliver saya ada Wish List yang amat-amat berharap sangat akan dapat dilaksanakan..heheee

Dulu waktu second baby ada jugak saya berangan itu ini..Alhamdulillah sebahagian besar dapat ditunaikan..so kali ni nak lebih baik lah (kekononnyaa..hahaa)

So kalau sesapa nak tau apa yang saya angankan waktu second baby dulu boleh Klik LINK ini...hehee..

Kali ni saya berangankan :

i) TETAP Nak bersalin kat Private n preferably KPMC Puchong jugak sebab still puas hati dengan service yang diterima..Cuma kalau tetiba KPMC takde Doc Perempuan ke atau ada masalah lain ke baru ke Bangi atau Shah Alam..ikutlah mana yang terbaik at that time..Last Choice baru ke Govt incase kena Caesar ke kan.. (mintak dijauhkan ..Amin!)

ii) Nak beli Breast Pump Medela FREESTYLE.. saya rasa macam dah nekad kot nak beli pump ni sebab akan saya bahaskan segala hujah-hujah depan husband dan semoga usaha saya ni membuahkan hasil!Amin..sebab saya rasa kali ni sememangnya nak fully breasrtfeed until 2 years..sebab lepas ni memang nak berehat panjang dari mengandung..so InsyaALLAH impian saya akan tercapai..




Bukan saya taknak beli pump murah-murah ni..tapi saya dah pernah pakai dah yang akhirnya tak tahan lama dan menyusahkan saya..Bukan saya tak nak pakai Manual Pump tapi saya rasa dari segi masa kerja saya, saya tak sesuai untuk guna manual (tak sesuai-sesuai pn dekat 8 bulan jugak pakai yang manual)..Saya perlukan yang boleh jimat masa yang boleh pump dua2 belah serentak..Semoga doa saya akan dikabulkan untuk memiliki Cik Medela Idaman Hati..InsyaALLAH..

iii) Baby Cot!


Anak dah nak masuk 3 baru terhegeh-hegeh nak beli baby cot bagai..ahaha..Berangan!!entahlah teringin sangat nak beli baby Cot..Rasa macam nakkk jugak walau macamana pun..hihih..cuma sekarang tak decide lagi nak beli yang second hand ke atau yang baru..sebab ada jugak tengok kat Mudah..ada yang murah tapi still kena tengok condition jugak..so memang sangat berharap dapat beli benda alah ni..

***Tapi yang dalam gambar ni memang tak mampulah..RM1k++..hahah...beli yang bawah RM300 dahh..

Yang lelain..takde..semuanya dah ada..yang benda-benda ni paling penting!esp PUMP!kalau tak dapat yang lelain, dapat Medela FS bersyukur sangattt..


Dedulu berangan nak beli yang Mini Electric je..HEHE..tapi sekarang SELERA DAH BESAR!hahaa..

tapi yang penting Medina's Time saya dapat increase FULLY BREASTFEEDING time..from 7 months to 15 months..

Hopefully this time dapat Fully Breastfeeding until 2 years time..Amin!



Alhamdulillah tercapai for second child..

Pasal Stroller tu memang tak dapat MC..tapi dapat Silver Cross pon dah bersyukur sangat..
Babyjorn Carrier tu Alahmdulillah sangat tak beli sebab dapat yang lebih baik dan yang penting SSC.
Set Bersalin je still pening sampai sekarang sebab dah taknak teruskan Amway punya set sebab Medina pro long Jaundice so semua ubat-ubatan tu tak pakai langsung!So tengah pening nak beli set bersalin yang mana..huhuhu..

Dah tu je..Jumpa lagi di Entry angan-angan saya yang seterusnyaa..hehee

***Saya akan buat Closet Clearance..(Eceh)..nak jual Playpen Aqil yang masih tersimpan rapi..nak jual Breastpump Spectra 3 kakak saya punya yang pakai sekali je..still in good condition..(nak jual memurah je..) So nantikan Entry Let It Go saya ye..heheee









Photobucket

Sep 11, 2014

Satin Shawl - Butterfly Cutting (Promotion Price!!) #SayaJual

Assalammualaikum..

Hari ni saya nak promote Satin Shawl Cutting Butterfly which is senang sangat pakai sebab..


 SEKALI LILIT dah SIAP!


Code : f
Available : 1 pc


Code: E
Available : 2pcs


Code: C
Available : 2 pcs


Code: G
Available : 2pcs


Code: H
Available : 1pc (Restocked)


Code: I
Available : 1pc


Code: D
Available : 1pc


Code : B
Available : 2pcs


Code : A
Available 2 pcs (Restocked)


TUTORIAL


Design Butterfly Shawl


Letakkan sebelah pendek dan sebelah panjang..



Pinkan bahagian pendek


Jadi seperti ini..


Lilitkan bahagian panjang ke belakang..


Dan pinkan di tepi..


Kemas-kemaskan sikit..lepas tu dah siap!!!


Senang kan?

Normal Price : RM28.00 (Excl Postage)
Promotional Price : RM25.00 (Excl Postage)

Buy 2pcs or more FREE POSTAGE!!

***KHAS UNTUK READER BLOG INI SAHAJA!!

Jom beli!

WhatsApp at 019-3256041 ye..

Thanks Lovelies!


Photobucket

Sep 10, 2014

Aqil's Birthday Celebration at School ~ Beli Jajan Murah for Party Bag!

Entry sekali harung nama dia!

hahaha..

Punya la TAKDE MASA kan..so terima je lah entry compact untuk hari ni..

Birthday Aqil tahun ni memang tak plan buat kat rumah sebab Aqil sangat excited nak celebrate dengan kawan2 dia kat school..Tiap-tiap bulan tanya bile birthday dia tau..siap cakap lagi..”LAMBATNYAAA”hihih

So hari yang dinanti pon tiba juga..

Saya plan few days ago jugak lah..kek pon decide last minute sebab saya tempah kat Ofismate je so tak kisah nak tempah 1 day earlier pon.. (selected customer je..hehee)

So takde ape sangat preparation pon..sebab saya just bawak Party Bag 80pcs n Mee Hoon Singapore yang digoreng oleh Bibik sebab mak is tak larat!hahaha..

Birthday Aqil jatuh pada hari Jumaat..so hari khamis tu after balik kerja terus ke Gudang beli belah makanan ringan yang MURAH!memang letih jugak..sebab sampai rumah dah pukul 6 lepas tu mandi, bersiap, 6.30ptg keluar balik dengan anak-anak sekali..

Sampai Checkers pukul 7malam..cecepat pilih semua barang n bile dah complete pukul 7.30 dah keluar Checkers..nasib baik anak-anak behave je..Terus ke IOI Mall pulak?purpose?nak cari hadiah Aqil..suruh mamat tu pilih sendiri..hihi..Sanggup!

Dari new wing sampai lah ke Old Wing..sampai pukul 9.30 still tak jumpa hadiah mamat tu..siap dah nangis2 dah..lepas tu terus suggest pergi Jusco..n kebetulan Jusco ada Jcard..orang memang ramai tapi kitorang rushing sebab dah nak dekat pukul 10 kan..karang semua kedai tutup macamana ?tak mengamuk ke mamat tu?

Masuk Jusco,pilih-pilih dan pilih n as usual, memang jenuh nak tunggu dia pilih..sebab semua dia nak!Ouh kami tension!

Last2 ada jugak dia berkenan,terus ambik dan bayar dan rezeki Aqil sebab semua mainan malam tu disc 20%..Jcard kan..Alhamdulillah..

Sampai rumah pukul 11malam sebab pergi makan dulu..terus tidurkan anak-anak..lepas t uterus Mommy n Daddy memlukan acara membungkus Party pack yang super duper banyakkk!huhuhu..




Around pukul 1 pagi baru siap membungkus..lepas tu M&D kelam kabut kemas bilik tetamu pulak sebab Family dari Kedah datang untuk bermalam 4hari..Tepat pukul 2pagi Mommy pon ZZzzzz..PENATTTT..

AT SCHOOL

Kebetulan..29.08.14 tu school dia buat Merdeka Raya Celebration..so memang meriah sangat-sangat..

Saya sampai school dia dalam pukul 10.30pagi dan tengok semuanya dah get ready nak mkan…dan semua teruja n happy tengok kek Aqil..

Thanks Syu because made Aqil’s day!Alhamdulillah..

***Saya sampai agak lewat sebab ambik Medina n Bibik join sekali celebrate Birthday Aqil..Daddy pon datang kemudian..lambat jugak!


Fondant Cake..tema Spiderman..tapi Spiderman tak sempat cari..huhuhu








Tengoklah Medina tu..excited!
















I'm a happy Boy!

PARTY BAG MURAH?

 Saya beli kat Checkers semua barang-barang kat dalam ni..dan ini alamat penuh CHECKERS!

Lot 2942 & 2945, Jalan Seri Sentosa 8, Taman Seri Sentosa, Off Jalan Klang Lama, 58000, Kuala Lumpur, WP Kuala Lumpur

03-7781 8333






Party Bag RM1.80/15pcs


Candy 8 RM5.20/40pcs


Wafer Apollo RM4.80/30pcs


RM4.80/52pcs


Angry Birds Keropok RM6.20/30pcs


Ni je beli kat Mr DIY RM1.50/12pcs

Murah-murah kan?

memang berbaloi sangat shopping kat sana..haaa ape lagi pergi terjah sekarang jugak k..

barang-barang dapur pon saya dah start beli kat sana..sebab ada few barang yang murah jugak!

HADIAH AQIL?


Dari Daddy, Aina,Nanny


Seronok lah dia..


hadiah dari Angah..





gasing camana tah!

Alhamdulillah..murah rezeki Aqil tahun ni..

Alhamdulillah..

Semoga jadi anak yang soleh dan bijak ye sayang..








Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share it