Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Sep 22, 2016

Entry Repekan Vol.1.September

Assalammualaikum,

Hi readers!Haih..lama betul tak berkunjung kat sini.teringin nak menulis serancak dulu..sebab terlalu banyak nak diluahkan..terlalu banyak benda nak share..ohh alangkah bestnya kalau hidup tak terlalu busy..kalau tanggungjawab tak seberat ini..Hanya mampu berserah dan bertabah dengan dugaan dan kehendak duniawi ini..

Haiiihh..ber falsampah pulak..

Sorry korang.. emo sikit!

hahahaaa..

So how's everybody's life?

Mine?is like a roller coster..omaigoddd..hahahaa..

rasa tak cukup 24/7 apatah lagi hubs kerja malam every night..memang malam malam saya yang sangat penat dan tak larat..nasib baik upah orang hantar Aqil mengaji..padahal naik motor 5 mins dah sampai..tapiii..

Tempat mengaji Aqil tu tgkat 4!so waktu 1st day daddy kerja malam tu, Mommy pun dukung Ammar, pegang tangan Medina daki Tangga sampai ke tingkat 4..sampai je tangga ke tingkat 2 stgah,terus rasa nak pitam!nak pengsan semua ada..semputtt!

*Opps sorry..lupa nak cerita..saya baru je dapat Asthma since few months ago...

So bila nak sampai ketingkat 4 memang hazab..sengsara babe!

sampai Aqil pun cakap, cepatla mommy...cepat..cepat..hahaha..lawak betul!

ok lepas dari hari tu..tobat dah nak hantar Aqil..tak larat!so kitorang pun hire je orang pegi hantar..which is cousin hubby jugak..upah hantar RM50 sebulan..hamik!hahahha..

takpela..janji Aqil bole mengaji dengan tenang dan mommy pun tak perlu bersusah payah..

motif kena hantar Aqil sampai atas?

Sebab kawasan situ sangat bahaya..dah la flat rumah kedai..pastu banyak foreigner..pastu gelap sunyi sepi..so memang tak harap la dia naik atas sengsorang..dah la dia tu comel!kang orang ter minat..susah pulak!haih!

Pastu kat mana kita tadi..

Kisah Aqil;
Alhamdulillah..masih cemerlang dalam pelajaran dan sembahyang dan mengaji juga..nanti saya nak cerita detail..sebab esok esok boleh saya baca soretan sendiri...hahaha..


Ni gambar time bulan 3 kot..



Sekarang ni Alhamdulillah dah naik Al Quran..


Medina;
Alhamdulillah masih membesar dan cakap dia?Masya Allah..memang macam budak dah sekolah..pandai gila cakap!kitorang as her parents pun ter senyum senyum dengar dia cakap..1st time deal with anak perempuan ..1st time deal with anak yang pandai cakap!omaigoddd





Ammar;
Ok Ammar ni special sikit..dah besar ni makin menyenangkan..Alhamdulillah..pandai bawak diri dan tak banyak ragam.. (so far!)..cakap pun dah pandai dah sikit sikit walaupun dia baru je 1 tahun 9 bulan..1st time la jugak ada anak yang mula berkata kata ketika umur nya bawah 2 tahun..Alhamdulillah..



So tu je dulu untuk hari ni..

nanti kita story mory lagi ye..

daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa








Photobucket

Aug 29, 2016

Aqil Jauhari Turns 7 Today!! [29Aug2016]

Dear Aqil Jauhari,

Selamat Hari ulang tahun yang ke 7 sayang.. Semoga jadi anak yang soleh dunia akhirat dan semoga impian Aqil nak jadi Tahfiz Muda akan dimakbulkan oleh Allah..Amin!

Mommy pun tumpang gembira sebab impian dan minat Aqil lebih kearah akhirati.. Mommy akan doakan semuanya dipermudahkan dan segala yang dihajati akan tercapai..InshaaAllah..lebihkan usaha ye sayang..

So hari ni hari kelahiran Aqil Jauahri saya yang ke Tujuh tahun..sekejap nya rasa dah tujuh tahun..tapi saat saat melahirkan dia saya belum lupakan..saat dia bertarung nyawa selepas dilahirkan sangat meruntun jiwa..semoga Allah akn kurniakan kesihatan yang baik buat Aqil selamanya..Amin!

Happy Birthday Aqil! Love you forever!















Photobucket

Aug 3, 2016

29 Syawal ~ Cerita 1,2 & 3 Syawal (Photos)


Dear Diary,

Presented Ceritera Syawal JeypFamily In Kedah Darul Aman!!


Medina yang boleh lah kata comel jugak!hihi


Geram je tgk sawah bebudak ni..


Ustaz Ammar








Ammar's Favourite pose!








1st Family Potret..


Second Family Portrait


Third Family Portrait


Ni kat sawah pulak..sebenarnya time ni hujan..gagah jugak nak ber photo shoot









Ok time ni dah petang..memang penat so nak me landing je keja daddynya pun!


Medina dah hilang ayu!





Tgkla tu!


With cousin's hubby





RAYA ke Dua!















Raya ke TIGA









Corat Coret Raya 2016~
  • Kami sampai Kedah Pagi Isnin tepat pukul 9 pagi..sampai sampai memang melepek je keja sebab penat dalam perjalanan..lepas tu..Adoi!panas gila Kedah tau!tak tahan sangat sangat kitorang..sampaikan daddy terfikir nak buat Aircond sendiri..Sudahnya Aircond tu pun tak sejuk langsung!huhuhu..
  • Raya pertama hujan turun selebatnya ..so kami pun bersiap agak lambat..dalam pukul 11 cam tu masih tak siap padahal tetamu dah mula ramai sebab hujan dah mula reda..So Raya pertama hanya di Simpang empat je..tak kemana mana pun!malam pun kami tidoq awai..penat jalan jalan tepi sawah..
  • Raya kedua kami hanya ke Sg Petani dari tengahari sampai makan malam kat rumah mak teh hubby..memang satu rumah je k..
  • Raya Ketiga kami ke Tokai, lepas tu ke Sg petani lagi sebab RUmah mak teh hubby buat open house..so melepak lagi kesana dan malam tu jugak kami balik KL tepat pukul 11 malam di sebabkan semua sepupu husband dah balik ke KL..
  • So tu je..Sabtu kami lepak rumah basuh semua kain baju..Pagi Ahad beraya dengan Family saya di Kajang..tghari tu kami terus shoot ke Genting..nantikan entry seterusnya ye..
Bagi saya raya tahun ni lagi tak best!hahaha..entahlah..dah tak meriah langsung!sedihhh..Open House pun tak banyak..maybe tahun ni tahun gawat kot!tu yang tak terasa meriah pun..huhuhuh

Macamana raya korang?mesti happening kan??

***Looking forward for Raya Haji..sebab raya kat kajang kan, tak sabar nak makan makanan Raya nasi impit kuah kacang n rendang ayam mak!hahahaha




Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget