Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Apr 18, 2011

Chicha sakittt...Sedih Mode On!

Sedih sangat bile huby ckp CHicha demam dari hr Sabtu..

Semalam keluar jln2 tak sempat tgk dia kt dlm toilet..

(weall kurung dia kt dlm toilet so that dia tau nak poopoo or pee kt toilet saje...)

Abis Mentor mlm tadi, Huby pon mcm kebiasaanya pon melawat Aqil..dan dengan agak panic tetiba huby tanya..

"Klinik Haiwan mana yang buka 24jam?"

"kenapa bang??CHicha teruk ke?"

(Mommy takut nak pg tgk..ehe)

"dah mcm nak mati dah..bangun pon dah tak larat..jln pon dah tak boleh.."

"hah!!yeke bang????Ya ALLAH camana ni..."

Gelabah menghantui sebab dah la hari Ahad jam dah nak dekat pukul 11mlm mana ade klinik yg bukak..ouhhh panic..

Try call klinik panel weall tu, tak angkat..mesti dah tutup..haiyoooo..

Try google..ade satu blog ni citer experienced dia yg lebih kurang weall sekarang ni so dia bagila Webite yg boleh refer..

Sekali tu terjumpa la Animal Medical Centre Sdn Bhd...baca dia punya business Hours...cam dah tutup..cuma kt bwh tu ade tulis n highlilght for EMergency Services call:....................

Call..terus dia kata boleh datang lagi waktu tu...then fees dia before 6pm COnsultation fees RM 50 after 6pm before 12am RM90..tu tak termasuk ubat-ubat semua...kalo admitted plak kena bg deposit RM 500..wahhh tak bleh blah..takpela pg je dulu kalo kena admitted ckp weall nak pg klinik panel..

Pukul 11.15 weall bertiga pon terus bekejar ke Sentul near to Plaza Pekeliling...DIrections Amma tu bagi mmg la sgt terbaikkkkkkkk...Klinik tu just next to Plaza Pekeliling je tapi dia kata kat BELAKANG Plaza Pekeliling..HAiyooohhh..Nasib baik la Mr Hubby cekap Jalan jumpa jugakkk..

Terus masuk Treatment room with Aqil yang tak heran  apa dah bila ade Upin ipin so weall tu tgk Dr buat ape je kt Chicha..Dr kata Chicha got high Fever with shivering,ulser kt dlm mulut,virus ade air kt dlm perut dia due to injection vaccin dia last week...SO kena masuk drip n admitted,,

Tp huby refuse sebab jauh nak berulang then ckp esok pagi nak hantar kt Kelana Jaya je..Doc says ok!!bg injection,n medicine...dan boleh balik dah..

Fees only RM 93.00 sahaja...okla tu kan instead of ratus-ratus yg kena..SO this morning kena pg klinik Doktor INtan secepat yang mungkin for the sake of Our beloved chicha's safetyness....


Mommy..
walau tidak pernah bermanja dengan chicha..
walau tidak pernah membelai chicha..
walau masih berlari ketakutan bila chicha berkeliaran dia kawasan rumah..
Namun masih mempunyai naluri keibuan bile melihat Chicha berada dalam keadaan yang sungguh ketidaklaratan...
Sedihh...sayu...kesiannn...

Oh Ya Allah..Selamatkanlah chicha kami..kerana kami masih menyayanginya...

Frensss...DOakan Chicha cepat sembuh ye...

***Tak sempat tangkap gambar kejadian mlm tadi..panic sgttt!!Sorry..
Photobucket

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget