Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Mar 3, 2014

Beli Botol Susu Murah kat SINI!

Assalammualaikum..

dah lama pulak menyepi..bukan takde cerita..tapi sibuk kemainnn...huhuhu..

Maafkan saya ye..

So hari ni juz nak bagi review je dulu..

Selalunya sebelum saya 'membeli' (tak kisah BELI APE PUN!) saya pasti mensurvey dulu..(Nak murah-murah je k- Orang Account lah katakan).. Survey ke serata blog n serata online shop..

Saya sebenarnya tengah mencari botol susu for Medina after 6 months plus tak tukar..huhuhu..Botol susu Aqil jugak! Dan akhirnya..lepas pening memilih itu dan ini ..lepas survey harga sana sini..akhirnya saya terpaksa jugak mengakui yang LITTLEKIDS (online shop) adalah online n physical shops yang TERRR MURAH Ok! in terms of BOTOL SUSU !

Tak kisah jenama ape dan bentuk bagaimana,memang harga diorang yang paling murah..

So saya decide belikan Medina botol susu Tommee Tippee (Twin Pack-color PINK) dengan harga RM45.34 sahaja.. (Kat tempat atau kedai lain RM60 plus) - MURAH GILEEHHH..hehee..

So kat sini kalau beli RM100 n over akan dapat free postage..

Maka saya menggunakan kuasa Mak -mak kepada pak mereka dengan mencukupkan semua barang RM103.54..hehee..(Semata nak dapatkan FREE POSTAGE)kikiki

Ape yang saya tambah?

Hahahah..(Tak berkaitan dan takde urgency pon tapi bolehlah kalau nak tukar sesekali..) - PEMBAZIRAN


Excited masa baru-baru sampai..hehee


Taraaa...


Actually Cooler Bag ni saya bukan beli kat Littlekids tu..

saya jumpa kat Mudah (PON HARGA TERMURAH JUGAK)

RM40 incl postage..

Murah gile kan..kat tempat lain RM47.00 ke atas..

Membeli kena bijak dan RAJIN..hihihi



So taraaa..

Botol Air saya + Botol AIr Medina + Bekas comel = Tupperware

Tak beli pon botol susu Aqil sebab ingat nak beli botol susu Avent kat kakak saya..dia tak pakai langsung lagi..uhhuhu..

Botol susu lain pon murah-murah jugak tau..Seriously!


Hasil membeli kat Littlekids

Nak DISCOUNT 10%?


lepas tu masukkan coupon code - likefbfan-10

dan akan automatik tolak 10%


Dan saya tambah accessories kat Tumbler saya ni supaya senang nak carry..

Kalau beli Strap Tupperware harga RM10.00

tapi saya beli strap jenama BROS kat Jusco..

RM7.90 je..ehheehhe


Dan..kenapa tiba-tiba botol air Medina bertukar wajah?

Saya nak jualla balik Tumbler Medina jenama Tupperware tu..

Sebab?

TAKDE STRAW!

Saya tak check dulu pulak..

haih..

Nak jual murah-murah je..

nanti bgtau ye kalau berkenan..

hehehe...

daa..sekian

terima kasih!

Photobucket

11 comments:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak, wahh murahnya. hehe nak postage free punya hal. tambah order ya. hehe sheila nak terjah sat online shop tu. hiewhiew ~~~

Mama Safiy Arfan said...

sy blm ada keinginan lagi nak membeli botol sbb arfan bukan guna sgt.time g umh pengasuh je guna.. puting je asyik bertukar hehe

Farah Waheda Wahid said...

ash ada satu botol susu tomee tippee...masa tu beli RM34.95...

Lily@MamaZaraZareef said...

sama bekas air kite tp akak nye dpt free mase family day company dulu..jarang beli tupperware ni..kikikki..nway, thanx share online shop tu yek..kot2 akak nak membelek2 n menyopping gak kan..=p

dalila said...

dh tgk blog tu mommy...memang murah gilos..huhu..lepas ni bole la bli kt cni je..

Fiqah Feeona said...

Saya pun beli botol kat situ..Murahkan?lepastu beli Rm100 je dah dapat free postage. Kalau online lain kena sampai RM200 baru dapat free postage..

norey said...

mmg penting survey² dulu...

msredcheesecake said...

cute2 plak brgnbya...bahaya ni kang akk terjebak...hheee

Mizz ErMa said...

biasa sy beli barang baby kat onebabyworld tapi xbeli online, terus p kedai dia..hehehe

MARIA AWI said...

murah tu harganya....

jemput ke blog saya jugak..
salam suaikenal..
http://tinyurl.com/mewv4f6

aisah aziz said...

meh singgah blog kite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget