Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Apr 10, 2011

Perlu ke panggilan Baby tu??

Ahahahha..Baby bkn baby kecik tau...tapi baby ni dah besar panjang n dah jadi Mommy pon!!uhuksss..

teringat last conversation with huby..time tu heading to Pasar Malam n saya berfotogedik dgn SG Tab dia..sekali tu dia nak save name saya...

"Isy perlu ke letak Baby??bie dah jadi Mommy la"

"ala biarla..abg jeles la tu..biar jugak!!" dengan gaya gedikss skit..(upppsss takde ye..saya tak suke gedik!)

HUrm okla nk cerita skit ttg asal usul panggilan ni..

Panggilan ni dah lama dah !! Bukan panggilan special tuk huby tau!!BUKAN!!!

Sejak saya baby lagi parents saya panggil baby..mmg baby sangat la kan..nak-nak plak manja terlebih pastu ngada skit..mmg memenuhi kriteria baby sgt la tuh kan..

Di tambah pulak..saya ni feeling - feeling anak last la skit...sbb after saya lapan tahun baru saya dpt adik..sape tak feeling BONGSU kan..ahahahah...

(saya pon tak bajet la mak saya bleh ter mengandung plak after 7 years tak berbuat demikian..uuuppss..)

Ingatkan sorang..rupanya ade lagi sorang..sejak dari itu saya masih kekal dengan panggilan baby sebab OF COZ lidah tak bleh nak tukar nak panggil aida or alang or something else..

Kekal bukan dikalangan parents or adik beradik je..tapi...jiran tetangga kalo boleh , satu taman saya ni dikenali sebagai baby..

Bila dah semakin besar..rasa segan tu semakin timbul bila tetiba org kampung yang saya tak berapa cam berkata begini..

"ouhh..ehh..mana baby??ni ke baby??laaa dah besar panjang dah rupanya"

Segan siot makcik-makcik panggil aku baby..hahahah..

dan bile adik-adik semakin besar n semakin pandai cakap,mak saya dah tak menggunakan panggilan baby dah sebab dia kata tak sesuai..panggil alang je..ouh..Touching gak tau bile mak saya dah stop panggil Baby..serius terasa..tp what to do kan...Masa begitu pantas berlalu...terpaksa terima..

(sedikit sebak..hikhikhik..berlakon skit!!)

But still kakak - kakak kesayangan saya tetap memanggil saya BABY sampai sekarang..bie..ab..or anything yg sangkut paut dgn Bie di belakang..huhuhu...

Dan still ramai lagi makcik-makcik pakcik-pakcik saya panggil baby even diorang keep on kata dah jadi mak budak pon still ber baby - baby lagi..ahaahha..Sorry kepada sesapa yg jelessssss..ahahahha..

Dan masih jugak adik-adik sepupu yang membesar bersama masih memanggil saya dengan panggilan...

"Kak Baby" hikhikhik... terima kasih sebab membuatkan saya seperti baby lagi..uhuhuh..

dan huby jugak tak terkecuali memanggil saya baby ketika masih berkenalan dan berkawan...BUKAN atas tiket sebagai yg istimewa dlm hidup dia tau..cume kerana mengikut adat resmi padi semakin berisi semakin tunduk..(ouhh sungguh takde kena mengena peribahasa tersebut)huhuhu...

Dan pada saya....panggilan ini masih relevan walaupun saya sudah dan akan mempunyai anak2 yang berderet nanti..huhuhuhu..

****NAK JUGAK!!!hihihihi...
Photobucket

4 comments:

Ummi Ummair said...

Aida..blh bayangkn tak bila tua esok2..cucu akn panggil ape? "nek baby..ohh..nek baby.." hehe..jgn marah ye..tiba2 ter'imagine' mcm tu. :)

Yasminhamid said...

sama macam sepupu saya.. dah lah lelaki.. pastu dah nak masuk 38 tahun.. tapi kitaorang still panggil baby. dia selalu cakap jangan jeles.. sebab dia baby sampai bila2..

MommyAqil said...

hehehe..dah bayangkan pon..kelakar sebenarnya..but hopefully at that time tadela org panggil baby lagi n panggilan nek baby pon takpyh sebut dah..hikhikhiik..

MommyAqil said...

yeke kaK min..hihihi..kalo lelaki lagi malu...sampaikan ade anak menakan huby yg dh 24 thn rasa cm segan gile bila org dok panggil dia baby lg..uhuk..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget