Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Apr 26, 2011

Semalam..Mommy&Daddy's Story PLUS Aqil's story..

SEMALAM...

Mommy & Daddy

Pukul 4 pagi ..dengan tiba-tiba daddy ajak Mommy sembang pagi..haihh..Pelik kan...
Daddy as usual..still tak tido lagi sbb dia pg keja sgt lewat so boleh la pukul 4 pagi ni bersembang-sembangan..
Mommy??hukhukhuk..sangat mengantuk ok!!TAPI..mengenangkan satu hari tak dapat bersembang dgn daddy,jadi terpaksa korbankan masa tido sedikit untuk berbicara dengan cinta hati..huhuhu
Satu hari tak sembang??
Yupp...
Siang both kerja...ptg dah balik...MOmmy sibuk masak kt dapur Daddy pg lepak Mamak..
MOmmy dah siap masak..Maghrib..daddy kelam kabut pg kelas..
PUkul 10 Mommy dah masuk tido with Aqil , pukul 12 lebih baru daddy balik..
Mmg tade masa...huhuhu..sedih kan..
Tapi ini lah harga sebuah PENGORBANAN di masa hadapan..

Sembang pagi..hanya perkongsian ilmu yang daddy study tadi sambil tunjuk You tube...
Siap dapat assignment tapi suruh Mommy plak yg buat kan..haihla daddy ni tau..Memang..
Nanti Exam pon suruh Mommy yg pg Exam yer..
Semoga Daddy will success in whatever he do..
Chaiyok2 Abg!!

AQIL

Amik dari rumah pengasuh,dah dapat complaint yg Aqil keep on mengamuk..
Tak tau ape yang dia nak!!
(hurmm sama cam semalam dan semalam...)

Kalo tanya Mommy..lagila MOmmy tak tau..Haiyooo...kenapa ni sayang??ape yang tak kena??sakit kt mana??
TAPI..
Aqil mana boleh cakap..so kita masih tak tau punca...
After maghrib ingatkan Aqil dah ok...tapi tak pon..Mommy tak mengamuk sama ngan Aqil pon tapi makin lama Mommy diam makin menjadi pulak dia..
Mommy n Aqil mkn sama2..Aqil..bila nampak sambal tumis je dia excited nak mkn..

(Aqil mkn pedas..bila masuk sambal ayam dalam mulut siap hisap2 lagi ayam tersebut...)

So we shared same plate n MOmmy tak kisah pon dia nak amik ape pon kt pinggan mommy even nak amik ayam mommy pon!!tiba2 dia start menangis menjerit tanpa arah..
Serius Mommy tak faham langsung kenapa??
Bagi ayam n lepas isap sambal tu Aqil menangis balik..
sambil jerit2..Haih Tak Faham!!
Sambil menangis Mommy pon dah habis mkn..ke dapur pon dia menangis menjerit..nak buang tulang ayam pon menjerit2 lagi..last2 mommy tambah sambal n letak tulang ayam dalam satu piring...
Senyap sekejap pastu nangis balik...
Haiyoooo??kenapa ni???Last2 Mommy jerittt..
NAaaaaaaaaaaaaaaaaaaakkkkkkkkkkkkkkkkkk AAAAAAAAAApeeeeeeeeee?????????????
Terus jugak menangis...

Haih..malas la layan..buat tak reti Mommy duduk depan TV...Aqil still menangis merengekk..
Then Mommy tanya..Aqil nak susu??terus stop nangis jawab NAK!haihh..lawak tol la Aqil ni..
Minum susu..tapi mengamuk jugak..Mommy sumbat ubt selsema terus melalak tak hingat dunia..

Pukul 10.20 mlm..Aqil pon nak tido dengan nyenyaknya..Letih mengamuk kut...
Hopefully hari ni Aqil dah stop mengamuk..Aqil budak baik kan sayang??


***Interview berderet minggu ni..semuanya established company...Alhamdulillah..Semoga aku mendapat tempat di sana..Ya Allah..bantu lah hambaMu ini..Aku memohon keredhaan MU..Amin...
Photobucket

5 comments:

Edura Hanum said...

kenapa kak...aqil xsihat ke?husband akak continue study yek

MommyAqil said...

ntahla anum..akak pon tak faham..huhuhuh...xdela continue study num..study sket je...
hihihihi..

Yasminhamid said...

dia tak sedap badan kot.. kalau anak akak macam tu.. mesti ada yg tak kena..

sarah-najwan said...

bagus sambung blaja
utk tingkatkn profesinalisme kita..

salu kalu budak2 meragam..baisanya nk ubah angin aje..mungkin berubah umur..

MommyAqil said...

tu la kak min..rasanya la..tapi saya still tak dpt trace ape sakit dia..huhuhu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget