Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Mar 16, 2011

::Kereta Bank kena 'ciumla'::

Sambungan marathon semalam..Sorry patutnya semalam punya marathon akan cecah 5 entry sekali tp just sempat buat tiga je..willl continue another 3 entries ya kawan-kawan...so lets bercerita..

Sabtu lepas weall pg kenduri kawen kt rumah mak saya kat kajang..pg pon dah lewat sbb huby kena kerja pulak kan so juz arrive kt kenduri tu only at 3 o' clock..

(gile lambat kan..nasib baik ade lg makanan  kalo tak,penat je berlapar dari pagi)..huhuhu..

So Weall tak tido rumah makpon sebab hari ahad tu ade dua kenduri n dekat-dekat dgn rumah plus birthday Daddy lagi so weall decide minggu depan baru tido rumah mak..then almost 7 pm weall pon bergerak pulang dan sebenarnya tak balik terus pon sbb daddy dah janji nak bawak Mommy n Aqil g jln2..hihihi...

On the way tu still tak decide nak pg mana sbnrnya..Daddy kata pg IOI la..pastu Mommy cakap taknakla Mommy baru je pg hari jumaat lepas so kita pg Midvalley..Ok!!ehh tapi hari sabtu KL jem..takyah pg..kita pg Sunway la nak??hurmm we'll see how..then on the way n towards Mines tetiba Daddy kata kita pg Mines la...ala Mines takde ape la bang..hokay la kita pg Sunway je..

Sekali tu dari mines menghala ke South City Plaza tu Jem..jalan pon slow2 je..huhuhu..sabar n Aqil telah ketiduran dalam kereta..SO agak lega jugak sebab kalo jem camtu lama Aqil sgtlah tak reti duduk diam..huhuhu...Sekali tu nak dekat sampai simpang ke Serdang, Daddy perasan ade CRV kt belakang cam rapat sgt..baru je daddy cakap sekali tu ade bunyi...

Krekkkkkkkkkkkk..slow je bunyinya..Mommy pon ape lagi ..eh bang kita kena langgar ke??hurmm yerla tu..terus pandang belakang n driver tu buat cam takde pape seolah-olah dia tak perasan langsung yang dia dah touch kereta bank kami tu..tgk sebelah driver tu cam ade orang besar like orang atasan polis ke or menteri ke sebab Dia pakai uniform kaler putih yang ade paku-paku yang banyak kt baju..Ala baju yang selalu menteri or polis pakai kalau ade majlis adat istiadat tu..tau tak??tau kan..Pandai!!heheheh..

Sekali tu Mommy pon suruh je la daddy berhenti kt situ jugak sbb series driver tu cam mengong sebab tak sedar langsung yang dia dah salah jalan n sesuka hati touch kereta orang..tapi daddy kata nak berhenti kt petrol station kt depan n in about 500m from tempat kejadian..sekali tu tak jadi n nk berhenti tepi kt tempat kejadian boleh pulak CRV ni tadi potong kitorang n teruskan perjalanan tanpa rasa bersalah langsung!!huh!!Geram ni!!

(kereta baru kut!!)

Then Daddy pon ape lagi bile dia dah potong, daddy pon kejar la n berhenti kat sebelah CRV tadi yang kebetulan berhenti ade traffic light..turun kan cermin n cakap plus tunjuk isyarat 'u ada langgar la ini kereta' dia pon turunkan cermin gak ' apa' tanya cina yang mcm menteri or polis besar tu..'U ada langgar ini kereta!' daddy cakap... sekali tu cina yang berlagak tu boleh cakap 'apa?mana ada'.iSy geram...kereta kt belakang weall dah hon-hon..ok takpe kita berhenti kt petrol station..turun nk tgk kecederaan yang dialami oleh WUY..tgk ade kesan hitam sikit n calar beberapa garis..nasib baik..waaupon tak kemek langsung tapi agak sedihla gak kan bile WUY ini di 'cium' oleh orang tak bertanggungjwab..huh!!

Daddy kata takpela..boleh polish lg ni..InsyaALLAH boleh hilang kesan calar..huhuhu..takpela..nanti kita tgk siapa diorang tu..sbb kalo report pon tak guna sebab just calar..biar jela..hurmmmm..terusla weall ke Sunway Pyramid..jalan-jalan..happy-happy n lupakan kesedihan kereta dicium..mkn piza hut n daddy usha gadget baru yang dia ingin nk beli..apekah gadget tersebut??nantikan entry seterusnya ya..hihihi..

so ni lah ade beberapa pic yang sempat disnap dan Aqil sgt suka bile dapat jalan-jalan macam ni..


Ade flash la pulak..huhuuhu..

yeayy tangkap gambar..


Blurrr

Budak tak reti duduk diam

Aqil n daddy..series nya muka Aqil..


Pandai pose tu..

Jalan-jalan..



SUka pukk daddy..

Aqil Mommy..

Nak balik dah..



***Esoknya weall pon check la kereta siapa yang sesuka hati touch kereta bank kami n lari tu..sekali tu check rupanya kereta didadtarkan atas nama KPN..huh!!dahsyat tu..kereta Ketua Polis Negara telah touch kereta kami..uikss..geram gak..sebenarnya geram kt Driverr tu yang amat sangat sebab macamna dia bawak kereta sebab sampai tak sedar langsung yang dia dah touch kereta orang!!huh!! sungguh tidak logic kan!!Gerammmmmmmmmm..
Photobucket

4 comments:

Edura Hanum said...

adusssss keta bank dah kena sondol.nie yang nak hot tetiba yek kak...sesuka ati jek orang tue kan.pastu kerek lak xnak mengaku dia dah sondol keta orang.

MommyAqil said...

mmg hot pon tau num..geramm ..lg2 tgk muka driver yg selamba badak je,lg la hangin jeee...huhuhu

munna said...

adoyai... geramnya bila kereta baru kenia cium... nasib baik tak teruk...

MommyAqil said...

tula kak..nasib baik..kalo tak, mmg report gkla even kereta KPN pon..huhuhu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget