Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Nov 20, 2012

Hari Pertama tanpa BS~Dady jadi Househusband!~

Sambungan dilema semalam..

Disebabkan hari ni dah start takde sape nak jaga Aqil, maka certain decision has been made...
Today it's dady's turn..
Buat para dady kat luar sana mungkkin tak pelik nak jaga anak yang toddler pon..sebab mungkin mereka dah biasa and selalu jaga anak mereka..TAPI tidak bagi dady Aqil..

It doesn't mean dady tak penah jaga Aqil langsung ALONE..Tapi sangat jarang Aqil di tinggalkan bersama dadynya..Meaning that, Aqil akn pelik bile hanya berdua bersama Dady..

So hari ni nak taknak Dady terpaksa jugak jaga Aqil since TAKDE SAPE nak jaga dah..huhuhu...

Dan Pagi ni..
Aqil TERBANGUN AWAL daripada biasa sebab malam tadi pukul 9 dah tido..
Saya agak gelabah jugak  bile tengok Aqil dah bangun sebab takut dia nak ikut saya pegi work..After buat susu n tukar pampers..slow2 pujuk dia ckp dia kena tinggal dengan dady sebab momy nak pegi work..Nanti Momy balik, Momy beli coklat ye.."..at 1st seems like he's not ok..keep on telling me "nak tido dengan Momy (sambil tutup mata)" "tak boleh..momy dah lambat ni..Momy kena g work".. "taknak-taknak" LAST SOLUTION IS..

"Aqil nak tido ke nak main tenet?"
Haaa terus bangun "nak main tenet!Ipad Dady dah charge ye"

Trus ngadap tenet n tak kisah dah Momy nk g work..Alhamdulillah..
Dady pon terus sambung tido sebelah Aqil n tinggallah mereka berdua..

Hopefully everything is gonna be fine..

Cuma saya ade pesan
"kalo Abg tak larat ke (sbb still not fully recover from his fever+Flu+Cough)..Aqil cranky sangat2 ke...Abg call la bie..nanti bie amik half day.."huhuhu..

So esok: Momy's turn
Khamis n Jumaat : maybe Acu will look for him.. (dah berjaya jugak pujuk acu semalam...cuma have to tunggu her Add Maths paper on this Wednesday)..
Then..FINISH for this week..kite tunggu pulak ape nak jadi next week..huhuhu..

***Baru saya tau susahnya takde babysitter ni kan..Sebelum ni tak penah amik kisah pon sebab Bibik always ade..haihlaaaa.....

~Keluhan di pagi Selasa~



Photobucket

8 comments:

*azni* said...

oo..buat sistem giliran ye..sy pun kdg2 camtu gak bila bs nak cuti,kite lak cuti dah takde..last2 call husband suh balik jg anak..hehe..err,kami pjj..tapi keje husband flexible sikit..so nak taknak salah sorg kena cuti la..

LuN@_aiDi said...

alaa ciannyer BS cuti..huhu seksakan..
aqil ok tuh dok ngn ddy!
ddy kne jadi superdaddy lak ek?..

~MommyAida~ said...

Tula..susahkan bile BS takde..azab je rasa..sampai mlm pon tak leh tido pikir esoknak jadi ape..huhuhu

Ibu Lala said...

Little caliph ok.

NM02 said...

takpe... lama2 dia ok la tu

::NureeN:: said...

nureen ri tue sebln lebih bb sitter x dpt jaga anak sbb mak dia warded, seb baik mil ada, kami berulang ambik seminggu sekali, kira weekend kami antaq blk umah n ahad kami blk ambik smpi jumaat.. klau nureen nk tinggaikan anak kat umah mil mmg tak la.. hehhee

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

BS xder mmg susah kan...nasib anak saya mak yg ngasuh klu BS jg mau kalut la time BS xder

~MommyAida~ said...

Thanks semua..so far dady kata dia ok..(juz called him)...Aqil pon tak mencari momy..skrg both of them tgh tido since pukul 2 tadi..heheee..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget