Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Apr 22, 2011

Aqil Demam Panas

Tanpa disangka dengan tiba-tiba Aqil diserang Selsema pada mulanya..

Hari Rabu yang lepas waktu Mommy nak hantar Aqil ke rumah Atuk,dia telah mengeluarkan mukus yang agak banyak daripada biasa..
Time tu mommy tak Bajet pon dia akn kena selsema..
Bila amik Aqil barulah terang lagi bersuluh yang dia dah kena selsema..
Dalam kehujanan Malam tu jugak bawak dia pg Klinik..

(pernah kena sound dgn doktor yang kalau Aqil kena Selsema kena cpt2 bwk g klinik takut ade infection)

So Doktor yang ditemui sangat baik hati dalam kegarangan..
Apakah maksudnya..
Doktor tu very strict n cakap nak kerek je..
Tapi best sebab dia bg info yang sgt banyak n tak lokek nak bg guidance tuk tangani Aqil yang akn demam selsema ni..
(waktu check kt Klinik, Aqil tak demam pon tapi AKAN DEMAM sebab badan dah mula panas)

Balik rumah..terus je bg dia mkn ubat Selsema...
(sangat SUSAH ok!!meraung raung macam kna inject)

Malam tu tido dlm ketidakselesaan dan berstokin selepas dilumur dengan vicks...
Dan tepat jam 12 Tghmalam Aqil pon mula demam..Ouh Mommy risau..sebab sentiasa demam..

Dan semalam MOmmy Amik EL sebab tak sanggup nak tinggal Aqil yang sgt cranky n tak larat sgt..
Seharian bersama budak demam memang menuntut kesabaran yang tinggi..

(Nak angkat kain pon tak boleh sampaikan dah hujan pon Mommy tak sedar..Tertido bersama budak botak) huhuhuhu..

Asik melekap dan bergantung sahaja..No foods a bit water MOre Glucose..(nasib baik dia bleh tima glucose tu)
(Nak sembahyang pon selalu lewat sebab TAK BOLEH BERENGGANG DGN MOMMY langsung!!)

Huhuhu layankan aje..tapi Mommy puas sebab dapat beri 'SERVIS' yang terbaik buat Aqil dan dapat bersama-sama dan berpolok-polok dengan dia seharian tanpa lepas..hihihi..

Malam tadi suhu yang paling tinggi pernah dicatatkan..39.1'c..
No choice sumbat peluru ikot b***ot...terus M&D rasa lega sikit sebab kebiasaannya Aqil akan lega bila dah sumbat..
Tapi tak..after sejam pon hanya menunjukkan penurunan yang sgt sedikit..38.5'c..hohohoh...
a bit worried..tido pon tak lena..tapi kerap..bila bawak masuk dlam bilik..after 15minutes tgk bantal Aqil dah basah..
ALhamdulillah..permulaan yang baik..
Semoga Aqil akan cepat sembuh!!

pg tadi..badan still panas...tp kita tgk tghari karang..tak sabar nak tunggu lunch...

So ni gambar Aqil sehari sebelum Aqil diserang Demam Selsema + Panas..



Cheeky face..


Happy naik buai..



***Dan sekarang Aqil sakit..nak upload gambar semalam..sekali tu USB tak bawak..haih!!bengang...
Photobucket

2 comments:

munna said...

kesiannya Aqil... semoga cepat sembuh ye..

MommyAqil said...

Tima kasih kak munna..InsyaALLAH..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget