Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Nov 12, 2012

:.Ahad:. Kenduri Kawen at Dewan Sivik MBPJ

Actually kenduri kawen ni bukan kenduri kawen kawan saya or kawan husb..

Tapi kenduri kawen kawan FIL... Kami terpaksa wakilkan FIL tuk pg wedding ni since dia still at Kelantan and RSVP dah bagi n siap ade no meja lagi..

So dalam keterpaksaan kami pon pg je la..
nasib kenduri ni malam, so agak flexible jugakla nk pg..siang tu bleh buat kerja2 lain dulu kan.. (laundry..masak..etc)

Pukul 8 mlm gerak dari rumah n tinggalkan Aqil jap kat Bibik sebab dlm kad tu tulis
 " Tn Hj Ab Jalil dan ISTERI"..

 HAruslah takde seat tuk Aqil kan nanti..takkan nk riba all the time..tak larat la momy..

So OTW hantar Aqil pg rumah bibik tu, Aqil pon tanya2 la jugak..

"Momy dengan Dady nak pegi mana? " Sebab dia pelik tgk Momy bersiap n dady siap pakai kemeja lengan panjang sedangkan dia juz pakai baju tido je...hihhih..

"Momy nak pegi kenduri kejap..nanti momy amik Aqil balik k"
"Dady ?"
"Dady pon sama..pegi kenduri kawen"
"Hurmm Ok"

Sejak dah pandai cakap ni, macam2 benda nak tanya n expressed..hihihi..

So inilah suasana kat dalam dewan tersebut..banyak protokol!!Tak suke sangat..N unluckily, meja yang kitorang duduk tu suma geng2 yang dah veteran..stok2 pakai baju batik n mcm mak2 datin skit..


Time ni suma mengunggu utk Makan! Pengantin tak smapai lagi so tak bleh makan lagi...


Nampak tak semua yang dah tua2..heheee




Dady...


Momy...


Meja yang penuh dengan barang-barang..nak mkn pon tak selesa...



Sampai meja, senyum jela yang mampu..kenal sorang pon idak..

Nasib baik bapa pengantin (Kawan FIL) kitorang kenal.. Pengarah MBPJ (landskap)...

So takdela terpinga-pinga sangat kan..

hihihihihi

Makanan agak tak sedap..sudahnya saya mkn separuh je...
Balik rumah, sambung makan kat rumah pulak..
makan Nasi+Sambal Ikan Bilis+Sardin + Telur mata lagi sedaapppp..

Heheheeee..





Photobucket

5 comments:

abah khalisha said...

syok cara kampung..makan guna tangan lagi best.hehehe

Bekas-Bekas Aiskrim Yang Sangat Cute

munna said...

menu kat rumah juga yg terbaikkk....

Azian Elias said...

salam kenal..

dah lama tak attend wedding cam ni.. tapi tu lah penuh protocol..

~MommyAida~ said...

Abah Khalisha: Betul tuu..ALgi senang ala kampung gitu..

Kak Munna: mmg pon kak!!tu yg tak terkilan sangat tak abis mkn kt situ..

Kak Azian: Salam kenal..Tu la kan..tak minat sgt ngn protocol2 ni..

Lynn Hamzah said...

tak suka kalau gie wedding yang kat hotel nie...protokol habih...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget