Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Apr 20, 2011

Insurance For Aqil "We chose Pudential"

Hari tu saya ade post satu entry berkaitan dengan Insurans Aqil kan..
Ok sekarang saya nak cerita tentang Insurans Aqil yang terbaru...

After ING Plan dah expired,Daddy decided to switched his insurance to Prudential yg pay less benefits more or same..
About a month kita dah ambil Plan ni so now No more ING..

Okla sekarang saya nak cerita benefits yang kita bleh dapat dari plan yang weall ambik utk Aqil..

RM170.00 per month
~Annual limits was RM 50,000.00
~Covers for Medical+Saving+Education
  (takpasti berapa portion for each plan)
~If Aqil admitted to hospital bleh cover for 1st class n tak payah tambah duit  (RM 150.00) which ING  only cover for 2nd class RM 120.00
~If Aqil admitted boleh dapat gaji perday..Meaning that,sehari Aqil kt hospital earns RM 150 per day which  Mommy punya gaji la tu jaga Aqil kat hospital..ehehehe...
~If kita tak guna insurance tu dalam masa setahun,kita bleh dapat rebat ikut sebanyak mana yang kita bayar  sebulan..Mcm kes Aqil,kalo dia tak masuk hospital dalam masa setahun dia bleh dapat rebate sebanyak RM 170.00
~Pembayar insurance ni iaitu Daddy Aqil,if anything happen to Daddy Aqil,maknanya Aqil tak payah bayar insurance ni sampai umur Aqil 25 tahun..
(maknanya free selama mana Daddy Aqil meninggal sehingga dia berumur 25 tahun-after 25years tu kena bayar by himself la)
~Saving + Education plan tu bleh keluarkan sewaktu umur Aqil cecah 18 tahun..bleh guna for Education purpose..



Alhamdulillah..semuanya dah buat utk Aqil..Setiap hak dan perancangan untuk dia telah berjalan dengan lancar..Alhamdulillah..segala benefit yang dapat nanti hanya utk budak botak itu..dan mommy n daddy tak perlu risau lagi tentang simpanan Aqil n Education Aqil sebab segalanya telah dirancang dengan sebaik mungkin..InsyaALLAH..

***Sesiapa yang nak amik insurans for their kids or life insurance tuk diri sendiri,bleh tanya saya jugak ye...tapi bukan saya yang jadi Agent tp org kita jugak..dari bagi dekat orang lain kulit dan warna baik bagi n buat kt orang kita sendiri kan...Plus bleh amik plan yang sama n ikut mana yang kita mampu bayar sebulan..RM 100 pn bleh..yg pnting cover utk ketiga-tiganya..

(bukan bersifat perkauman tapi,pikir-pikirkan dan selamat beramal..)hihihi...

Photobucket

6 comments:

Edura Hanum said...

akak abik insurans yang mana

MommyAqil said...

akak pon nk amik Prudential gak sbb after dah study skit pasal plan2 dia mmg Prudential terbaik..tambah plak prudential pon ade takaful..nama dia pru bsn Takaful..cover sama je mcm takaful tapi bayar kurang skit dari takaful...hihihi...tp bg Aqil lepas dlu,then baru akak..ANum nk amik insurans ke ape ke,bleh la discuss ngn akak skit2..hihihi..tp akak bukanla agentnya...hihihi...best gak ade insurance ni tau,kalo terdesak ke ape ke,bleh membantu...mcm akak admitted hari tu..merasa gakla tido hosp mahal yg FOC je..hihihi..

munna said...

bagusnya mommy dan daddy Aqil ni planning untuk Aqil... kak munna pun baru je planning nak beli insurang utk budak berdua tu

MommyAqil said...

skrg ni dh pnting dh insurans ni kn kak munna..memula dlu pun aida tak percaya gk dgn insurans ni tp bile dh alami sndri n betul2 dh bleh claim br la percaya..yg pnting agent insurans tu sndri bleh bntu kita utk claim kira dh bersyukur sgt dh amik Insurans ni.

amikla kak insurans utk ank2..bnyk benefit bleh dpt..

mama Mya Elzara said...

Bijakkkkk tindakan Mummy Aqil... Insurans untuk anak2 nie mmg penting zaman sekarang. mcm2 penyakit datang tanpa di duga.... Mcm Mya dulu.... ambik Insurans lepas pengalaman masuk ward kat hospital kerajaan... bukan nyer nak kata Hosptl kerajaan tak bagus... tp... ada kala nasib tak menyebelahi dapat layanan yg sgt2 tak memuaskan. Terus serik nak bawak mya g hospital kerajaan.

MommyAqil said...

Betul tu Mama Mya..mmg weall pon sebenarnya dah serik skit dgn Hosp Kerajaan..bkn nk condemn tp kenyataan..mama Mya pon Bijak sebab dah ambil perlindungan utk si kecil kita..Semoga segalanya terjamin..InsyaALLAH..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget