Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Nov 5, 2012

Jumaat~Giant~Aqil yang dah pandai demand

After maghrib hari Jumaat lepas,dalam kehujanan, Mom&Ddy n Aqil n Pak lang Owm, pegila ke Giant utk membeli ape yang patut..

Dan Aqil sekarang..
Sangatlah pandai membeli belah di Giant..

On the way nak ke Giant tu..sepuluh kali dia akn cakap

"Mommy kite pg Giant beli Oreo eh" 10X
Sampai kan Mommy n Daddy tak larat nak dengar dah dia cakap..

"Iye..oreo"

Sampai kat Giant, bkn setakat Oreao je dia nk beli,Vitagen la..Ais krim la, Sumi n mcm2 lagi..
Kalo tak bagi, kena replace dengan menda lain..

kalo tak, bising la mulut dia nak yang itu jugakkk..hhuhuhu..

Sudahnya di Giant..Aqil berjaya mendapatkan
Oreo
Vitagen
Mentos
Keropok Pringles
N Lolly pop!!

haihh banyak kan..hurmm. tu semua nak kena control ape yang dia mkn tu..kalo tak confirm gigi dia akn hilang separuh n kehitaman la jawabnya bile mkn sweets bnyk sangat..

nasib la Aqil 'rajin' gosok gigi...(Paksa gosok)...hihhi..kalo tak mesti gigi dia dah lama 'hilang'..hehe..

keluar Giant Kinrara...Mommy terus cakap kat daddy..

"Aqil..nanti Aqil pg school kat situ ye (Genius Aulad BK)"
Dady" kat mana?"
"Situ... bagus GA ni..all in english n yang penting Islamic!!"

Bila dengar Islamic je, dady terus cakap "Haa kita hantar kat situ je la kan bie..tak payah pg MCA..banyak obstacles plak nanti..huhuhu...duniawi je tp takde akhirati, susah jugak.."

Yeayy..bile dady dah bagi Green light tu kira ok la tu kan..sbb susah tau nak pujuk dady terima cadangan Momy..

Roughly for 2013 punya fees:
Registration fees in about RM1k
Monthly RM270
Uniform RM35
Excluding books and misc expenses..

Takpela..yang penting bukan tahun depan nak hantar Aqil pg school...Tahun 2014 nanti..lagipun taknak hantar aqil awl sangat..sbb nanti dia boring..

So tahun 2013, fokus on his adik..
2014 baru fokus on his schooling session..barulah boleh manage perfectly our financial..hehe..


***To all SPM candidates, I wish all of u ALL THE BEST!!..To my youngest sister, good luck cah...Doa n tawakal adalah senjata terbaik skrg..Kalo nk belajar Account in 5days gap, u're welcome!!

Photobucket

4 comments:

IDAZS said...

hahahha..budak2 mmg gitula kalu g shoping.. 1/3 barang yang dibeli utk dia je. hehehe..sama macam anak saya jugak..kadang2 kalu yg merapu tu sy letak balik bila dia tak sedar. tp sampai rumah di cari pulak..jenuh meraung! aduiiii

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Sama macam Qis..oreo,coklat & pringles tak pernah miss kalau shopping barang² dapur..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

hehehe...aqil meriahnya foods yg dia beli...budak2 mcm tu kan kalu xikut apa yg dorang nak dok ulang situ la sampai dpt hiks

~MommyAida~ said...

Ida: tula pasalnyaa..mcm2 yang dia nak..terpaksala ikutkan aje..

Lily: heee..Aqil br sekarang ni pandai demand..kalo dulu tak reti pun..tp Vitagen Wajib..

Wanieys:tula kan budak2 ni..haih mcm2 ragam...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget