Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Mar 24, 2011

Wahhhhhhhh !!!Ramainya Preggy..........

Ouh...Mode:Jeles!!Happy!!Kecewa!!

Semalam saya YM dengan kawan baik saya..Kawan baik saya semasa di USM ..ala yang saya pegi wedding dia kat Dungun tu..Ingat tak?kalo tak ingat bleh refer kat sini
sekali tu..dia tanya saya..saya tak pregnant ke?bila nak bagi aqil adik?
saya cakapla..belom lagi..Nur pulak camana?
Dia kata isi lemak adela..
Ouh..saya pon percaya la cakap dia..xpe,Honeymoon puas-puas la dulu..(siap cakap cenggitu lagi tau)
Sekali tu dia kata..dah ade la..dah 7bulan..
What?????????????7 bulan?????saya terkejut sgt..hiiii kenapa tak bgtau..
dia kata taknak kecoh-kecoh...huhuhu..so saya hormat keputusan dia..
saya pon ape lagi happy sesangatttt la kan...sape tak happy kawan baik saya akan ade baby..Wahhh tak sabar nak tunggu dia deliver n rasa cam nak terbang ke dungun je bile dia deliver..huhuhu..
To Nur: Aida happy sangat Nur dah sarat ni..tak sabar sangat nak tgk 'adik' Aqil..Jaga diri leklok n bolehla berehat dari buat kerja-kerja rumah..(hihihi...dulu Mommy Aqil dah diberi 'cuti' oleh director a.k.a daddy 3 bulan tak payah masak start from 7mnths pregnancy!!melampau!!)
Her Due date: 4/6/2011..lebih kurang sama ngn Angah saya 7/6/2011..(pon tak sabar nak tgk 'adik' aqil dan 'adik' baru abglong Asyraff jgk!!)

Pagi tadi..saya dapat message dari kawan baik saya jugak tapi kali ni dari kawan baik time saya matrik dulu..Musfirah Shkuri...
Message biasa yang dikirim kepada kawan baiknya jugak a..k.a Mommy Aqil ni..tetiba di hujung message tu mengetakan pasal morning sickness dia yang teruk..
What???????????????Mus Pon pregnant jugak ke??????????????????
Ohhhhhhhhhhhh...No!!!Kejutan yang bertimpa...
Happy giler-giler jugak sbb Nur n Mus ni kawen pon selang sebulan je n mereka telah preggy sama2 cuma Mus br at 1st trimester n Nur dah final trimester n sudah pasti Nur sudah melalui saat sukar mengndungkan anak nya..but Mus, STill baru lagi n have to be more-more carefull sbb still tak kuat lagi..So syg, Take a really gud care of ur self tau!!Reallyreally need to..for ur own gud n baby toooo..

The most Interesting bout this two kwn baik saya ni adalah..
mereka ini adalah isteri-isteri yang 'ditinggalkan'...what means of ditinggalkan??
Both hubbies has worked with ALAM..yes both!!what's coincidence kan...
Heee...yang paling penting mereka adalah kawan baik saya hingga akhir hayat sekali bersama-sama dengan Ina, Fiza (SAAS)..McZie,Lyn (KMK)..Ina, Nida (USM)..dan beberapa kawan saya yang saya sayangi...Termasukla adik kecil molek saya Edura Hanum Haji Miskan...(ohh I adore ur name so much!!!)heeee...

Cakap pasal preggy..seriyess tahun 2011 ni terlalu ramai yang pregnant and bakal melahirkan anak mereka..Wahhh saya tumpang happy..blogger pon ramai gak preggy sekarang ni...big Congratzz to All Of u...Take Care ok!!!Luv u allssss..

***Mommy Aqil??Belom lagi la..Daddy tak ready lagi..huhuhu..aik..mcm daddy plak yang akn pregnant kan..hikhikhikki..
Photobucket

6 comments:

Yasminhamid said...

seronok tengok member2 preggy ..

sarah-najwan said...

muda2 ni baik preggy kerap2..
akak nyesal muda dulu xberanak selang 2 thun sorang..

skrg da tuo..huhu

MommyAqil said...

kak min:tula kan..hepi sgt tgk org pregnant ni..teruja plak rasa..hihihi..

MommyAqil said...

kak sarah..tula kan..aida pon ingat nak target before 30 nak ade 3 anak..tapi cam tak sempat so maybe dua before 30 ni n before 35 dah ade 4 ank..wahh berangan je kan..hihihi

akak takdela tua sgt..nampak mude gituuuu

Edura Hanum said...

WAH..ada nama anum tue.thnx kak terharu tau.
bestnya akak..planning tue penting kan dlm life kita.
nak kwin ar cepat2 camnie(tp calon xda lagi.)ermmmmm

MommyAqil said...

eheheheh..mestilah ade.even kita tak berhubung secara realiti tapi alam maya ini tetap menemukan kita..chewahhh..hihihi..
Cpt anum!!cari calonnnn..hikhikhik...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget