Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Jan 25, 2016

25.01.16 ~ Happy 3rd Birthday Medina Amani~

Assalammualaikum..

Hari ni..genap 3 tahun usia Anakanda Medina Amani Binti Mohd Jeffry..

Alhamdulillah semoga kamu terus membesar dengan sihat dan bijak dunia akhirat..Amin..

Medina..Medina..

Ok lately ni, dia sangat menunjukkan perangai yang memeningkan saya dan husband ..dimana dia sangat Very like a diva..

Kalau time tidur dia terganggu, confirm akan menangis mengamuk satu mid valley boleh dengar!

Contoh..kitorang memang every weekend akan tak lekat kat rumah..ada je lah memana nak pergi kan..sebab reward for mommy sebab settlekan all housechores..chewahh..

So setiap kali keluar mesti lepas pukul 4 petang selepas mengenyangkan perut memasing supaya boleh save duit bila keluar..takdelah asik nak makan kat luar je kan ..so perut dah terisi boleh jalan jalan dengan senang hati..hihihi..

So time tu adalah crucial time for Medina..dia punya waktu tidur..selalu pun on the way ke Sunway pun dia dah selamat beradu (walaupun within 15mins je)..memang macam no function bawak dia keluar sebab bila kitorang dah nak balik, baru dia bangun..bayangkan je lah kan..hihihi..

So hari tu..pergi MidV..dia punya mengamuk sebab dia tak dapat melelapkan mata! so kitorang just bawak dia pergi main main kat Area Aeon Big yang ada Kids Playland tu..lepas tu mengamuk kat situ after main  pn tak payah citerlah kan..dapat jugak pujuk..lepas tu singgah Big Apple jap sebab nak beli Donut..Lepas tu..dia bleh mengamuk sebab nak beli Ais Krim kat Big Apple!

Mana ada Aiskrim kat kedai Donut kan?takde!!

Sekali tu dia taknak faham, boleh pulak dia berguling ala ala pelakon hindustan kat situ semata nak ice cream jugak kat situ!

Stresss!!

Mommy 1st time tau Dina, ada anak yang sanggup baring baring atas lantai..bila orang tengok pun memalukanla jugak sbb kalau nak ikutkan hati kental mommy ni, mommy tinggal je dia kat situ...tapi bila makcik2 berdekatan start pandang-pandang, terpaksa jugak dukung dia dalam keadaan meronta macam tu!

Serik!!

So hangkut pergi McDonalds..dapat ice cream terus diam wlaupun ice cream Oreo tu milik dia sorang!arghh..grrrr..

Dan beberapa insiden lagi selepas itu!

So dengan pertambahan usia Medina yang ke 3 tahun, Mommy harap sangattt Medina dapat berubah dan lebih mendengar kata..bukan nak dengar cakap kakak je!Lebih berlemah lembut dan kurang kan nangis..karang Mommy hantar kakak pergi Gua jumpa Jin Ahmad Albab baru tau!lepas tu baru kakak dah tak nangis dan Mommy akan jadi kaya...Ahahahahha..

Semoga terus Bijak dunia akhirat..jadikan Abang Aqil sebagai contoh dan role model pleaseee..Amin!


1st year.. 



2nd Year..



3rd Year..!

Yeayy!!Rambut dah banyak!hihihi..


P/s: For those who may concern, please stop spoiling my Daughter like no one ever do!like seriously..please STOP!it really makes us struggle to raise her up!

Thank you..



Photobucket

Jan 18, 2016

18.01.85-18.01.16 - 31 Tahun yang penuh warna warni..

Assalammualaikum..

January 18, 2016 ~ Isnin

Alhamdulillah..hari ni genap usia saya yang ke 31 tahun..syukur ke hadrat Ilahi sebab masih dipinjam kan lagi nyawa untuk saya mengecapi umur yang hampir senja..ceh ceh ceh..hihihi..

Semoga segala kejayaan akan menjadi milik saya..semoga kebahagiaan akan tetap dan terus utuh dalam kehidupan kami sekeluarga..dan semoga saya akan terus istiqamah untuk menjadi Isteri dan Ibu yang solehah dan tak terlalu garang lagi..

Amin amin..Amin Ya Rabbal a'lamin..

















Hobi saya yang suka selfie~hihihi..

Photobucket

Jan 14, 2016

Jom dapatkan Jam Tangan Kasual Anda di Zalora Malaysia Sekarang!!

Assalammualaikum..

Hello readers! Lama sungguh tak bercerita kat sini dan tiba tiba nak buat satu review pulak?heheheee..accept je lah kan..

Actually saya nak bagi satu review and overview pasal “Fesyen Jam Tangan Kasual”.. Sounds Interesting kan sebab kebanyakan dari kita mesti suka pakai jam tangan bukan?termasuk jugak dengan saya!kalau tak pakai jam tu rasa macam kehilangan sesuatu dan rasa tak lengkap ?Jadi entry ini sangat berguna untuk anda terutama Pencinta Jam!hihihi.. Tiba tiba je dapat idea ni sebab sekarang ni saya memang sedang mengumpul koleksi jam tangan ..heheee..


Ok Jom kita mulakan!
Fesyen Jam Tangan Kasual


Seperti pakaian dan kasut, koleksi jam tangan juga terbahagi kepada kasual dan formal. Atau dengan kata lain, ada koleksi jam tangan yang sesuai digayakan untuk aktiviti kasual atau santai dan ada juga jenis jam tangan yang hanya sesuai dipakai ketika majlis formal. Untuk pemilihan jam tangan kasual khususnya, ia sering dikaitkan dengan rekaan jam tangan yang lebih ‘happening’ dan berwarna-warni. Material jam tangan tersebut juga memainkan peranan yang penting. Misalnya, jam tangan bertali kulit adalah lebih sesuai digayakan bersama pemakaian formal ke pejabat. Jadi, jenis jam tangan apakah yang boleh dikategorikan sebagai koleksi jam tangan kasual?

Silicone strap watch. Jam tangan jenis ini sememangnya sesuai digayakan bersama pakaian kasual dan tali jam yang diperbuat daripada silikon memberikan keselesaan kepada si pemakai sepanjang pemakaian. Selain itu ia juga ia nampak classy dan elegan.Sangat sesuai untuk kita keluar bersama rakan terutama sekiranya kita mempunyai “movie date”, rasa memang sesuai sangat dengan tema!

Synthetic Strap Watch juga merupakan jenis jam tangan kasual yang paling diminati ramai. Ia menjadikan si pemakai tampak lebih simple dan santai. Jenia tali yang menyerap peluh, sangat memberi keselesaan yang maksimum kepada si pemakai. Dan Ia juga memberi mood ceria kepada yang memakai jam jenis ini.


Dan seterusnya adalah koleksi Digital Watch atau jam tangan digital. Ini merupakan jenis jam tangan yang paling digemari oleh individu yang sukakan aktiviti lasak. Koleksi jam tangan digital seumpama ini sesuai di pakai ketika melakukan aktiviti sukan dan outdoor kerana ia dilengkapi dengan ciri-ciri istimewa seperti water resistant, shock resistant dan lain-lain lagi. Selain itu juga ciri ciri keselamatan yang ada pada Jam tangan jenis ini sangat membuatkan si pemakai berasa yakin terhadap semua aktiviti yang mereka lakukan.

Dan juga beberapa jenis lain lagi Jam Tangan Kasual yang anda boleh dapatkan di Zalora Malaysia. Ada lebih beratus jenis dan jenama di sana!


Jom dapatkan jam baru 2016 masing masing di Zalora Malaysia!
Photobucket

Jan 7, 2016

Personal Shopper Butik COUSIN saya MINAZ~

Assalammualaikum..

maaflah buat entry mengejut pulak macam ni..sebenarnya lidah saya kelu nak bercerita panjang..banyak entry yang dah di karang tapi susah betul nak tekan button publish dek kerana karangan tersebut belum lengkap..so saya hold dulu..

Banyak nak cerita..tapi hari ni saya jump story dulu..

Hari ni Officially saya jadi personal shopper to butik cousin saya yang menjadi kegilaan ramai wanita di luar sana dek kerana collection mereka yang sangat OHSEHHMM!

Alhamdulillah..

1st step going to WAHM and hopefully many steps will foot in ,so that many dreams will come true..

InsyaALLAH..

So buat mereka yang mengejar koleksi Minaz yang terbaru yang akan launch pada 30 January ni, cecepat follow IG PS saya ye..harga sama dengan butik cuma bayar postage and mungkin akan ada yang dapat hadiah special nanti..

Pssttt- doa doa la saya dapat harga yang meletop so that boleh bagi diskaun kat korang jugak nanti..

heheee..


Jom Follow

Nanti saya update lagi info terbaru..pecah rahsia sikit- Minaz akan keluarkan Perfume pertama diorang yang sememangnya setanding dengan perfume Obersea tau!Haa meh Follow Ahkak cecepat!


Hurmm ape lagi..meh followw Ahkak meh!supaya tak ketinggalan jauh ..

Nak order or book slot ROSELLE MINAZ boleh wasap saya cecepat k.. 019-3256041..

Thank you lovelies..



Photobucket

Dec 15, 2015

15/12/15~ Happy 1st Birthday Ammar Jauhari!

Assalammualaikum..

Hari ni gagah jugak mencoret sesuatu di blog walaupun kerjaan sangat banyak plus assistant dah berhenti mengejut!so workload, terlampauuuu lah banyaknya!sedihhh..

So hari ni adalah hari istimewa buat anakanda tersayang ~ Ammar Jauhari Bin Mohd Jeffry

Alhamdulillah..dah setahun kamu nak..

Mommy doakan semoga Ammar terus membesar dengan sihat dan bijak duniawi akhirati..Amin!

Plan nanti nak hantar Ammar pergi Tahfiz, selaras dengan nama diberi, yang beriman permataku/yang kuat beragama permataku..Amin...InsyaALLAH!

So milestones SETAHUN?

Alhamdulillah semuanya POSITIF walaupun masih belum berjalan lagi..setakat dua tapak lepas tu cecepat turun..sebab Ammar ni penakut sikit..Gayat sesangat so mungkin tak lama lagi jalan lah tu..

Setiap anak anak memang tak sama perkembangannya..so jangan COMPARE!

Gigi dah tumbuh dengan rapidnya!(saja mentioned walaupun bas RAPID dah dipupuskan..)hihihi

Gigi atas je dekat 6 batang kot!gigi bawah je maintain dua..Gigi atas dia kan yang tengah tu dah lah KAPAK lepas tu jarang pulak..haihlah anak..hahaha..

SPECIALNYA Ammar ni yang takde kat anak anak yang lain:
~Anak manja Daddy! 1st time tau ada anak yang rapat gila dengan daddy..anak anak lain?hurmm jangan harap!hahaha..

~dia ni kuat tido..kuat sesangat..sometimes sampai 4 jam pon bole..kalau bangun pagi tu selalunya dia akan bangun pukul 10.30pagi dan ke atas..so ini sangat menyenangkan kerja mommy!hihihi..

~dia ni jenis manja sikit..kena sentiasa ada dengan dia, kalau kita tak de kat depan, memang dia akan mencari..dan memanggil manggil..so kena attach je tapi yang best dia tido lama kan so time dia tido tu lah kita amik kesempatan nak makan, masak ke kemas ke..semuanya kena buat time tu..

Kiranya Ammar ni anak yang mudah dijaga la..senang accept botol susu, senang accept susu FM..dan senang semuanya except kita kena ada sentiasa dengan dia ketika jaga..tu je..tido malam pun dia tido sendiri..Mommy tak payah tunggu anak anak tido, sampai ngantuk anak akan tido janji kepung je dia supaya tak terlepas kandang ke dangerous area..

Last but not least ..

Happy 1st Birthday Daddy's sweetheart!Love you to the moon and back..

Lovee youu forever..terus membesar dengan sihat ye sayang..Amin!

Jom layan gambar gambar Ammar di HASHTAG(#)AmmarJauhari in IG..memang keluar semua Ammar's photo only..












Alhamdulillah nama anak anak saya memang unik..hashtag je nama anak anak confirm gambar anak anak saya je yang keluar..hihihi..cuma baru dua minggu lepas je saya nampak ada sorang baby girl nama Medina Amani..ohh keciwaa mak!hihih..padahal bukan unik sangat pon!hahaha

Happy Birthday my Cutie boy!nanti mommy order kek untuk Ammar k!kita potong kek je dahlah kot yang..Abang nak sekolah ni banyak nak pakai duit..wuwuwuwuwww...
Photobucket

Dec 1, 2015

Kisah Opah Kasihkan Ammar~Touching Mode

Assalammualaikum..

Hello December!

Sorry lama tak mencoret sesuatu disini..kerja hakiki setinggi gunung manakan lagi kerja di kanan dan kiri..huhuhu..

So sejak semalam Mood memang mendung habis..

Bermulanya dengan pemergian Pelawak Tersohor, Yus Jambu ..pemergiannya sangat kami tangisi sebab kami adalah penyokong dan peminat tegar beliau..Mungkin sudah ajal..redha dan Pasrah..Allah lebih sayangkan beliau.. Al- Fatihah!

Dan semalam juga merupakan hari terakhir Ammar menumpang kasih di rumah Opah..sebenarnya saya dah aware akan peristiwa semalam sejak minggu lepas lagi..jadi saya tak ingatkan pun Opah pasal tarikh semalam sebab saya jangka dia akan tahu dan ingat..

Pagi semalam sejurus saya menghantar Ammar, saya pun cakaplah..

"Hari ni last day lah Ammar dengan Opah"

muka Opah terus berubah..

"Oh..Bibik tu dah balik ye?"

"Aah dah Opah.."

Terus membisu..mungkin melayan perasaan sedih..

Saya pun terus pergi kerja macam biasa..

Balik tu, saya amik Aqil n Medina dulu kemudian baru saya ke rumah Opah..

Sampai depan pintu..Ammar pun dah bersiap lawa..terus ambik Ammar, Opah cium bertalu talu.."alahai..baru nak mesra"..*Nangis!!sedih sangat..pass semua barang barang..saya cakap terima kasih sangat sebab sudi tolong saya n jaga Ammar dengan baik sekali.."Ok takpe takpe.."saya hulurkan buah tangan..saya kirimkan kain pasang dan baju sejuk buat kenangan..

Oh perjalanan ke kereta saya rasa sungguh sayu..dengan hujan lebat yang sungguh kuat sangat meruntun hati saya..saya tau Opah sangat ikhlas jaga Ammar..sangat kasihkan dia..walaupun ramai lagi anak-anak lain yang Opah jaga, tapi Ammar tetap istimewa..

Setiap kali saya ambik Ammar, pasti Ammar berada dalam dukungan dia..Ammar pun pasti harum mewangi ketika saya memeluk dia setiap kali balik kerja..Bekas makanan Ammar opah basuh dan lap dengan bersih supaya mudahkan kerja saya esok pagi..

Kalau susu habis, dia akan lipatkan plastik susu masukkan dalam beg makanan ,dan supaya saya tau susu telah pun habis..pampers pun saya akan masukkan ikut perkiraan Ammar di sana..kiranya tak pernah kurang stok Ammar..

Waktu mula mula, waktu Ammar masih tak biasa dengan Opah, Opah lah orang yang akan tenangkan hati Ammar, sedap kan hati Mommy dengan harapan Mommy tak perlu risau..tak perlu bimbang..Ammar ok..

Ammar pun ketika di bawah jagaan Opah, Alhamdulillah tak pernah sakit..Alhamdulillah atas izin Allah, dan Ammar semakin ceria, sebab kat sana ada ramai kawan..ada ramai orang yang boleh layan dia..jadi dia Happy..kalau tanya Ammar "Opah mana Opah mana?" dia akan mengekek gelak tanda dia happy dengan Opah..

Oh kenangan..semoga Opah tidak terlalu bersedih dan terasa kehilangan Ammar..Dan Ammar pun akan biasakan diri untuk kembali ke rutin hariannya iaitu bersama Kakak Medina, Abg Aqil di rumah Nanny..bersama Bibik Tina..InsyaALLAH kalau ada kelapangan, kita pergi rumah Opah ye sayang..

Semoga memories yang mereka ada akan dikenang sampai bila bila...InsyaALLAH..

Amin!

***Perpisahan memang sungguh menyakitkan dan menyedihkan..

Ni yang tak suka ni!!Mommy touching lebih la..sobs sobs sobsss..


Kat belakang tu rumah Opah..tingkat 1..Tengok lah Ammar..balik dari rumah Opah je ceria!!





Anak manja daddy..





Menyerlah kan gigi kapak dia..hihihi


Photobucket

Nov 11, 2015

Throwback June 2014 ~ Kundasang - KK Trip!

Alkisah..sebenarnya adalah jugak tangkap gambar time kat Sabah hari tu..sudahnya..baru jee semalam dapat tengok gambo2 tu semua dek kerana tukang amik gambar pro benar..semua dalam BIG file tau..so memang tak boleh bukak..

Lepas tu rindu ghilaa kat Sabah sangatlah menggunung..so saya godek jugak camana nak convert n resize..Alhamdulillah..dapat lah menengoknya!

So jom kita cuci mata..









































































Time ni Ammar still dalam perut 3 months preggy
Time ni Daddy still kurus amat..
Time ni MIL Still tembam,sekarang dah kurus..
Time ni anak anak semua tak sihat n diorang tak enjoy pun!

CONCLUSION?

Harus repeat again bila Ammar dah besar 5,6tahun nanti..InsyaALLAH..nak stay Kundasang lelama sebab so peaceful place!

Sebenarnya nama Ammar tu saya pilih sebab kes Dejavu di Kinabalu laa tau..hihihi..kan dalam citer tu hero dia Aqasha n nama dia Ammar..oh pengaruh drama sangattt..
Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget