Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Nov 20, 2012

Teringin~Nak Jahit Sarung Bantal n Tilam baby SENDIRI~

hehehe..agak malu sebenarnya nak mengaku yang saya tak pernah sentuh pon mesin jahit..

Tapi saya ade hati nak jahit Sarung bantal n Tilam baby sendiri.. (maybe pembawakan budak kot!!kikikik)

Agak2 saya berjaya tak nak jahit menda2 alah tu nanti??haih tunggu n lihat je la..

So far after googling, saya dah ade idea sikit camana nak buat n camana nak jahit..cume..sekarang ni kena balik Kajang..PINJAM mesin jahit mak saya...Lepas tu pg Kamdar / Nagoya kat area umah mak saya tu..then kite carik fabrik yang sesuai...

Haih..tetiba tak sabar plak nak buat..ade lebih kurang (+-)2months lagi before baby's arrival date..harap2 sempat la ye..

So niat nya mcam nak buat seperti gambar di bawah:


Cantik kan combination dua ni...


Ni pun Sweet...


Yang ni pn nmpk cam simple je nak jahit nya..(ecehh..tak try lagi)

Tilam n bantal kekabu saya juz guna Aqil pny je..tak beli yang baru pun sbb still elok lagi..
Sekarang ni misi mencari kain n alatan tuk menjahit pulak...

Jeng Jeng jeng..

Semoga misi saya BERJAYA!!InsyaALLAH...

(Cuma ade kemusykilan camana nak jahit bolster tu je..haih..kena google lagi ni..)

Update: Aqil n Dady is doing well..both tengah tido since pukul 2 tadi...Momy called pon ceria je dengar Aqil main2 tenet..Haih..tak sabar nak jumpa both my princes tu!!

Esok: Amik coti emergencyyyy....!!!!heheeee...


Photobucket

8 comments:

Sherwieyna Muzzawer said...

comelnyaaa bantal n tilam baby tu..cantik sangattttt suka tengok!

shilafaizz said...

bolster tu part hujung dua2 aida kene jahit sikit utk masukkan tali.then nanti jadi bulat bila kita tarik tali tu. erkss paham ke? wahh ni ada ura2 baby girl ni eh

Ema said...

sama la... asal preggy baru jahit.... saya beli mesin jahit mini tu.... ok la.... hehehehe

~MommyAida~ said...

Sherwieyna: hehe..cantik kan dear..thanks drop by here ye..

Shila: Hehe..InsyaALLAH faham..akn try jugak buat nanti..kikiki

Ema: tula..rasa cam nak ade sarung bantal yang comel2 memuncak sangat..tu yg nk jahit tu..hehee

munna said...

comelnya... lu jahit sendiri boleh pilih design2 yg cute kan aida

aanie said...

ha'ah..cantiklah buat combination cmtu....buatla camtu nanti....comel....

Mama Mya said...



Comelnyer!!!
Tak sabar nak nengok hasil dari jari jemari Aida...cepat2 update bila dah siap nnt yer... :)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

weeeee~~~cantik la...geramnyer nengok hehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget