Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Oct 23, 2014

31W Check up - KPMC Puchong (Pakej Bersalin TERBARU)

hari Isnin lepas, saya berkesempatan ke KPMC Puchong untuk check up pertama kali..

Tapi sebelum tu saya ada buat appointment thru phone ..

So bile datang sana terus ke counter untuk register..Bagi IC, tengok record, alhamdulillah tak payah isi borang bagai sebab dah pernah datang ..

Tunggu about 20mins, nama saya dipanggil untuk timbang berat n amik BP, lepas tu terus ke tingkat atas..

Alhamdulillah berat saya naik sekilo je.. 64kg sudah..hihihi

bila naik atas, saya ingatkan ramai orang rupanya hanya dua orang dan saya orang ke dua..Tapi menunggu Cina sorang tu masuk dalam mau 45mins kot menunggu..entah hape dia buat tak tau..sabar jelah..

***Sebenarnya sebelum saya ada dua orang yang dah datang jugak tau..tapi mungkin dia tak buat appt, so saya dapat giliran dulu..so kepada semua, sila buat Appt sebelum datang ye..kalau tak, jenuh nak menunggu!huhuhu

Dah lah bawak anak2 sebab saja nak kenalkan Medina dengan doctor yang sambut dia lahir hari tu..tapi memang lepas ni taknak bawak dah la..jenuh kepung!hehe..

So bile masuk je bilik Doctor, terus doctor dah kenal n tak payah buat sesi suai kenal dah..As usual Medina si peramah tu terus salam doctor n Nurse kat situ..very the friendly girl..hahah..

Doc tengok2 buku pink saya n lepas tu dah since saya takde prob pape pon n oh lupa nak bagitau result MGTT hari tu Alhamdulillah cantik..eceh..

Sebelum minum air gula 4.4
Selepas minum air gula 5.4 je..Normal n bukan GDM mommies..Alhamdulillah..

terus baring atas katil n skodeng adik baby..

Hehee..Rutin biasa..ukur kepala..kaki..tangan n muka..sayangnya baby tutup muka dengan tangan so tak dapat buat 4D..huhuhu..baby malu la tu..Dan semalam jugak nampak kontol baby hehe..1st time nampak dengan clear..hihihi...

Sambil tu Doctor pon ada cek, bibir, hidung semuanya ok normal..(tak sumbing) Alhamdulillah..teropong buah pinggang, jantung n organ dalaman yang lain..Alhamdulillah semuanya ok dan normal..berat baby pon dah 1.55kg dah..which is within range normal baby..

Haih excited dah mommynya pon!hehee..

So bila semuanya selesai, jumpa lagi 3weeks akan datang..

Dan sememangnya KPMC dah banyak perubahan n improvement..Hospital pon dah dicat, di wallpaper kan..cantik..Bilik doctor pon semakin besar.. Dan Good news to all..KPMC dah ada dua orang Doctor PEREMPUAN O&G ..Dr Aisyah namanya..So Doctor Haslinda cakap, in case kalau dia takde, Doctor Aisyah akan take over..fuhh lega saya di situ..hehe..Tapi dah tanya siap2 dah, on due date saya nanti dia ada tak (tak cuti ke?) dia kata dia ada..InsyaALLAH sebab dia akan bercuti minggu ni..Alhamdulillah..hihihi..

Dan total cost semalam..


RM145.00

Agak mahal kat situ..tak tau lah every month atau 1st time je..

Tunggu next check up k..

Nasib lah Company nak bayarkan..kalau tak jenuh jugak nak cari duit..hehee


Patient file





Pakej terbaru..

Harga naik RM200 dari tahun lepas..huhuh

Dulu takde 2 bedded..sekarang dah ada..

So tak decide lagi nak ambik 2 bedded or single..

Tengok camana nanti!


Photobucket

Oct 22, 2014

WW:Baby Outlet Warehouse Sales



Sales!!

Saya suka pergi sini beli Baju Bajan Baby Newborn sebab murah..branded tau..Disney n Anakku..

So saya memang akan pergi sini jugak kot..hehee..

Sebelah Sunway Pyramid je.. hehee


Photobucket

Deepavali – Saya Kerja Dan Aqil cuti 5 hari

Assalammualaikum..

Hari ni saya kerjaaa… Sob sob..sedih..

Tadi pun Abah saya call kenapa tak datang dan saya cakap saya kerja, dia terkejut..kerja?hurmm..dia nak suruh saya datang sana..tapi nak buat camana..saya kena kerja..huhuhu..

Company saya amik PH minimum yang dibenarkan kerajaan 11 hari je..huhuhu..so mana yang tak perlu tu diorang tak ambik..lagi pulak company ni takde India, so memang no point untuk cuti..huhuhu..Awal Muharram pon tak cuti tau!Sedihh gilaa..huhuhu..

So yang paling kesian mestilah Aqil sebab dia tak suka cuti sebab tak pergi memana..dia kata boring..huhuhu..Kesian dia..nak buat camana saya kena kerja..

Bukan takde tempat nak pergi,ada..saya ada voucher Megakidz kat Midvalley BUY 1 Free 1 lagi…ada tiket Farm in the City free 1 tiket jugak lagi..tapi nak buat camana takde cuti nak teman dia..huhhu..kesian kan..So masih berfikir camana esok..

Sebab esok saya ada Interview Penguasa Kastam..so tak tau nak EL ke MC..hehehehehhhh..

Wait n See.. kalau saya jahat, saya MC je..hihihi..boleh pergi berjimba dengan anak-anak sekali lepas interview..kiikii..tapi kalau hati saya baik, amik half day je la…hihihi

Tengoklah camana..

Doakan saya Berjaya ye dalam Interview Esok..thanks semua!


Happy Holiday and Selamat menyambut Deepavali buat semua penganut Hindu.. Enjoy ur Holiday with ur loved ones..

Photobucket

Oct 21, 2014

Shopping at Mom & Baby Expo 2014 (Mid Valley)- Barang Baby dah hampir Complete!

Assalammualaikum..

Mungkin ini entry yang dinantikan oleh semua preggy mommy ..(Eceh!) ..hihihi..

So kali ni saya buat entry khas untuk semua yang mencari barang baby dan yang pasti baaanyaaakkk gambar.. (bukan menunjuk tau, hanya sebagai info buat semua)

Saya sampai sana sekitar pukul 9.30pagi..time tu orang memang tak ramai pon tau..so saya tak que macam selalu..sebab taknak amik goodies bag sebab ramai..hihih..

Nak dekat pukul 10 tu, OMG ramai gile orang..macam semut..nak masuk pintu tu pon berebut-rebut..so saya rasa kali ni orang paling raaamaaaiii..sampai kan bersesak sesak setiap penjuru..saya pon naik mengah..hihihi..

Saya datang dengan Kakak saya a.k.a along yang sanggup teman saya shopping semata dari Kajang..hehee

So malas nak membebel..jom layan gambar..


Antara Booth yang ada..

Huggies
Friso Gold


Orang beratur untuk Goodies Bag..

At 1st saya taknak beratur, tetiba tengah tunggu kakak saya sampai,saya pon main beratur je la sebab que macam pendek..bila saya dah siap register, rupanya saya potong que..hahahah..maafkan saya ye semua..kikiki..rezeki saya kot..kiki



Booth Johnson pon murah2 jugak tau..

Yang MILK Edition RM18.00 je instead of RM21.90

Tapi saya tak beli la tau..sebab ornag kata Produk Johnson ni tak elok..huhuhu

Saya pakai Pureen je sekarang..



Booth ni jual barang-barang untuk berpantang..

Saya beli VCO Tanamera kat sini..


Booth Fiffy paling banyak kena serbu sebab baju bajan murah gile!!

Saya pon borong baju baby kat sini je semua..

Nampak tak saya kat sana tuu..hehee..


Toys for Baby..










Booth Drypers pon murah gile!

Jumbo Pack RM23.00 je tau!!

Rugi sape yang tak borong Pampers kat sana..





Ni plk saya try Bobay Wrap baby carrier for baby..saje survey2..hehee





So inilah barang-barang yang saya angkat dari Lift sampai ke Parking..

Memang hazab gile sebab kakak saya naik Komuter, so saya taknaklah susahkan dia kan..dia pon dah banyak tolong saya angkat barang sepanjang kitorang shopping tadi..


Inilah barang-barang yang ada dalam Goodies Bag..memang best hadiah kali ni tau!hihihi..tak rugi saya potong que..heheee


Close up sikit!


Beli 2 botol ni RM19.00

utk Aqil n Medina


Bottle Tommee Tippee for Baby..
Standby siap-siap..

Twin pack 150ml RM39.00 (murah gileee)
Kalau yang Twin Pack 260ml RM41.00 (Double Murah!)


Ni saya borong kat Booth Autumnz

Nursing Bra RM16.00 sehelai (Murah amat!)
Storage Bottle RM28.00
Storage Bag 7oz RM9.00

Saya tak borong sangat storage milk n bottle ni sebab takut kalau saya beli pakej Breastpump nanti dapat jugak menda alah ni..so just standby mana yang ada..

Tapi kan bile saya jalan-jalan lagi yang brand Bumble Bee punya storage Bottle 10pcs baru RM21.00 tau!ouh frust!!huhuhu



Susu for Mommy Mango Flavor

RM36.00 


Ni antara baju new born yang saya beli kat Booth Fiffy

Harga dalam RM10.00 - RM12.00 sepasang


Ni kat Booth lain pulak..selepas beli kat Fiffy..agak frust tak pergi sini dulu sebab lagi murah..

Kain pon best!

RM10.00 je sepasang.. (Flat rate!) 

Rasa nak borong banyak2 lagi..tapi tak boleh baju new born bukan boleh pakai lama sangat pon kan..uhuhuhu


Ni baju2 for Kak Ngah Medina..

brand Fiffy tu RM 12 (Row atas)

Skirt RM10.00 kat booth mana tah tak ingat..heheh


Nappy Liner RM10.00 1 kotak 25pcs
Towel 2pcs RM10.00 je
Mittens n Booties 3pasang RM10.00 jgk..


VCO Tanamera RM34.00


Refill RM22.00 utk 2pcs


Lambakan barang2..hihihi


Dan inilah Pampers yang saya borong hari tu..hii

Hari tu ingat tak saya nak try Huggies Total Protection kan (Merah) tapi kat booth tu takde..so beli jelah Huggies Ultra yang dikatakan boleh tahan sampai 12jam!

Alhamdulillah pilihan saya tepat..memang bagus pampers ni tau..

Tak berbau (sebab ada elemen Aloe vera dalam tu..)
Kapas yang lembut
tak cepat basah..

Memang berbaloi!

Harga ?

kat luar dalam RM40.00 ke atas kan?

Saya dapat kat sana RM33.50 je!Murah amat!

Rasa macam nak borong berpuluh pek!tapi ni kan baru nak try, so tak berani ambik banyak..hihih

Tapi sekarang rasa macam rugi pulak tak beli 8 ke 12 ke..hihihi

Yang Huggies Dry (Biru) tu pun ada..harga pon murah je RM27.00 (Pek Jumbo!)

Tapi saya tak beli lah sebab saya tak suka kan..hehee

So done ber shopping  kat sana!

Yang penting puas hati dan berbaloi baloi!hehee


Yang ni barut yang saya beli hari tu..

Sedihnya barut ni macam besar gileee..sedih mak tau..

Tungku Baby..


Rompers ni saya beli kat QQ Baby Shop

RM5 sehelai..murah ! kain pon sedap tapi dua ni je lah yang cantik kat situ..huhuhu


Yang ni saya beli kat Jusco hari tu..

Mittens n Booties ada 5 pasang..
Baby Hat..
Baju tidur..


Blanket Baby RM25.00 beli Online jugak!hihii..

Alhamdulillah..lengkap sudah pencarian barangan baby..dan sekarang ni tinggal Bibik basuh semua baju bajan n segalanya..lepas tu dah boleh masuk dalam beg dah..

Barang baby yang takde, Bibs dengan toiletries dengan Pump je! 

Barang mommy pulak , 
Set Bersalin (nak beli Tanamera for external dan Phytonatal by Nona Roguy untuk internal)

Tu jela..

haih tetiba tak sabar nak bersalin dah!

Tambah excited semalam pergi Check Up kat KPMC Puchong (Next Entry),semuanya dah baru..hihihi..cantik plus Rate pon baru...huhuhu

dah Mommy is Hoverr!!kikiki..

***Oh ya..kat Expo tu kan, saya rasa macam ter jumpa Mommy Cha a.k.a Micha la kat Booth Autumnz..hihihi..tapi segan nak tegur..Micha, meh sep sikit kat sini!hihihi

P/s: nanti saya datang rumah kalian tau!tungguuuuu


Photobucket

Oct 20, 2014

Hectic Day today!!uwaaaaa..

Okla ni entry lepas penat..

Dari  pukul 8.20pagi tadi saya sampai ofis, baru sekarang (4.45ptg) saya dapat bernafas..

So bayangkan je la tahap perut ke depan tanpa pandang kiri kanan dan cuma menghadap komputer during that hour buatkan saya rasa macam..Arghh nak MC lah esok!huhuhu..

*saya baru lepas siapkan Account company n baru lepas hantar all documents to Auditor*

Entahlah..penat tak hingat since last week dan saya sangat perlukan rehat!huhhu..Sakit badan,sakit pinggang semuanya sakit..nak MC nak MC...uugugu..

Dah la Sabtu kan kerja..lepas tu semalam (Ahad) saya pergi shopping kat Mid Valley (Next entry pls) sampai tak sedar diri tu mengandung boleh angkat semua barang seorang diri dari tingkat atas sampai ke parking kat level P1..semangat sangat!nak tau barang ape yang saya angkat?tunggu esok k!

Tak sabar nak update beli barang baby yang saya rasa kali ni sangatlah hover menyopingnya pon!hehe..

Dan malam ni saya dah start check up kat KPMC..tak sabar nak jumpa adik baby..dan tak sabar nak jumpa Dr Haslinda..hehee..

Tunggu update esok k..

InsyaALLAH lepas ni akan ada banyak masa n lepas tu boleh berehat utk fokus beranak pulak..hehee

Photobucket

Oct 15, 2014

WW : 2014~My Dear Warehouse SALES KEMBALI LAGI! 23-10-14 until 02-11-14

Yeay..

Ia kembali lagi..

Jom terjah!!


Selalunya saya tak membeli sangat kat sini sebab barang-barang besar je berbaloi beli..hehe..sekarang ni saya tak aim sangat nak beli walker ke stroller bagai..saya cuma nak cari barang2 kecik je macam baju,nursing aid dan sebagainya..Tapi saya suka pergi sini sebab suka cuci mata buang masa..hahahahah..

Photobucket

Review Pampers : Goon:: Pet Pet::Drypers::Huggies::Whoopiee::Diapex

Hari ni rajin sikit update Blog walaupun bz kemaennn..hihih..

So hari ni nak buat special review sikit pasal pampers jenama2 kat atas..

jenama2 tu semua Medina pernah try..dan bagi saya antara yang terbaik adalah..

Goon~
Sebenarnya brand ni saya baru je beli dan guna. Memandangkan ia agak mahal (mahal daripada pampers lelain tapi murah dari mamy Poko) so expectation saya sangatlah tinggi!saya pon sangat berharaplah kan ia akan berbaloi dengan ape yang saya bayar..eceh.. Sekali tu kan after half month pakai, OMG!kualiti dia sangat lah low..kita pegang material dia pon kita dah tau..lepas tu kalau Medina Wee je kita dapat rasa dan berbau!Ouh tensi!tak sabar nak habiskan cecepat so that saya boleh beli yang lain..bagi saya tak berbaloi dengan Harga dia RM53.90 size L 64. Tapi size dia memang besar dan selesa..



Pet Pet ~
Bagi saya ok jugak brand ni..sebab Medina takde rashes atau bocor..Quality material dia pon ok n kukuh..tapi masalah dia, kalau kencing sikit je berbau..so agak tak selesa buat saya menggomol Medina (hehe) yang membuatkan saya akan cepat-cepat tukar dan pembaziran pon berlaku..hihi..harga sebenar mahal lah jugak kot RM43.90 tapi saya takkan beli harga semahal itu..saya beli selalu time promotion..hehee..RM32.90 kat Speedmart..Berjimat itu perlu..hehee



Drypers~
Antara brand yang saya pangkah sebab kulit anak2 saya sangat tak tahan dengan Drypers ni..baik Aqil baik Medina..Montot diorang akan cepat je merah n kena rashes..kesian sangat..walaupun harga sangatlah affordable within RM30.00 tapi memang saya takkan beli Drypers..Melukakan..hehee



Huggies~
Yup..antara yang ok jugak dari yang lain-lain..Tak berbau dan tak cepat penuh..selesa dan dapat berjimat jugak..Cuma saya tak suka dia akan leaking sebab design pampers tu sendiri sangat lah kecik..tempat nak tap tu sikit dan bila kita lekat, kat tepi tu still tak cover..so saya tak berapa gemar sangat.. Harga Huggies Dry tu RM29.90 pon dapat..tapi saya ingat nak beli yang Huggies Comfort Dry RM36.90 after this..




Nak cuba yang merah ni pulak nanti..hehe


Whoopiee/Diapex~

Quality tak sebagus Pet Pet tapi harga memang murah gile..kalau kat Expo dapat yang pek Jumbo tu RM25.00 je tau..kdg2 pn Tesco rajin buat sale n harga RM25 pon boleh dapat..kalau pakai cepat bocor n penuh..so Husband tak bagi dah beli brand ni..dia punya kapas pn nipis je..Not advisable la kalau nak beli walaupun murah..hehee

After all saya rasa brand Mamy Poko tetap yang terbaik!seriously..tapi macam biasa memang pricey dan saya tak mampu..hehee..tapi kan semahal-mahal Mamy Poko..mahal lagi brand Pampers tau!OMG harga dia tak menahannn..hehehe..

Kita pakai Huggies je la ye Medina..

Tapi kalau New Born memang saya beli Mamy poko je siap-siap sebab kulit New Born sensitif n kita tak tau tahap ketahanan dia..membayar sikit takpe kot..hehee

Sekian info tak berbayar saya untuk hari ni..hehee..



Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share it