Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Nov 6, 2012

DILEMA: Ada usaha nak pisahkan Aqil dengan mommynya?

Malam Ahad..otw ke kedai makan...

Berchit chat dengan Dady..

Sekali tu dengan nada tegas! Dady cakap

"Nanti time bie pantang, Aqil duduk dengan nany dia kat Puchong, nanti seminggu sekali Abg bawak Aqil datang jumpa Bie"
"isy..mana boleh..Abg ingat Bie sanggup ke nak berpisah dengan Aqil?" (diorang pinjam Aqil semalam pon dah terasa 'kehilangan', inikan pulak SEMINGGU!)
"Hisy, Bie ingat senang ke nak handle Aqil n baby nanti..dengan emosi pantang Bie tu nanti..buat Aqil asik kena belasah dengan Bie je.." (ade ke patut?)
"heii..pandailah Bie jaga diorang nanti.."
"dengar cakap abg..nanti kalo tak dengar cakap abg, mulalah macam2 nak jadi..."

dah...Momy taknak dengar dah ape dady cakap dah.....................

On the way balik dari kedai makan..
"bie ingat macam nila..kalo bie tak bleh handle Aqil pon nanti, bile Bie dah kuat skit dalam dua minggu pantang, biarlah bie pantang sendiri kat rumah je...takdela nak berjauhan dengan Aqil sangat"

MUKTAMAD!!

Dady pon iya kan aje..."hurmm okla kalo mcm tu"..deall..

ISy...Dady...dady...
Dady tak tau betapa rapatnya Aqil dengan Momy..
Walaupun Aqil sudah pon berumur 3tahun...
Aqil masih tidur atas lengan Momy every night..
Aqil masih lagi meraba-raba (tuttt) setiap kali tido and setiap kali minum susu..
Dady tak tau betapa manjanya Aqil dengan Momy..

Walaupun Mommy garang dengan Aqil,
Aqil tetap pilih untuk sayang mommy lebih daripada orang lain..

Walaupun Mommy selalu jerit2 n marah2 Aqil,
Aqil TETAP sayang Mommy tanpa ada orang lain yang boleh menggantikannya..

Walaupun Momy suka puk2 Aqil,
Aqil tetap pilih Mommy utk bersama sepanjang masa..

JADI..
Tolong jangan ada usaha utk pisahkan Mommy dengan Aqil..
Sebab kasih sayang kami dah bersatu...
Hati kami sentiasa bersama dalam suka and duka..
Tolong FAHAMI hati kami...


Sunday Pic
Otw balik dari rumah Atuk Kajang..
After Mommy letak kat seat sebelah momy selepas Aqil ketiduran atas riba momy while momy driving back to Puchong...


Photobucket

4 comments:

pelangi chenta said...

hubungan mak dengan anak memang tidak boleh dipisahkan

munna said...

dulu masa pantang yasmin... pun ada gak pisah dgn meya sekejap je.... tak sampai 2 hari dah teringat2 terus suruh en abg bawa balik... tak boleh pisah lagilah masa tu beremosi sgt.... sudahnya pandai je kakak meya bawa diri.. tak menyusahkan pun

IDAZS said...

suami saya pun ada cakap macam tu jugak, jawapan saya tetaplah

No, Noo, Nooooooo!!!!

silap2 boleh demam nanti rindukan anak. hihihi.. susah senang biar dia ada depan matakan?

~MommyAida~ said...

Kak Munna: tula kan..budak2 ni cepat faham n sesuaikan dri..InsyaALLAH takkan jadi masalah..huhuhu..

Anum:mmg tak bolehhh pisah..

Ida:No no no kan..mana boleh...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget