Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Dec 12, 2014

Activity on Sultan Selangor's Birthday - Reka Zone IOI Mall


Assalammualaikum..

Semalam saya n Husband cuti..dan kami hanya ber malas-malasan je kat rumah..

Pukul 3.30 petang baru keluar rumah..Itupun husband cakap, kita tak boleh pergi jauh-jauh..boleh pergi dekat dengan hospital je.. ehehee..So ke IOI Mall lah kami semalam..

Saya ni fikir lepas ni kalau dalam pantang, kesian pulak kat Aqil sebab tak ke mana-mana pon cuti sekolah ni.. (sebab plan nak redeem Agoda Voucher tu bulan ni n travel date lepas pantang)..hihihi..SO saya fikir bwk diorang pergi playland lah..

Kebetulan kat IOI ada Reka Zone tu, so lepas je kitorang makan kat Food Court Jusco tu, teruslah kami ke Reka Zone..

Luckily sempena cuti sekolah ni diorang ada buat disc sikit..

On weekend/Public Holiday:
Single Entry Kid : RM20.00 (NP : RM22.00)
Two Kids            : RM36.00 (NP : RM44.00)
Untuk yang above two years old


On Weekdays :
Single Entry Kid : RM15.00 (NP : RM17.00)
Two Kids            : RM26.00 (NP : RM34.00)


Kalau 2 years old n below : RM11.00 (Weekends) RM9.00 (Weekdays)

So agak murah di situ bile kami just membayar RM31.00 je untuk Aqil Medina..

Bermain lah diorang sepuasnya sebab kat dalam tu agak besar n banyak mainan yang penting AqilMedina Enjoy! Alhamdulillah..

Seronok tak datang sini?

Seronok! siap Medina tunjuk sign GOOD lagi kat tangan dia..hehe..


















































Nak dekat pukul 8 malam kami pun balik dengan sepatutnya mereka kepenatan..tapi bila dah sampai rumah n mandi, penat tu terus hilang..haih!



Siap boleh buat revision lagi..

Adoidoi.. Mommy exhausted sangat ni sayang..huhuhu

So kalau berpeluang lagi, dan Mommy still tak deliver lagi, boleh pergi kat Mega Kidz Mid Valley lah pulak..hihi (Sebab ada tiket free hari tu kan?)..

Sebab..Next Week Mommy dah start cuti!

Yeayy..

Saja ambik cuti dah sebab badan is tak larat..

Baby kali the heaviest baby yang Mommy pernah carry..huhuhu..so exercise untuk cepat bersalin takpe kot..daripada datang kerja n duduk je sehari suntuk!sakit pinggang mak nak..huhuhuhu
Photobucket

Dec 10, 2014

WW - Abang & Kakak to be









Gambar mereka-mereka yang comel before pergi konsert hari tu


Ni teacher dia Make over sampai merah menyala bibir..hahaha








Ni plk aktiviti cuti yang kalau diorang boring, mula bukak buku n coloring time!

Photobucket

Dec 9, 2014

False Labour ~ Mommy Tak sihat #38weeks

Tiba-tiba pagi-pagi Jumaat lepas, saya rasa tetiba mild contraction happened..sakit dari pinggang sampai ke perut macam period pain..

Memula macam nak buat biasa je, tapi lelama tu saya rasa tak selesa..lepas tu bagitau superior cakap saya nak balik..saya nak rest kat rumah sebab takut nak deliver dah..

Balik rumah..tak makan pape..terus tidur..lepas tu contraction ada dan tiada..tension!huhuhu..

Sampai ke petang tu rasa tak selesa still ada tapi contraction hilang mcm tu je..same like Aqil Medina dulu.huhuhu..False Labour happened again!arghh..

So malam tu berjaga-jaga jugak..tapi nan hado..tengok TV macam biasa dan lalui kehidupan macam biasa but still tak keluar rumah sabtu ahad tu sebab husband pon kerja..masak pon , masak ape yang ada je..huhuhu..

Hari sabtu tu pulak saya tetiba terkena Selsema n Batuk..so agak tak larat sebab berjangkit dengan Medina..Sengsara jugak bila cuti-cuti tak dapat nak bergembira sebab tak larat nak buat ape-ape..Sampaikan nak balik Kajang pon tak dapat sebab selain saya sakit, husband pon kerja..huhuhu..

Sudahnya semua family saya yang datang ke rumah saya dari Kajang untuk menziarah..terharu mak..sesambil tengok Bola yang Malaysia kalah tu..huhuhu..lepas habis bola baru diorang balik..terubat jugak la keboringan kerinduan saya ..hehee..

Semalam..bangun pepagi still rasa tak larat..terus hantar sms kat Superior saya, cakap saya MC..memang tak larat pon!sebab batuk taknak hilang plus badan pon lemah je..huhuhu..Pagi tu still kelam kabut jugak sebab husband nak kena hantar Aqil pergi school lepas tu kena hantar Bibik n Medina pergi rumah MIL n lepas tu barulah dia teman saya ke KPMC Puchong sebab nak cek scan baby..huhuhu..

KPMC Puchong~
Sampai around pukul 10.30pagi..dah buat appointment dulu sebab kalau tak buat appointment memang melanguk menunggu..Tapi tu pun jenuh menunggu jugak sebab sebelum saya dah ada 2 orang menunggu..pukul 11.30 pagi,saya pun masuk bilik doctor..

Sebenarnya saya takde apt pon dengan Doc Haslinda semalam,tapi disebabkan saya ada rasa mild contraction hari tu, sebab tu saya datang jugak..lepas tu bagitau Doc saya tak sihat, terus dia suruh saya baring n nak cek VE!OMG!!
Agak seram jugak sebenarnya sebab kenangan cek VE masih segar dalam ingatan..hahah..so bila cek VE, Doc just cakap belum ada bukaan Cuma tulang pelviks dah lembut sangat..huhuhu..Scan baby pulak..

Oh baby dah montel okay!wahahaha..berat dah almost 3.165 dah (kalah Aqil)tapi semuanya Nampak ok..tiba masa cek air ketuban pulak..

Dup dap dup dap jugak saya..sebab Doc pon berdebar..takut air ketuban dah sikit..bila measure 3 quarter semuanya dah sikit-sikit je tinggal..last quarter, Alhamdulillah still ada banyak..Alhamdulillah..

Sebab according to Doctor, kalau boleh semalam dia taknak buat pape dekat saya (induce ke hape) sebab saya tak sihat..kesian kalau nak deliver tak sihat sihat ni sebab takut takde tenaga n baby boleh lemas..Takot!!

So doctor suruh recover secepat yang mungkin dari Batuk,selsema n demam ni, n lepas tu baru lah bole deliver dengan safely..dia bagi ubat banyak jugak semata suruh saya cepat sembuh sebab according to her saya ni anytime dah nak deliver..so dia sangat berharap saya boleh cepat sembuh..huhu.. (siap tak bagi sesapa dekat dengan saya n kalau boleh cecepat bawak Medina pergi jumpa Doctor)..huhuhh..

So perasaan saya dah lega sikit..sebab belum masanya lagi..dan semalam saya just berehat je kat rumah..n kerja tidur je sebab ubat selsema sangatlah mengantuk..husband n anak-anak pon balik pukul 8.30malam..boring duduk rumah sengsorang semalam..huhuhu


So hopefully semuanya baik-baik je dan baby cepat-cepat keluar dengan selamat kan..Amin! 





Photobucket

Dec 2, 2014

Annual Concert & Graduation Day Smart Reader Kids ~ AqilJauhari

Hari Ahad..tepat pukul 9.40 pagi kami sekeluarga meninggalkan rumah untuk terus ke Kompleks 3A Subang Jaya..

Cuaca agak mendung dan agak kelam kabut jugak kami sebenarnya sebab kelam kabut uruskan anak-anak dengan Aqil kena breakfast dulu..lepas tu baru lah boleh hantar dia ke pintu masuk..

Hantar Aqil kat Teacher dia tepat pukul 10 pagi n Mommy n Daddy n Babyna pergi breakfast kat kedai berdekatan..masuk Auditorium around pukul 11.15 pagi, majlis dah start..kitorang pon duduk kat belakang-belakang je sebab dewan dah penuh..huhuhu..parents semua excited tengok anak-anak masing-masing ber graduasi buat yang 6 years old..

Persembahan bermula..Alhamdulillah anak-anak ni semuanya cecomel buat persembahan..Silap kami bawak Medina di kala dia tersangatlah mengantuk bak seperti orang tak cukup tidur..semuanya jadi tak kena dengan dia..bile kawan-kawan abang dia buat performance, dia pon teruja n bertepuk tangan..

Lepas tu tiba turn Aqil..Kat tepi dewan kami dah melambai-lambai Aqil dah sebab Aqil tengah beratur nak buat performance..sekali tu kan, Medina Nampak je abang dia, kelam kabut nak lari kat abang dia..of kos lah tak boleh kan?puas saya kejar n tangkap dia, dia still meronta nak pergi kat Aqil..Menangis melolong macam hape je tau..satu dewan dengar..satu dewan pandang-pandang..sakit hati..huhuh..lepas dah bertenang tu, tetiba Medina lari n kelam kabut nak naik pentas jugak nak buat performance…so bayangkan je lah kekalutan saya mengejar dan menerkam si Medina tu..huhuh..rasa macam nak terberanak je dah..huhuhu

Sudahnya gambar dan aksi Aqil di pentas tak dapat saya rakamkan..frust..Cuma Daddy je dapat buat video sikit..sebab untuk tenangkan Medina terpaksa umpan dia dengan Handphone..barulah dia dapat bertenang..elok dia bertenang je, Aksi Aqil pon habis..memang Mommy tak dapat focus..huhuhu..Lepas tu kami keluar dari dewan sekejap..

“Aduih penatlah bang..B tak larat..”
“Penat?takpelah abang hantar Medina balik dulu la, b tunggu sini..kalau ada lagi performance Aqil B record k”

Haaa sampai macam tu sekali okay!saya pon redha je lah..sebab memang surrender dengan Medina semalam..huhuhu..Daddy hantar Medina balik dan Mommy still menunggu sehingga majlis Aqil selesai..Walaupun Sunway n Puchong takde lah jauh sangat tapi tetap kena tempuh dua toll..hahah..sanggup okay,dari tanggung azab akibat Medina buat perangai..heheee

Alhamdulillah lepas tu dpatlah mommy focus kat persembahan Aqil seterusnya walaupun kali ni semua anak-anak SRK buat finale..Aqil pon enjoy je nampaknya..seronok tengok..hehee

Hopefully tahun depan dapat tengok performance Aqil dengan tenang n time tu mesti medina dah behaved kan..Baby tinggal kat rumah je la..heheee








My Anak dara sebelum mengamuk time!

































Gambar pon blur-blur je semua..stress..hahaha


my Hensem boy..


video
Video yang ada..


Photobucket

Dec 1, 2014

Hello December! ~ 20 Days to go... #ThirdPregnancy

Alhamdulillah.. December menjelma jua..

kita hampir ke penghujung tahun dan debaran saya semakin kuat..hahah..

Lagak macam anak yang pertama padahal yang ketiga sudah..

So semalam slowly saya dah completekan ape yang takde for third baby's preparation .. Shopping sikit-sikit kat Jusco..beli baju mahal sikit for baby,changing mat,cotton balls,wet tissue n handkerchief ..Alhamdulillah..semua dah lengkap..tinggal nak beranak je..hahaa

Dan petang kejap lagi ada appointment dengan gynae..Hopefully semuanya ok n saya belum nak beranak lagi..hopefully..hahah..walaupun saya sangat lah berjaga-jaga sekarang ni sebab terasa sangat Baby dah kat hujung-hujung..hehee

Macam dalam entry saya yang lepas,lepas habis je concert Aqil semalam..kitorang terus ke Sunway Pyramid itupun lepas tukar tayar kat area situ..So agak penat jugak sbnrnya nak shopping rite after tu sebab terpaksa berdrama dengan Medina kat concert tu..huhu..(nanti saya cerita ye)..

Balik shopping pon dah dekat Maghrib..So saya is gigih, lepas sembahyang Asar, boleh pulak turun bawah (tak mandi) lagi untuk entertain anak-anak sebab baru je beli buku untuk diorang..lepas tu saya boleh pulak amik vacuum nak vacuum bilik saya yang berhabuk tak hingat..lepas tu rehat kejap..

Husband tengok pon geleng kepala..b Ni dah kenapa..rajin gila?saja..exercise..kang tetiba dah beranak sapa nak buat semua ni..huhuhu..Husband saya memang taknak buat dah..kekonon dia penat sebab tidur tak cukup..Letih..

Lepas tu keringkan peluh,mandi , sembahyang Maghrib..Lepas sembahyang,pasang cadar pulak dengan bantuan en Aqil..lepas tu sembahyang Isya’ pulak dan Alhamdulillah semuanya settle..hehe..

Turun bawah…teman anak-anak kat depan TV, pukul 9.30mlm dah naik atas balik..penat n tidur..huhhuhu..so sekarang semuanya boleh berehat dan focus on contraction feeling..hehee


Haih tak sabar..

Lepas ni nak up entry
Family Vacation at PD..
Concert Aqil
Pantang kat mana?

Tunggu ye..





Photobucket

Nov 28, 2014

Weekend Checklists ~ Concert Aqil this Sunday!

Assalammualaikum..

tetiba je nak buat entry cenggini..hahah..sebab weekend ni will be full with activity..

ESOK~
As usual..saya kerja..balik kerja pulak nanti kelam kabut balik rumah..tak amik anak-anak dulu sebab ada hal nak buat dengan Husband..dah cakap dengan Aqil dah Mommy amik lambat esok!hehee..Hal ape? Rahsia..hahah..adalah..mana bleh bgtau kan..tapi of cos la takde yang sensored..cuma kena jugak buat esok..takut terberanak anytime..hahaha (So jangan fikir bebukan ye)

Lepas dah siap-siap buat-buat ape yang patut, kelam kabut pulak ke Glenmarie sebab nak uruskan kereta..Nak service (Major Service), tukar tayar 2 biji, n betulkan remote kereta yang rosak..so esok bayangkan jelah berapa riban hilang begitu sahaja.. (Credit card  hadir dikala memerlukan)hhahaha..

Balik confirm dah petang..sbb mungkin take about 3hours macam tu..dan confirm boring hamatt..huhu..

Lps tu nak ke Digital Mall pulak sebab nak amik Hphone saya yang rosak hari tu..memang Asus Centre ni gila..nak dekat 3 bulan hphone saya rosak, baru sekarang diorang siap repair..memang menguji kesabaran sangat!huhuu..

Balik n melepak kat rumah sambil layan bola..

Ahad ~ Aqil's Graduation and Concert Day

Mommy is tak sabar sangat nak pergi concert Aqil tu sebab semalam dah dapat costume bagai, n tak sabar nak tengok Aqil menari..hahah..mesti cecomel je..hehee..

So pukul 9 dah kena hantar aqil kat Kompleks 3C (Sebelah Sunway Pyramid)..n only pukul 11 baru Parents boleh masuk dewan..huhuhu..so sekali jalan je keluar nanti sebab malas nak patah-patah balik..in between mungkin boleh pergi breakfast n lepak kat mana-mana dulu..

Habis concert pukul 1ptg..lps tu mungkin nak ke Sunway..(sebab dah dekat kan)..misi nak cari Baju for Baby (lagi ) n changing mat..(tu je yang takde lagi) lepas tu nak beli kipas siling jugak..sebab Mommy dah rosakkan kipas siling yang baru je beli bulan 2 hari tu..heheee..

Kemudian nak ke Popular..misi nak cari buku ilmiah for Aqil Medina untuk mengisi masa cuti sekolah ni..lagipun kat rumah dah habis dah buku2 diorang khatam..so boleh habiskan Voucher RM50 kat Popular tu nanti..





So mana dapat voucher2 ni semua?

Hehehee..

Anak Boss saya offer saya redeem Points credit card HSBC dia..saya pon ape lagi..lelaju lah redeem..points banyak kot!hahaha..

So saya redeem RM150 voucher Aeon n Rm50 Voucher popular..Thank u lah Nigel..very the baik hati..hehehe.. (rezeki kan?seronot!Alhamdulillah..)

So mehla kita hadap weekend yang super duper busy ni!huhuhu

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share it