Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Nov 19, 2012

Cerita Tentang~Cuti Yang Paaannjaanggg~Aqil+Dady Tak SIhat!

***Sambil2 buang sawang kat blog

Heheh..dah lima hari tak datang sini..bukan taknak bukak blog langsung, tapi kesibukan yang melampau amat..

As you all know..saya amik cuti direct empat hari (officcial nya dua hari je apply) bermula Selasa sehingga Ahad..Tapi memang tak plan pape pon..nak pegi memana ke, nak buat ape ke..semuanya tak plan n taknak pg memana pon..nak duduk rumah je..

Start hari Rabu tu, EN Aqil dah start FLU...tetiba saya balik dari Klinik (checkup) tgk hidung dia dah berair..So agak kesian kat situ n tak pasti dari mana datangnya flu tersebut tp mungkin tengah musim..Malam tu, Aqil tido dalam ketidakselesaan dan every hour akn bangun sbb marahkan hidungnya yang tersumbat..Momy pon agak letih melayan Abg Aqil kita tu...After Subuh, terus tidur di kerusi sbb Aqil dah tak larat nak tidur baring..


Macam ni la budak tak sihat tidur..Asyik nak mengempeng je walaupun...

Hari Khamis tu terus gerak balik Kajang utk clebrate Birthday Abg long (anak along saya)...Mood Aqil ok wlaupun Mukus tak henti2 keluar..(dah fed dia dgn Panadol Syrup)..So dia tetap aktif macam takde pape yang terjadi ke atas diri dia..(tyme ni Dady Aqil plak dah start lembik)..huhuhu.. Malam tu, Momy tidurkan Aqil tanpa air cond, sapu balm panas kat tapak kaki, dada n hidung dengan harapan dia akan tido lena..(but it really works! Aqil tido sampai ke pagi tanpa gangguan pon!! Alhamdulillah..) Esoknya..mukus dah kering n  Aqil kembali sihat seperti biasa..

Jumaat~Dady's turn!

Aqil dah recover!! (mujarab betul balm panas tersebut)..hehee..LEGA!

Bibit-bibit kelembikan sudah mula kelihatan di wajah dady...(Sampai tak larat nk pg smbahyang jumaat walaupun dah bersiap)...So dah start mengadu sakit tekak, bersin2 tanpa henti...Aish...lepas Aqil..dady plak..masakla Momy mcm ni..Letih tau jaga orang sakit..esp DADY..(ade keluhan di situ..) 

Pukul 3 gerak pg KPMC Puchong nak buat check up kat situ pulak..Unfortunately, scanner diorang rosakk..haish..agak geram jugak sbb tadi tyme Saya call cakap nak datang, takde plak sesape mention scanner rosak..hurmmm geramm...sudahnya balik tanpa dapat jumpa doktor dan disuruh membuat next temujanji...

Malam tu, dady dah start flat...Momy agak letih buat itu ini tuk memenuhi permintaan Dady..(Buat air asam jawalah..makan nak bersuap lah..amik air suam...beli panadol..beli sup ekor..mcm2) huishh..LETIH sangat!!!Sudahnya, semua tido awl mlm tu, sbb dah tak larat..

Esoknya..Momy buat sup utk org sakit..mkn dengan paksa n Panadol tak berhenti makan...still no progress..Dady tetap lembik cam tu..n kengkadang sampaikan tak larat sangat, Momy terpikir, daddy ni takde belas ihsan langsung ke..Momy ni dah la Momy yong, pergerakan nk ke satu2 tempat tu lambat sbb badan sangat berat, tak ke dia kesian tengok Momy nk bangun pon payah??haishh..segala keluhan terpaksa di simpan di dalam hati sbb takut dia plak yang berkecil hati.. maklumla..orang sakit kan..huhuhu..(makan putu mayam pon nak bersuap??)

Ahad..Dady tetap sakit begitu..Momy dah tak daya dah nak layan ..sudahnya..

"Jom kita p Klinik..bie dah penat la bang..letih tau kalo abang terus sakit cam ni.."

Nak melayan En Aqil lagi..nak buat itu ini tuk dady lagi..memang Momy pon bleh rasa nak pitam kalo berlarutan cam ni..

Lepas dah buat Rendang ayam pencen n nasi Carot, lepas ujan berhenti, Momy, Aqil n Dady pon ke klinik la jugak akhirnya...Doktor diagnose, Demam, Flu, Sakit tekak, batuk..N semua ubat2an tu kena mkn n habiskan..Alhamdulillah..ade jugak perubahan sikit after makan ubat2 tu on time..

Tapi, still lembik lagi..n tadi have to buat breakfast sikit tuk dady n make sure dia mkn ubat..huhuhu..Terasa mcm super Momy je for few days ago...Penat+Letih+Tak Larat!! Nasib baik Aqil behave je layan tenet dia tu...huhhu.

(n rasanya jaga Aqil sakit lagi senang dari jaga Dady yang sakit..sbb macam2 kerenah!!tak larat mak..)


Budak baik walaupun tak sihat..


Mereka2 yang tak sihat..

***Doctor kat klinik tu siap warned lagi..lepas ni you (momy) pulak yang kena..So if demam, cepat2 mkn panadol..Baik Doc!!huhuhu..InsyaALLAH mommy akn sihat terus kot..sbb Momy noticed, since mengandung..and Aqil demam, pasti Dady yang akn terkena virus Aqil itu not Momy..Sbb Momy la yang akn jaga diorang..Kalo Momy sama2 sakit, sape nak jaga diorang plak kan??hurmm..Perancangan Allah itu cantik..Alhamdulillah sekarang ni Momy masih sihat walaupun tiap2 malam tidur diapit oleh orang2 yang demam...huhuhu





Photobucket

3 comments:

Lynn Hamzah said...

tgh musim arr skrg nie...moga cepat sembuh la yer...mommy jangan lupa pesan doctor tau...hehehe...

LuN@_aiDi said...

budak klu kne flu keciankan?
klu bby yg kena lg ler kecian..huhu

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

musim sekarang ni...apapun moga cpt sembuh k....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget