Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Apr 20, 2011

Masalah Tentang K.e.r.j.a dan I.n.t.e.r.v.i.e.w. dan S.u.a.m.i.

HHUHUHUHU..sekarang ni saya mmg dah nekad nak bhnti..

(tp kena tunggu dapat kerja lain la)hihihih..

Tapi tak discuss plak dgn boss yang saya nak berhenti..

(arghh kalo dpt ofer baru discuss la) huhuhuh..

Actually saya penah tolak offer job yg dtg, dgn harapan Company sekarang
akan move forward tapi malangnya takde pon..ouh keciwa...
sekarang dah nekad la..nak berhenti jugak..nak berhenti..eheheheh..

Tapi sayangnya..huby saya pulak akan masuk campur..

(ni yg tak suka ni..)iskkkk..

Dia akn pilihkan kerja utk saya..

(tak best kan..haiyooohhh)

Huby says:
"jgn pilih Assiststant sebab karang payah nak naik"
padahal dia tak tau, yang Wifey dia ni tak kisah pon jwtn ape pon asalkan dapat belajar sesuatu yg plg valuable

"jgn pilih kerja jauh-jauh sgt" sebab nanti cost akn meningkat..parking+Toll+minyak
Padahal dia ingat banyak sgt ke kerja yg bleh meet all his requirements kt Puchong ni?

"Tak payah pilih Account sgt sbb nanti banyak kerja n balik lambat"
Padahal dia tak tau ke yang Wifey dia ni bukannya berkelulusan sains rumahtangga atau paling tidak bukan dalam Human Resource pny Degree..ayoyoyoyo...Hanya Account sahaja..

"jgn pilih gaji yang rendah sangat nanti tak cukup bulan-bulan"
Dia ingat senang ke company tu sesaje je nak bagi gaji tinggi kalo kita ni tak meet dia pny expectation..huh!!

At the end of the day..saya kena dan mesti ikut cakap dia jugak..Sebab huby saya ade DAULAT skit..series...Kalo saya tak ikut cakap dia kan,mestila ade benda buruk yg jadi..betul!!bknla saya nak percaya ...tp dah selalu sangat jadi mcm2 yg buruk...huhuhu...

(maknanya dah banyak kali la jugak saya lawan cakap dia kan..hikhikhik ...upppsss..)


Akhirnya...Tensi la di dalam hati..Kan best kalo saya dapat kerja Goment..tak payah bersusah payah mcm ni..dapat jawatan taraf SPM pon saya tak kisah asalkan TERJAMIN..

haihla Kerajaan..AMikla saya ni kerja..bukan ramai pon...saya sorang je...hukhukhukhuk...

***Interview tadi??bagus..ALhamdulillah..Manager of finance dia pon sgt baik hati n tak downgrade saya pon walaupun Kulit dia lagi putih dari saya...Thanks Mdm ape ntah..tak ingat..sorry...Hopefully adela rezeki saya kt sana walau kerja akan berlambak dan dia kata mungkin ade waktu2 yg akn balik pukul 11 mlm...hohohohoho...tau dek en husband mampoih kena bebel lagi..kikikik...
Company ni kan ade 192 org yg apply nk kerja kt sana..saya antara yang shortlisted pon dah rasa gembira sgt!!hukhukhuk...
Photobucket

7 comments:

munna said...

insyaALLAH klu ada rezeki... klu kerja gomen mmg rasa terjamin kan

Edura Hanum said...

sabar ye akak.akak cakap ngan bos bila dah dapat kejalah.kan cakap sekarang nanti bos pun cam xsuka lak..akak dah isi spa kan...insya allah ada rezeki punya.keja kerajaan or swasta sama jek.ada pro and kontra dia

Yasminhamid said...

semoga tercapai apa yg dihajati..

MommyAqil said...

Kak Munna n Kak Min..

InsyaALLAH..AMin ..semoga tercapai..hihihihi...

MommyAqil said...

TUlakan Anum..Kat mana2 pon ade pro n conts kan..nak taknak nak hidup kena kerja je kat mana2 pon ..uhuhuhu...Pasal boss tu mmg akak akn cakap bila dah dpt offer la..senang skit..hihihi..

mr & mrs cheti said...

ko pun bermasalah ngn keje ke syg??kan aku ada ngadu kat ko psl keje aku kan...skang aku dah olmos 1 month quit....ngah mencarik keje lain syg...sama2 lar kter carik keje eh....amin!!smoga rezeki menyebelahi both of us...=)

MommyAqil said...

yeke mus syg..huhuhu..tak sangka aku ko senekad itu nk bhnti..Anyway congrats sbb dah buat decision yg aku rasa sgt berani..cayalah mus!!Jom carik keje!!hihihi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget