Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Nov 30, 2012

Aqil is Back!!! Tungau pain ~Ouh Kesiann~

Alhamdulillah.. semalam petang Aqil selamat mendarat ke pangkuan saya...MommyAqil..hehehe..
Memula sampai rumah FIL tu dia tgh tido, pastu kejutkan dia, terus merengek2 n nampak mommy je terus peluk Mommy ketat2..rindu sangat la tu..siap ciom2 lagi..biasalah anak manja mommy kan..

So selepas itu taknak berenggang langsung dah..berdukung sahaja ok..haihla Aqil oo Aqil...

Nanny dia pon cerita la tentang tungau yang hinggap kat bird dia..Alhamdulillah dah tak bengkak bird dia cuma dia still rasa sakit..tak boleh sentuh langsung...huhuhu...Tungau pon dah jatuh dah after sapu kapur kat bird dia tu jugak..(petua org dulu2...)

Balik rumah, mulut dia pon heboh bercerita, pg mandi pool..besar pool tu..pastu ade bunyi Elephant, Monkey ayat (jahat), frog..Aqil Takut!!..Blaa..blaa..bla....Sambil menatap tablet kesayangan jugak..rindu sangat kat tablet dia jugak la tu..huhuhu..


Baru sampai rumah..baru bangun tido..terus kelaparan makan Mc chicken


Time mandi..dia menangis2 la lagi sbb sakit kat bird...so Mommy pon mandikan dia ala kadar je..takut dia melalak2 dengan dahsyatnya..lepas maghrib smpai malam terus jadi pendiam..tak tau kenapa..asik la ngadap tablet dia tu..muka pon tak ceria..huhuh..Trauma sakit tungau + berjauhan ngn mommy n daddy...

Time nak tido..dia kata dia tak nak kencing maybe takut sakit..sudahnya Aqil tak kencing langsung smpai ke pagi..dia tahan rasanya..tp by the time dia rasa dia nak kencing tu, dia menangis2..sakit mommy..huhuhu..kesian pulak tgk..

Dady bangun ..tgk bird Aqil lagi..tgk2 cam ade luka..tu yang pedih tu..kat pampers pon cam ade kesan darah setompok..sikit..mmg luka..haihla..Mommy dah start risau..risau dia tak kencing langsung dari petang semalam..tambah dengan luka yang takut bernanah pulak..huh..Dady kata, kalo bernanah, pg Columbia la...biar doctor bg treatment...

Hantar Aqil kat rumah Nanny dia..Aqil dah start trauma..takut kena tinggal..tak bagi Mommy pg work langsung!!menangis2 mcm ape je..teruk..kesian pulak tgk..emosi dia terganggu kan...haih tp mommy kena pg work jugak sayang...dah janji nak beli ice cream pon dia taknak stop nangis jugak...pasang upin ipin pon taknak senyap...haihla sayang..Mommy pg work kejap je..Mommy takkan biar Aqil pg jauh dari momy lagi k..Mommy pon tpksa pg jgk tinggalkan aqil yang melalak-lalak taknak berhenti...dia takut kena tinggal lagi..huhuhu..Mmg tak boleh la rasanya, nak tinggalkan Aqil lama2...dalaman dia tak kuat..kita nampak dia mcm ok..tp sbnrnya dia pendam..huhuhu...Alhamdulillah..Aqil dah kembali di sisi mommy n daddy...

***Tadi Nanny Aqil called..dia kata Aqil dah kencing dah..time mandi..Alhamdulillah..nangis tu tetap sbb sakit..tapi lega la jugak sebab kencing dia dh keluar...

Photobucket

5 comments:

Lynn Hamzah said...

kesiannya aqil...hope dalam masa beberapa hari nie dia dah okey la...

Lily@MamaZaraZareef said...

alalala..siannya dia..jahat tungau tu geget aqil eh..smoga cpt sembuh eh cyg..

::NureeN:: said...

hilang segala rindu kan :)
cian aqil.. moga cpt sembuh ya... kalu sapu gamat x boleh ke kat luka tu?

munna said...

alahai kesiannya Aqil... moga cepat sembuh ye

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

la siannya aqil...hope dia akan ok..moga cpt sembuh yer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget