Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Nov 13, 2012

Selamat Hari Deepavali :, Misi Hari ni:. Basuh n Kemas baju BABY:.

Selamat Hari Deepavali buat semua penganut Hindu..DAN
Selamat bercuti juga kepada semua yang bercuti hari ni..

Yeayy..saya dah start cuti!!Next monday baru datang opis balik...heheh..

Tp cuti takde pegi memana pon..
Esk ..next cekup for 29w pregnancy..
Ingatkan esok nak pg Klinik Kesihatan mcm biasa..lepas tu nak continue cekup kt KPMC Puchong plak..

Nak scan..sbb ramai ckp bby saya kecik...so sy agak cuak disitu..
Semalam teman husb pg jmpa client insurance dia kat Ampang..
She's a doctor and mother of two daughter...

Masuk2 je rumah... dia terus tegur..." baby girl eh?dah scan ke belum?"
Saya juz senyum je.."nmpk gaya mcm tula.."heheee...

So..dia ckp.."7bulan mcm tak 7 bulan je..nmpak cam perut kecik..takut baby pon kecik..baik pg scan n cek..mcm member Anis, by 33w baby dia baru 1.3kg,,so kena operate sbb baby tak grow pn kat dlm perut..Kena dok NICU berbulan-bulan jugak la.."

Hooo mmg scary la kan..sy dah start takut...huhuhu..


SO sekarang juz berserah je la dulu..tgk esk pny cekup camana....

Hari ni..saya menjalankan misi membasuh baju baby n start nak masuk semua brg2 dlm beg... Doctor Anis tu pun tanya.."hai??tak siap lagi ke beg?"hehehee...Momy sangat la lembap dlm melakukan tugas yang satu itu..Hari ni br start basuh semua baju Aqil yang dulu2 n baju baru beli hari tu..

Hari ni jugak dah kena siapkan beg pg hospital la!!tak larat nak dengar Dady membebel lagi..


Baju Baby + Baju Abg Aqil


Dah campur..jadi mcm banyak dah...





Mintak-mintak Matahari terus bersinar...


***Alhamdulillah..semalam Doctor Anis tu dah subscribe insurance for her two daughter..Amik basic plan but still 3 in 1 pnya plan (Saviing+Education+Medical)..yang penting tiada co-insurance !! (Masuk hospital tak bayah bayar pape..juz swipe medical card saje!!)-Nak tahu plan ni dengan lebih lanjut..hubungi Jeffry @ 012-3816041 untuk temujanji!!!

Photobucket

3 comments:

LuN@_aiDi said...

kter dulu pun preggy perot kecik..huhu
n scan pun doc kata bby kecik..
makan banyak2 pun xnak besau gak..hehehe
last-last deliver mmg kecik! 2.4 kg jer..hihiih
take care yea dear!
mkn vitamin banyak2..hihih

Lily@MamaZaraZareef said...

bakal dpt bby girl eh..mesti eksited kan nk dpt geng gegirl..lgpon dah ada sepasang anak cam lega sket ye tak..:-)

IDAZS said...

baby kecik pun risau baby besar pun risau. Samalah macam saya juga.

eh skang pun dah kena prepare beg ke hospital ke? aiyoooo, saya satu benda pun tak prepare lagi ni. aaaaa, sakit perut dah rasa. huhuhuhuh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget