Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Jul 23, 2014

Company Iftar - Buffet Ramadhan @ Royale Chulan KL

Alhamdulillah..

Semalam saya and office mates telah dibelanja oleh Boss untuk buka Puasa di Royale Chulan KL..

Per head RM118.00 tapi kitorang beli kat Groupon so harganya menjadi RM85.00 per person!

But still bagi saya mahal..tapi berbaloi!sebab makanan dia MasyaALLAH punyalah banyakk..

Heaven sungguh..sampaikan saya tak sentuh langsung nasi..sebab makanan lain lebih menarik perhatian..

Jom layan gambar je lah ye..

Cuma gambar desert corner je saya tak sempat ambik..padahal kat situ lagi syurga makanan..Ice Kacang, Buah-buahan, Ais krim pelbagai topping, Choc Fountain!marshmallow...ouh..kalau nak sebut satu-satu memang tak ter sebut..Sushi pon ada tau!lasagna pon sama..Memang reccomended sangat buat yang ada budget untuk ke sini!BERBALOI!


Dalam kotak tu ada kurma dua biji..


Yong Tau Foo


House of cakes and bubur, and kuih muih..


Kambing Golek menu wajib!


Sauce and salad for Kambing..


Kerabu corner


Lauk pauk!


Nasi kerabu..


Air minuman..





Gulai Kawah..


Pasemboq!


Keropok kudap kudap


Cucuq!


Apam balik pon ada..ayam percik pun ada jugak!


Muka kami yang kegembiraan..





Kat belakang tu tempat mee kuah n laksa n laksam..









Group Photo..Boss saya yang baik hati..


Alhamdulillah..dapat duit raya tahun ni!

Seronok sangat!hehee






Sempat bergambar dengan kak Isma AF..

Dia penyanyi live band kat situ..






Daaa...

Seronok tahun ni..Rezeki melimpah ruah..Alhamdulillah!




Photobucket

Jul 21, 2014

Update 6 hari menjelang Syawal 2014..

Assalammualaikum..

Hari ni kita bercerita kosong je lah ye..Esk baru kita tempek gambar ape yang ada..dan semestinya semuanya kena ada kaitan dengan raya..AL maklumlah sekarang ni memang mood raya sudah mari, so agak excited jugak nak raya sebenarnya..banyak benda nak makan..heheee..Lagi-lagi raya kat Kedah, memang makanan heaven sungguh!Tapi lepas raya kedua baru jumpa nasi..diorang takkan serve nasi..kiranya susah kalau nak jumpa nasi kat tempat lain..yang paling banyak diserve adalah, Mee Hoon Sup,Laksa,Ketupat Palas..Hurmm sedapp!hehee

So hari ni buat pertama kalinya after beberapa tahun, tetiba Daddy kena outstation..Oh my my..sangat tak semangat rasanya yelah orang dah nak raya, dia pulak kena pergi ke selatan nuh..Selatan je..tapi tetap tak bez jugak sebab kami-kami dah semangat sangat nak balik kampong ni walaupun lagi 4 hari nak balik sana..hehe..so probably daddy maybe akan balik hari Rabu ni (kalau takde pape masalah la), dan lepas tu Daddy kerja sehari dan Jumaat Daddy dah start cuti untuk recharge Battery sebelum memulakan perjalanan ke Kedah di sebelah malam tu nanti..InsyaALLAH semoga perancangan berjalan lancar..

Tinggallah Mommy n anak-anak  untuk 3 hari ni..bapak tak best!So Mommy dah berangan nak pergi IOI Mall, sebab ada misi belum selesai..tapi nak pergi bertiga, agak mencabar sebenarnya..tapi ok je kot..tengok lah nanti camana..nak cari selipar Spiderman Aqil, Socks untuk AqilMedina dan panties n underware diorang.. (Mommy is berangan jugak nak pergi HABIB..nak usha accessories for Medina..Tapi takut nak pergi sendiri..tengoklah bawak escort ke nanti..hehee)

So last weekend, rutin macam biasa je..Cuma ada jugaklah activity mengemas rumah for raya..tak beria sangat jugak…just kemas n buang-buang habuk..dan tukar kedudukan sofa tu je..Itupun saya buat dengan Bibik..dan cuci depan n buang ape yang tak patut kat Belakang tu ,dah suruh budak Bujang buat..so takdelah penat sangat kan sebab dah bedak-bedak kerja..Bilik Tidur kami pun dah kemas n bersihkan dah..Buat dengan Daddy malam hari Sabtu tu..So rumah dah sedia untuk ditinggalkan selama seminggu..Cuma Langsir tak tukar pon..tukar n basuh, balik sini baru niat nak tukar kot..Lagipun tak raya kat rumah kan..buat kemudian je lah..hehee..

Dah tu je kot update di hari Isnin..jumpa esok InsyaALLAH with update for adik baby 16weeks check up at KK nanti..Esok mommy tak pose! (tak malu!)hehee..kena minnum air gula lah..terpaksa gituu..huhuhu..Doakan segalanya berjalan lancar ye esok!Amin!

Meh belanja gambar anak-anak sikit..lama tak tempek kat sini..hehee


Stail Aqil buat homework..

Bantal-bantal tu prevent kaki dia dari terkena nyamuk..Allergy!






tengoklah mata dia tu..ada ketuat pulak..jenuh suruh kopek..padahal mana boleh..kena tunggu tanggal sendiri..


Kakak Dina yang semakin LASAK..ikut dan dia je nak buat ape..


Suka kacau Abang dia buat Homework..huhuhu


***Esok 1st time join Bukak posa secara Buffet kat Hotel Royale Chulan..nanti saya update lagi k..
Daaaaaaaaaaaa




Photobucket

Jul 16, 2014

Dilema Balik kampung - Bila nak balik?

Assalammualaikum..

Sebenarnya saya dan suami tak decide pon lagi nak balik Kedah bila..semuanya bertimbang tara..nak balik Jumaat Malam kah atau balik sabtu malam kah..haih..saya pon pening..sebab sabtu tu saya still kerja lagi..Kalau nak kena balik Jumaat Malam tu terpaksa ambik cuti dah..So sekarang ni masih pening..

Haih..

Saya ni sebenarnya taknak lah balik Kedah awal sangat sebabnya kami ni bila balik sana jadi gelandangan..takde rumah sendiri, dan hanya menumpang rumah mak-mak sedara Husband..SO pepaham jelah kan kalau dah menumpang tu taknak lah lelama sangat..nanti orang tak selesa saya pon tak terkecuali dengan family members dah bertambah, agak tak rela sebenarnya tidur kat tengah-tengah ruang tamu rumah orang..huhuhu..Susah nak jaga aurat sana sini plus takde tempat specific yang boleh berehat ketika siang..huhuhu

So saya prefer nak balik Sabtu malam..at least sehari je puasa kat sana..hehee..takdelah rasa lama sangat sebab biasanya raya ketiga FIL dah datang Kedah n kitorang akan ikut depa tidur kat Hotel..kikiki..Husband macam biasa takkan tidur hotel sebab tak bermasyarakat..dia takpelah kan lelaki n dah biasa..huhuhu..takpe after 6years kahwin ni.saya dah boleh adapt dengan kemahuan dia bila nak balik kampong..so saya ok je..sebab bukan selalu pun balik sana..2tahun sekali je..huhuhu..Kat sana pon yang ada tinggal mak mak menakan je..Adik beradik Arwah Mak Husband..tapi diorang semua sangat close dengan kitorang sebab sangat family oriented n dah rasa macam mak sendiri dah..Cuma bab tidur je lah problem sikit..hehee

So masih dalam dilemma nak balik masa bila sebab nak kena kira masa mengantuk husband lagi..nak kena fikir jalan jem ke tak jugak..so bergantung kepada kedaan lah nampaknya..

Selalu nya kitorang akan balik sana pukul 3 pagi bertolak n sahur atas jalan lepas tu akn sampai Kedah paling lambat pukul 10 pagi..itupun singgah Sg Petani dulu, rumah bapak menakan husband, singgah tidur kat sana dulu lepas tu lepas bukak puasa barulah ke SImpang 4, Alor Star..tempat peraduan kami di sana selama 4 hari tak kurang..huhuh

So still in dilemma..

*** Medina dah ada, kena pergi beli Tilam Angin size Queen satu n tambah kelambu besar lagi satu..Aqil tidur dengan daddy..Medina Tidur dengan Mommy..huhuh




Photobucket

Jul 14, 2014

[NEW] Item To Let Go - Seed Jeans for Kids ~ RM35.00 only


Nak let go semua ni sebab confirm anak-anak tak muat..lambat lagii boleh pakai pon..baik jual dulu kan..



Front View


Back View


Price tag

Seed Jeans for Girl
Size: 5 (5 years)
Price : RM35.00 exclude postage





Seed Jeans for Boy
Size : 9 (9 years) Slim Fit cutting
Price: RM35.00 exclude postage

Kalau ada yang berkenan, whatsapp kita ye kat 013-2886041..

Thank u very the mucho!hehee

Photobucket

Persiapan Raya - 98% completed!

Assalammualaikum..

Selamat hari Isnin semua!!

Alhamdulillah last weekend hari tu dah cuba complete kan persiapan raya kami anak beranak..actually more kepada anak-anak je lah..mak n bapak budak tak payah kot..rasanya tak perlu yang baru-baru pun dah rasa excited..hehe..perasaan semakin tua dah menguasai..hehee..

So hari Sabtu hari tu saya dah pergi Jakel Shah Alam untuk beli kain buat tudung..beli 20meter terus sebab adik beradik saya pon nak suruh saya buat tudung raya diorang..hehe..actually office mate saya yang willing to jahit, so saya pon happy lah sebab dia still available nak jahitkan..hehee

Settle dah rasanya bab Mommy..Jubah pon dah 3 helai dah..cukup dah kot..hihihi..

Malam tu pulak,kitorang jalan-jalan ke Uptown Danau Kota pulak..saja cuci mata..sebenarnya bukan nak beli barang sangat pon..saja buang masa..hehee..tapi dalam pada taknak beli pape tu, habis jugak RM150.00..kikik..sempat beli Songkok Baldu Daddy (RM40.00), Beg balik kampung (RM25.00-pakai sekali lepas tu buang kot!haha), Sampin ketiga Aqil,Kerongsang Channel Mommy dan benda merapu yang lain..hehee..

So bab daddy pon just tinggal beli T-shirt2 baru je kot..yang lelain dah settle!

Dan semalam..dah petang dalam pukul 5.30ptg macam tu kami pon ke kedai runcit kami..Sunway Pyramid lah destinasi yang ditujui..hehee..

Sesampai je kat sana, terus usha tempat nak buka puasa..malangnya, semua tempat dah fully booked!huh..sudahnya, kitorang pon decide nak beli je Paratha Wrap dulu buat alas perut, lepas keadaan dah reda, baru cari yang heavy..Mommy ok je sebab tak rasa lapar n dahaga sangat..ki,ikikki

Lepas tu terus kami ke tempat yang diidami untuk SHOPPING!!kikik..Terus ke H&M dulu..usha harga and material..Tak best sangat sebab tak banyak choice n yang comel2..15mins kat sana, terus kami ke tingkat atas..PAdini Concept Store..as usual, memang kat sini sangat menepati citarasa Mommy..kikik

Bermulalah process memilih itu dan ini..Daddy memilih baju anak,ya Allah punyalah cerewet!siap mix n match lagi dengan Shirt n seluar yang dia pilih..pilih sepasang baju for Aqil je dekat sejam..seriously!Mommy main ambik je Medina punya..senang..nampak cute je terus lah beli..hehe..Lepas sejam suku kat Padini, dapat lah Aqil 2helai T-shirt, Kemeja, T-Shirt collar n seluar pendek skin color..Medina dapat baju n singlet je..sebab?kat rumah dah ada 4 helai baju dah..beli kat merata sebelum ni..hehee..Jeans semua tak boleh kat situ..Sebab?Daddy tak berkenan..Aqil kurus sangat, semua seluar longgar..so ank cari seluar yang bergetah..huhuh..

Sekali tu dah 7 suku, terus laju-laju turun pergi beratur beli Paratha Wrap..orang pon ramai boleh tahan..tapi sempat jugaklah bukak puasa dengan air mineral dulu..Alhamdulillah kenyang sekeping sorang paratha wrap,daddy nak merokok pulak, terus Mommy n Aqil n Medina ber high tea sekejap kat J.co Donut..habis dua pcs donut..ke surau pulak..

Then sambung Shopping lagi..Ke Jusco..usha kasut Medina..daddy kata tak cantik..daddy taknak..cerewet gile mamat ni..Nak beli skirt Medina pon daddy tak bagi..di ajaknya ke H&M sekali lagi..terus Mommy main ambik je jeans Medina n seluar pendek dia..Kena cepat-cepat sebab Aqil dah mengamuk..dia nak tidur..Suruh try seluar dia pon, dia taknak..mengantuk sangat dah..huhuu..sebenarnya letih tu..huhuh..

Sempat beli topi Aqil, Jeans Aqil,Jeans Medina n Seluar pendek Medina..Ok dah!

Misi seterusnya..misi mustahil!Misi mencari kasut Medina pulak..memang DIFFICULT sangattt..Semuanya tak berkenan di hati..hheehe..Ke H&M takde size bile dah berkenan..ke Studio R kekonon nak guna voucher disc 15% tu, tapi memang tak berkenan langsung..Seterusnya ke Clarks, mahainyaa..over RM100..hehee..ke Payless Shoe pulak..daddy berkenan, mommy tak suka..Daddy tak suka Mommy berkenan..sudahnya keluar je tanpa beli pape pon..hahaha..End up with Mommy kata takpelah, nanti Mommy beli je kat IOI..daddy tak nak pulak sebab dia nak settlekan bab anak2 hari semalam jugak..huhuh..

Lepas tu dah fed up, nak balik je dah sebab dah pukul 9.40mlm dah time tu..makan pon tak lagi..sudahnya terpaksa makan kat luar sebab kedai kat dalam tu dah nak tutup semuanya..huhuh

Sekali tu ter lalu pulak kat Butik Poney..jeng jeng..usha-usha punya usha..dapatlah satu yang berkenan di hati Mommy..tapi daddy tak berapa suka..Mommy nak beli jugak..daddy kata beli je lah (dengan berat hati)..Mommy main tarik tali..tak pyh beli lah kalau abang tak suka..takpelah beli je lah..malas dah nak cari..hihihi.. Akhirnya beli jgk..


Ironinya susah mencari kasut Medina sebab kaki dia jenis kaki gemuk..so permukaan depan tu kena lebar...tu yang susah..huuhu


SETTLE!!Mission accomplish!




Alhamdulillah..

Lepas ni tinggal 2% lagi..under ware anak-anak, n socks for both..lepas tu dah boleh raya dah..Alhamdullillah..

***Balik tu daddy tanya.."B rasa tadi kita jalan berapa kilometer?" "uikss..lupa nak install apps tu"..hehee..





Photobucket

Jul 11, 2014

Shopping Baju Melayu 2014 - Jakel Bangi

Assalammualaikum..

#Entry pertama minggu ni..

Lama sungguh tak bertemu kan..

Kekangan masa plus malas plus idea tak mencurah buat saya terus menyepi..semuanya kena ikut mood..huhuhu..

So hari ni tetap nak bercerita jugak..hehee..

Hari Isnin lepas saya n MIL n Aqil n SIL ke Jakel Bangi untuk mencari baju melayu geng laki yang tak ter beli-beli lagi..

Actually Jakel Bangi ni bukannya permanent pny branch..dia hanya bukak sementara kat Depan Warta Bangi untuk promosi raya sahaja.. (sebuah Khemah besar kat kawasan lapang)

Barang-barang kat sini pon hanya terhad kepada, baju-baju kurung ready made dan juga Baju Melayu..dan Carpet..tu je..tapi baju ready made kanak-kanak pon ade jugak tau.. (Baju kurung dan baju melayu)..

Jadinya fokus kami hanya ingin mencari warna Peach!like bajuu kami tuuu..hihihi..

Tapi malangnyaa..susah benar nak mencari peach yang serupa dengan kaler kami tu..takde yang betul2 match..frust betul rasa..sebab saya dahlah dah beli sampin Aqil warna Hijau..2 helai lagi..

Sekali tu..redha je la beli kaler Emerald green ikut warna border lace kami tu..huhuhu..tak jadi dah kaler peach..huhuhu..

Kami beli Aaron Aziz punya collection and Aqil, Zizan Razak punya ..hihihi..

sebenarnya memula kami sampai, depa ada buat Happy Hour RM280.00 baju melayu sepasang jadi RM150.00 siap free butang baju Melayu n Sampin lagi..Sekali tu kami tak berkenan pulak dengan kain dia..macam bercorak petak..tak minat!!huhuhu..

Baju yang kami minat tu, harga dia RM280.00 sepasang tak de free apa-apa, lepas tu kami tawar2 la harga dia sebab ambik 3 pasang kan..sekali tu they all bagi RM230.00..hurm..okla..lepas tu, MIL pergi pilih sampin untuk FIL..Sampin mahal gileee..huhuhu..tenun pakai tangan kekdahnyaa..hahahah..

Lepas dah pilih sampin tu terus nak buat payment.. sampin tu harga dia RM590.00 sehelai..mak aiihh..hahaha..Harga sampin suami iols RM28.00 je..heheeh..

Elok dah nak membayar kan, tetiba they all buat announcement..they all buat lagi Happy Hour untuk baju Melayu yang kitorang nak beli tu jadi RM150.00 free sampin n butang baju Melayu lagi..Saya pon ape lagi, cecepat cakap dengan MIL, jangan bayar dulu..saya nak confirmkan dengan diorang dulu..tanya-tanya, sekali tu betul..memang harga dah turun..Yeayyy!!hehehe..

terus suruh sales girl diorang bukak bill baru n terus terasa sangat bernasib baik sebab dapat jimat almost RM300.00..fuh..nasib baik..hehe..so takdelah terasa mahal sangat baju melayu diorang..hihihi..

Alhamdulillah, dah settle dah ..lepas ni tinggal nak cari sampin ketiga Aqil..songkok daddy, tudung mommy and baju kasual diorang..kasut Medina jugak!!tak sabar nak shopping weekend ni!!heheee..


Aqil tangkap gambar dengan Brand baju dia..hehee..



Kira match lah tu kan..

Sweet ape..kikiki

Oh..baju kurung Medina tu..Harga dia cuma RM10 je..

So Medina dah ada 3 pasang Baju kurung dah..cukuplah tu kan..

Raya kat Kedah,mesti 2 jam je paling lama dia boleh pakai baju Kurung..Mek tu tak tahan panas..huhuhu..

***Cuma Daddy je agak malu nak pakai kaler blocking..hihihi..yelah baju Hijau tetiba sampin Peach?hehee..



P/s: nanti saya BW ye..processor sangat lembap berjalan di kala bulan puasa yang mulia ni..huhuhu
Photobucket

Jul 3, 2014

Alhamdulillah.. - Chq Nuffnang dah sampai.. Thank uuu Nuffnang.. :)

Nuffnang selalu macam ni tau..suka bagi ai duit raya..hehee..

Thank you Nuffnang..selalu hadir di kala memerlukan..ecehhh..hihihi..

Walaupun amountnya takde lah banyak mana, but still saya appreciate sangat..kikiki..





Tahun lepas pon dapat time nak dekat raya..memang timing tu selalu betul..hehee..So tahun depan bagi lagi ye En Nuffnang..kikiki

***Saya cash out tepat 30/5/14 so dapat chq hari ni..memang proses makan masa sebulan genap..


Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share it