Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Jun 11, 2013

School Holiday Trip - Genting Highlands - Apartment Ria




Assalammualaikum..

Seperti yang semua tau (kat FB n IG)..saya telah join famili MIL ke Genting Highlands untuk berjimba-jimba dan menggembirakan hati anak-anak..eceh..hihihi

At 1st saya taknak ikut sebab kerja melambak tak siap lagi..sekali tu..FIL bagi Green light suruh cuti jugak!!so saya n husb pon dengan gumbiranya bercuti tanpa notis..hikhikhik..company FIL so haruslah bersuka suki bercuti!!TTett!!

So Hari Selasa yang lepas bermulalah penggembaraan kami ke Genting Highlands!!



Medina dah siap..n mengamuk ngamuk time ni sebab nak tidur!!


sampai tertido saya tunggu daddy bersiap!!



starts our journey!Happy Face!!


Happy sebab baru bangun tido..


















Yeayyy!!kami dah sampai!!!time ni hujan turun dnegan selebatnya at 4 pm..so we decided tu play Indoor sahaja..sebab indoor Theme Park open until 1am during school break!!



Abg Aqil muka teruja..

tapi tak banyak pon mainan untuk Abg Aqil..so dia rasa tak berapa best lah tau!!asik nak balik hotel je!!huh!






Time ni baru sampai Indoor


Baru sampai Apartment..Abg Aqil still tido...



US!!


Mereka!!


Makanan yang di bawak dari rumah..senang..tak payah nak makan kat luar bagai kan..









Apartment Ria yang menyeramkan dan sangat usang!!sangat tidak di galakkan untuk stay sini ye..ntahlaa..saya tak suka walaupun apartment yang kami sewa tu..ok2 je..takdelah teruk sangat..but still saya taknak reccomend kat sesapa yang nak stay..

Dulu..10 tahun dulu..saya stay sini jugak n tak lah se usang sekarang..sekarang sangat terukk condition nya..n kami menyewa di tingkat 16..so kalao naik lift tu janganlah berseorangan sbb sangat sunyi...n pernah Pak long saya naik lift with his kids..tetiba lampu lift padam!!haaa tak ke haru..huhuhu..

So tak payah lah stay sini ye!!kuikuikui..

Husb saya yang tak cerewet pasal hotel pon tak recommend stay sini..better sewa First World hotel jeh!!









So Day 1 tu..takde aktiviti sangat untuk Aqil n adult...yg still budak2 lagi diorang mainlah jugak Indoor tu smapai pukul 10pm..

n we all adult ni terus pegi beli tiket wayang tgk Fast 6 at 11pm nanti!!

Hahahah..at 1st saya taknak pergi dah wlaaupun tiket dah beli..sebab Medina meragam semacam!!!ntahla..maybe dia tak selesa duduk kat Apartment tu kot!!

Susu yang saya nak tinggalkan pon sangat sikit..2oz je..

saya nak tinggalkan dia for 2hrs..dah frust gilehhh..

Sekali tu,..anak paklong saya Tasha (19years old) sanggup jugak nak jaga n main2 dengan Medina in case Medina bangun nanti..so saya pon lega lah kan..tinggalkan je Medina tido dengan kegelisahan...huhuhu..

FAST 6 is awesome!! n both my kids are doing the great job as well!!both tido dengan nyenyak nya during 10.30 pm until 1am while their Mommy is not around..okla kan..dapatlah mommy n daddy n Nanny n opah long serta tok long tgk Fast 6 dengan Aman!!

Thanks all adik2 saya yang sanggup menjaga mereka..hihihi


Happy face!!Gud Morning Genting!!Caye mandi dalam kesejukkan at 7am tau..sebab pampers saya penuh!!so Mommy terus mandikan caye..hihihi

Sejuk melampau sampaikan Medina asik terkencing-kencing n kerap lapar n Susu saya pon drop seketika sebab in freeze mode kot..hahah..saya pon tak pasti


Yang pasti..budak comel ni kena tinggal dengan Mommy sebab Mommy n abg Aqil nak main Outdoor!!hihihi

Bubbye Medina.. (dia tinggal dengan MIL)



Pengembaraan bermula..Roller Coster!!






Taken by Aina n Aqil yang tak lepas naik menda alah ni...huhuhu


So Aqil naik lah menda or mainan seumpamanya..


Our Happy Faces!!

Where's daddy?

Daddy tinggal kat Apartment sebab Daddy dah malas main-main menda camni..huhuhu


Tekun Membaca..


kami kat atas Elephant yang sedang bergerak..hihihi


playground jugak yang Aqil gilakan...


Aqil n Mak su Aina..

lepas je main playground..mommy terpaksa balik since Medina dah kehabisan susu..Mommy sempat main dua mainan je..huhuhu..SEDIHHH..

Aqil sekali terpaksa balik sbb takde sape nak tengokkan Aqil..kuikuikui.

TAPI..lepas melepak-lepak dan Aqil , Daddy n Medina tertidur..Mommy pon kembali ke Theme park semula..

Gigih Mak budak ni nak main segala mainan ok!!

kakakakkaka..




So Here we are!!

Bila dah petang, orang dah start ramai!!so beratur pun amat panjang..

Sadih je..
dapat main Flying Coaster n Buaian je..huhuhu..






Tangkap gambar..n balik...

Malam tu..hanya Daddy n Aqil serta budak-budak lain je join  pg main Theme park lagi sbb during School break, Outdoor Theme Park upen until 10 pm..

Diorang pon ape lagi..main sakanla kan...

Semangat main semua..

Daddy yang pada mulanya tak minat main menda alah tu pun main jugekkk..chett!!

Oh ye..Mommy n Daddy just exchange wrist band je..tak kuasa mak nak beli dua tiket yang belum tentu dapat main semua kan..dengan condition mak n bapak budak so sharing is loving adalah yang terbaik..

kami buat camana?

Kami potong dengan berhati-hati...

Dan sambungkan kembali menggunakan seletep!!kikiki

ala diorang bukan check pon janji ade pakai wrist band tu..hihihi

Harga (Outdoor) :

Adult - RM54.00
Children - RM39.00

Mommy n Medina buat ape??Duduk diam2 je kat dalam Apartment tersebut bersama-sama orang-orang tua yang lain...hihihihi

Esoknyaa..



Balik dah..Yeayyy



Family Portraiture!!



Medina Suka gelak n suka sembur-sembur dah sekarang!!


Ok daaa..

bubbye Genting yang agak usang and Kotor sekarang..huhuhuhu

Maintenance tak jaga langsung!!huh!!

***Last Sunday hari tu dah start tangkap gambar buat VISA..Hotel pon dah tempah...huhuhu..29 June yang di nanti..ecehh...hihihihi



Photobucket

11 comments:

~aYu~ said...

comeynya dia.. sgt bambam..

mama ila said...

bambam nye medina.. gerammmmmm..hehe..comel sangat =)

SSulieana said...

bestnya g genting...aida su kan x pernah sampai sana lagiiii...huwaaaa...wat malu jerk...haha

NM02 said...

lama dah tak ke GH, padahal dekat je ngan umh

kami sekeluarga pernah juga menginap di apartment tu. mmg seram kekdahnya. mmg banyak perkara seram yang terjadi... ah... malas nak igt

aanie said...

dah lama x g genting...

smpt lg tgk wayang...:)berani gak aida main roller coster tu...kalau aanie, xdenya la....haha..

ok gak idea share wristband tu...xde la membazir kan...haha...

Deq's Qienz said...

comelnya dia..sakan dia gi jenjalan..

Deq's Qienz said...

mommyyyyyyyyy...komen mommy dq terdelete..uwaaaaaaaaaa...sori sgt..eksited nk publish tgk2 terdelete pulok ;(

Maria Firdz said...

comel.. bam2... lama dh g genting.. huhu

Hati Ema said...

pretty like her mother.... hehehehe

munna said...

comelnya medina..... syoknya genting, kak munna dah lebih 10 thn agaknya tak jejak kesana....

Lily@MamaZaraZareef said...

comelnye medina..macam2 aksi ada..hehehe..akak kan 3 kal pergi genting tak pernah jejak outdoor theme park..sian kan..sebab dua kali tu pegi time zara kecik..kali ketiga zareef kecik plak..klu masuk mesti bukan leh byk main pon..tkt terbazir duit (alasan org kedekut..hihi)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget