Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Nov 22, 2012

Bag ke Hospital ~Baby's stuff dah siap dah~

Actually semua barang-barang ke hospital ni harus disiapkan seawal 7 bulan pregnancy..(advisable ye not compulsory)..

Sebab..percentage untuk melahirkan baby di usia kandungan 7bulan adalah 50%..By 28weeks, baby dah cukup kuat utk keluar cuma mereka akan diletakkan didalam incubator untuk dipantau keadaannya sebab masih di anggap sebagai pramatang.

jadi semua keperluan ke hospital harus disiapkan seawal usia kandungan 7 bulan..

So selepas saya kumpulkan semua baju Aqil n a few baju baru yang sempat dibeli, maka barang-barang baby sudah pon lengkap!!(untuk ke hospital je)


after siap basuh n lipat..Mittens n booties tak cukup lagi..Aqil punya langsung dah takde..huhuhu..sedihh..semua dah hilang..hihihi..(pass kat anak buah yang lahir slepas Aqil)..so harus tambah kan koleksi lagi ni...

Nasib baik barut Aqil elok n still ada lagi..ade +-15 helai..So tak payah nak beli lagi...


Baby's storage box..(storge box Aqil dulu..still elok lagi)..Box ni akn diangkut ke Kajang upon Baby's arrival...(pantang kat umah mak...)



Few barang Momy n semua barang baby dah masuk dalam beg dah..satu beg je dah bukup dah..malas nak asing-asingkan ...nanti buat banyak beg je nak angkut..Dahla En Jep tu pemalas nk berenyah-renyah..hihihi


Dan inilah saya punya helper malam tu..tolong lipat skali k...hikhikhik...So berangan sekejap nak jadi 'baby' balik..heheee..Bib Aqil dulu..pon still elok lagi..

SEKARANG NI:
Just left barang2 Momy je tak finalised lagi..
Baru ade kain batik sehelai.. (sepatutnya 2helai at least)
Baju berbutang + T-shirt (2helai) -DONE
Maternity pad (tak beli lagi)
Pakaian dalam (Both tak beli lagi-nursing punya..tunggu ujung bulan ni-Maternity Expo)
Instant tudung
Toiletries
Pregnancy book (Buku pink(Gov)+Buku yellow(KPMC)-Letak dalam handbag sentiasa jela..selamat sikit..





Photobucket

10 comments:

SSulieana said...

wah...tetiba terkenang time preggy dulu...hiks...

Sherwieyna Muzzawer said...

Tengok u paking barang2 baby i pula yang excited..hehe.

Semoga semuanya dipermudahkan. jaga diri n baby baik2 ye mommy!

NM02 said...

tak payah maternity pad pun tak pe.. pakai pad biasa lagi puas.. hahaha

sekian komen saya

@_@

Lily@MamaZaraZareef said...

bestnye siap2 kan barang baby..abg aqil eksited eh nak tunggu adik baby kuar..=)

Cho Zila said...

bersedia itu baguih... nanti tak tergesa2kan.. tak kalut...

zailamohamad said...

akak pon dah siapkan barang baby & beg ke hospital cuma baju sendiri je tak masukkan lagi..tak sabar dah nak pantang ni..macamanalah keadaan bila beranak 4 nanti

Eliss Mie said...

saya dah masuk 7 bulan ni. alahai, x ready apa lagi ni. weekend ni baru ingat2 nak belek baju2 baby si kakak dr dlm kotak. harap2 selamat lagi laa dlm tu, pilih dan basuh :) salam kenal jugak :)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

teringat dulu2 time prepare brg2 baby ni hihihi...

aanie said...

kain batik cukup ke 2 helai? kalo sy x cukup..

bila dh start packing baju spital, rasa mcm dh dekat je kan....

~MommyAida~ said...

Sue:Jom reggy lagi..

kak Lily: hihihi..mmg dia tak sabar..dia nak adik boy...hihihi

Kak Zaila: tula baju sendiri last2 minit pon takpe..

NM02: Aida pakai maternity pad ble awl2 je pastu br pakai yg biasa punya..maternity lagi panjang sikit...

Eliss Me: Jom packing cecepat..

Aanie: cukup kot sbb kalo kat hosp pakai baju hosp kan..so cukup rsnya..

Waniey: jom preggy lagi..heheee

Cho Zila: tula kan..better bersiap2 skrg..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget