Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Apr 8, 2011

Esok Nak Balik Kedahhhhh..Yeayyyyyy!!

Hihihih..Mode excited!!

Seriessss..dah lama kot tak balik kedah..rasanya last balik hari raya hari tu..lepas tu dah tak balik-balik dah..

mesti org kedah dah rindu kat kami...

(hahahahah..Perasan gileeeeeeeeeee...)

Actually tak plan pon nak balik sana..tambah-tambah pulak budget dah sgt nazak..tp tetap kena balik jugak sebab nak uruskan harta pusaka...

(chewahhhh..cukup syarat je sebagai waris arwah mak huby)...

At first..saya berbelah bagi jugak nak balik  sebab kesian jugak kt cik abg sorang tu sebab nak kena cover cost balik kg..kalo dia balik sorang je,dia balik naik bas je..tapi tetiba maklong Minah nak tumpang balik sama..Instead of anak dia hantar, baiklah balik dgn kami sekali kan..sekali jalan je...

So Muktamad! esok petang akn balik ke Kedah...

(Maklong Minah dah call dari hari rabu lagi nk prepare n nk confirm...takut kena tinggal..hihihih)

Dah balik Kedah..ade duit ke takde duit tetap nak pg tempat-tempat wajib..hihihi..nak jugak!!

Nak pg Pacific..



Nak buat ape kat sini??

nak cari DVD..hihihi..
maaf..saya memang prefer beli yang pirates punye sbb lagi murah..but dun worry Malaysian pny karya saya beli ori tp yg luar beli cetak rompak punye sudah..hihihi..

Kt sini n mall area Kedah suma DVD dia murah gileee..tak tau pasai pa tp mmg murah sangat..

Dan saya nak beli cd ni la..
KOREAN DRAMA SERIES..

Murah..
Depa kira satu CD RM 3 je...so kalao satu cite tu ade 16 episodes,maknanya setiap CD consists of 4 episodes...Jadi 16 bahagi 4 maknanya ade 4 CD je utk satu drama..so kalao 4 CD harga cuma RM 12 je..
wahhh murah kan...hihihihi..
Kalo kt KL satu cite jadi RM 25..betul..tak tipu..that's y sy prefer beli CD ni kt Kedah..

Cik ABg plk suka cari CD Hollywood..pon murah jugak..kalo balik KEdah tak sah kalao tak borong CD kt sini..huhuhu...

(cuma tak larat nak tunggu huby pilih CD je la..Lembap nak mampusss...Kengkadang tu sampai bergaduh-gaduh..opppsss..)

Then saya nak beli CD ni..


Secret Garden..Hot gak citer ni..saya sempat tgk 1 episode je kt MYSOJU..pastu dah corrupt..huhuhu..

So CD wajib beli..hihihi..

Lepas tu nak beli CD ni..

You're Beautiful..

Saya tak pasti best ke tak..tapi adik saya beria suruh belikan..

n

lagi nak beli CD oh!My Lady..yg tgh hot main kt 8tv skrg ni..pon adik sy suruh belikan..

Best ke??tak pasti

smangat nk membeli CD Korea ni..

(walaupun kt rumah ade dua tiga series darama tak sempat tgk pon lag..saja syok-syok buat collection)

dan jugak saya nak jelajah rumah pak-pak n mak mak menakan..itupun kalo sempat nak tour semua..ni pun acara wajib..yelakan bukan selalu dapat balik so peluang ni pn takkan dilepaskan.. cuma sedikit risau takut tak sempat sebab purpose balik kg kali ni nk pg Pejabat Tanah..InsyaALLAH semoga di permudahkan...

(kalo ade arwah mak confirm dia ajak weall jalan-jalan rumah kakak2 n abang2 dia..then bila dia dah takde weall mesti jugak teruskan tradisi ni..)

dan Kalau sempat ..saya teringin nk mkn kt kdai Mud..(roti canai sedap woo)

Teringin nk mkn Laksa..kalo dpat Laksa Teluk kechai pon best gak..hihihi..



Laksa Teluk Kechai..Femessss..


Laksa..Nyum..nyummmm..

Bihun Sup Utara...



Wahh..sedap kan..Bleh dapat kt Simpang Empat Kangkung..

Teringin jugak nak makan nasi kandar ayam kampung Hj Ramli..




Haih!!!banyak sangat teringin ni....
InsyaALLAH kalau sempat buat semua..

kalo tak sempat terpaksa tunggu bln June pulak..

(june nak balik Kedah lagi..Sepupu huby kahwin..wahhh..syokkkk!!)


SO Kedah..Nantikan kepulangan kami yerrr....

(berlatarkan Sawah padi terbentang luas..I heart Kedah So Much!!)

***Kali ni balik tumpang tido rumah Maklong Minah pulak..selalu..tido umah Pak tam..kengkadang tido jugak rumah Mak Lang...
****Kalo balik Kedah confirm tak mkn kt rumah...hihihih..kata nak tour masakan Kedah..haruslah makan kt Kedai..hihihihi...

Dear All...Please pray for our safetyness during our long journey to Kedah...Love u Alwaysss....

 Photobucket

3 comments:

Edura Hanum said...

selamat pulang ke kedah akak
semoga selamat pergi dan selamat pulang =)

munna said...

semoga selamat pergi dan kembali ye ... klu dpt semua yg di hajati tu mmg bestkan

MommyAqil said...

Anum n Kak Munna:terima kasih ye..Amin...Semoga semuanya selamat...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget