Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Apr 1, 2011

Duit Ratus-ratusan hilang begitu sahaja...Oh!!Aku Pasrah!!

Ya..Saya pasrah dengan ape yang terjadi sekarang ni..Mungkin terselit seribu hikmah disebalik setiap kejadian yang terjadi..

(cuba untuk mempositifkan diri)

Sebenarnya nak kata saya dalam mode terkejut takde la sangat bile saya check balance dlm Acc CIMB saya cuma tinggal seratus++ je instead of seribu ++...

At 1st mmg saya terkejut!!terkejut ya amat..mana hilangnya ratus-ratusan yang lain??sampaikan 2 kali saya check balance..tapi inilah kenyataan yang harus saya terima..dan saya melangkah keluar dari ATM machine dengan perasaan yang sungguh lemah longlai..

Haduiiiyaiii..camner nak bayar duit bibik, ASB, PTPTN nak bagi mak lagi..hurmmm tak dapat otak nak berfikir ape pun...Saya cuba flash back kejadian yang berlaku.........................................................................

Ya mungkin itu!!!

Mungkin!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kejadian yang mungkin berlaku adalah ketika saya sekeluarga nak beli brg dapur kat Mydin USJ..
Kebetulan duit utk shopping, saya tak keluarkan lagi..so saya pon singgah la ATM machine kat situ..
quite a numbers jugak ATM machine disitu but yang pasti tiada satu pun CIMB..tapi takpe MAybank,AMbank n lain-lain pon boleh cucuk..

Try MAybank..tetiba ATM tu kata Harap Maaf Talian tergendala after saya masukkan Pin number n amount yang ingin saya keluarkan..after talian tergendala we all pon tekan cancell n move to other ATMs..Unfortunately boleh kata semua..iya semua ATM kat situ tergendala taliannya..ohhh..mcm tak jadi je nak shopping hr ni..Fortunately, last choice we have was at Al Rajhi Bank..boleh keluarkan almost thousand..(+byr duit keta)...

After dah bershopping sakan..balik dengan tanpa syak wasangka...tetiba kejadian hari ini terjadi dan saya semacam ter recall sesuatu..

Mungkin ketika kami ingin keluarkan wang at ATM Ambank,duit lambat keluar but still talian tergendal n ia semacam 'hang' n huby dah tekan butang CANCEL..but mungkin nasib orang selepas kami dapat wang sekepuk tersebut..Yup!!saya pasti kejadian wang 'ter' keluar ini adalah berpunca dari Ambank yang bengong!! oh!!saya terpaksa berkata begitu sebab saya bengang!!

so akhirnya saya terpaksa pasrah dan redha..redha jela kan ..nk buat mcmner...takde rezeki utk saya bulan ni..tutup mata tutup hati sbb saya taknak fikir..takut saya akn tension..so let it go...serahkan jela kt huby utk settle semua komitmen yg tertunggak ini..

cool beb!!chill ja ya..

***yg peliknya saya rilek jugakla...takde pon tension sgtlah..selalunya kalo sy rs mcm ni mknanya saya akn dpt duit tu balik...hahaha!!!berangan je lebeyyyyyyyyyyy...mungkin jgak Mommy Aqil ni dh faham konsep Redha dan pasrah..huhuhhuhu...

Photobucket

12 comments:

Yasminhamid said...

sabar yer... tak cuba update buku akaun??? tgk kemana perginya??

kayzie said...

aduh..bnyk tuh,,erm..ALLAH nak kasi rezeki cara len kot..sabar la ek...

MaMaNuRiN said...

fuyoooo mommy...ishhh beli mainan aqil best ni..**saja nak panaskan mommy** ahakss..mmg bahaya klu kena atm macam tu..tunggu je kalau mcm tu kalau kad tak keluar..resit tak keluar duit tak keluar...wow, mmg shopping sakan la "org" yg dapat tu

halimatun said...

anggap xde rezeki je la kan...
redha...nasib baik big boss ada...

-ini diary saye- said...

hmmm.. tabah kak.. ada hikmah tu.. pelik pon pelik.. kalo saya tak percaya sampai sekarang.. believe on HIM.. pasti ada sesuatu y direncanakan NYA... amen semoga rezeki hari ini kan menggandakan rezeki untuk esok.... =)

Edura Hanum said...

banyak tue duit yang ilang.tapi tue ar kan kak.redha jelah.nak watcamane lagi.

MommyAqil said...

Kak Min:dah tgk CIMB CLicks dah tapi mmg tertera kt situ keluar dr ATM n cume gap 5minit je dari duit yang aida keluarkan kt AL-Rajhi..huhuhu..Tensi je..

MommyAqil said...

Thanks Kayzie..tula sabar je la kan nk buat cmne..takde rezeki..huhuhu...

MommyAqil said...

tula Mama..rasa mcm rugi sesangat sebab yela kan duit banyak camtu daripada 'bg' kt org sesaje baik beli brg2 tuk Aqil..lg best..huhuh..ape nak buat kan ATM tu mmg sengall..hikhikhik..

MommyAqil said...

atun: hukhukhuk..Big Boss pon pening tu..hihihi..tak tau nk lebihkan yang mana nk kurangkan yg mana..hihihihi..

MommyAqil said...

Cik Na: terima kasih ye..tula mmg sgt2 tension tp tutup mata je..buat tak reti..SApa tau kan bleh dapat balik duit tu dari cara yang lain pulak kan..huhuhu..

MommyAqil said...

ANum: Yup!!kena redha je..kalao nak menangis air mata darah sekalipon belum tentu duit tu akn dapat balik kan..usaha je dengan cara yang betul tp kalo mmg bukan rezeki pasrah jela kan..huhuhu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget