Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Mar 7, 2011

Dramatiknya pagi tadi apabila Kereta Rosak tgh Jalan!!

Arghhh..Tension!!Pagi tadi start enjin cam biasa je..(walaupun dah dua hari tak start langsung)..So mmg lama gak la panaskan enjin..after dah panaskan kereta tersebut pon meluncur laju ke Taman Angkasa menghantar budak botak yang really behave this morning..(i lap u lah Aqil!!)..dah hantar Aqil, bg satu tin susu n pampers besarrr punye sambil diselitkan bersama coklat zip buat budak botak itu teruslah Mommy meneruskan perjalanan ke Bukit Jalil..(destinasi harian-tempat kerja Mommy la)..

Seperti biasa..bila memasuki lebuhraya Bukit Jalil towards TPM mmg jem habisssssss..As usual mommy selamba je ikut Emergency lane (mis behave betulla mommy ni!!Tak baik tau!!) tuk sampai ke simpang Taman Bukit Jalil..Tupon merangkak-rangkak even ikot emergncy lane pon (semua org ikut jugak!!).hihihihi...Heading to AFC building ade 2 traffic light yg kena tempuh and of cos kt situ mmg super duper jeeemmmmm...

Dan bile dah lama sangat berhenti, Mommy pon masuk la gear N (for natural)..pastu bile nak jalan balik tetiba dah tukar D pon still kt meter reading tu tulis N jugak walaupon dah tukar D pastu try tekan minyak, dia makin ke belkg..rasanya mmg confirm GEAR ROSAK ni!!huhuhu..Batang gear tu still bleh ke depan n belakang cuma dah tak function!!arghhh..camner ni..dah mula gelabah dah..terus je tekan Double Signal..dah la kereta2 kat belakangMommy tu bersusun2...GELABAH sudah!!Orang yang kt belakang pon terpaksa la potong Mommy dengan perasaan yang berbulu..hihihi...Sorry..mmg tak sengaja ok!!Pastu Mommy pon cepat la capai hp tuk call daddy..bile try call daddy tak bleh..(credit tinggal 0.08 je..) ohhhh!!!lagila kelam kelibut rasanya..aduhh nak buat camner ni???

Hantar msge kat Pak lang Owm, pon still tak cukup credit (memerlukan sekurang - kurangnya RM 0.10 baru bleh msge )..haihhhlaaaaaa....camner bleh lupa nak topup ni??..MOmmy juz bleh hantar msge kt Activ10 no je yg including Daddy, Atuk n Maklong aqil...ouhh..sekali tu try hantar msge kt Atuk aqil..tak berbalas..hantar msg kat daddy pon tak berbalas..(daddy tak bangun lagi ok!!!)..try hantar kat Maklong pon tak berbalas sebab tgh bersedih sebab Mak mentua Maklong baru je meninggal dunia mlm tadi sekarang masih di Kelantan..(al-Fatihah!)..sudahnya Mommy habiskan credit 0.08 tadi sampai 0.00 supaya boleh buat 'call me back servis'..ALhamdulillah after buat call me back kt Pak lang Owm dia pon call Mommy...(Thanks owm!!) Lepas suruh pak lang Owm kejutkan Daddy Aqil..dlm lebih kurang 10 mins cam tu Daddy pon call..Ouh..dalam kemamaian lagi rupanya..takpela Daddy janji nak datang kt tempat mommy..

Risau campur panic gabung sekali..(bayangkan waktu Pak lang Owm call mommy pon Mommy bleh ter sedih n menangis sekejap!!ahahah..lawak!!jgn citer dgn sesape tau!!daddy pon tak tau..Mommy mmg cengeng sket!!) Waktu tu rasa cam baru dapat nyawa..sebab rasa tak secure pasal tgk kereta belakang pon menyumpah-nyumpah n cam marah gak..so cam takut la kan..Mommy keraskan hati je dok dlm kereta yg stuck kt tgh jalan..(jln tu takde la sibuk cuma pagi je akn jem)..Dalam Sejam setengah mommy terpaksa tunggu daddy datang ..bengang tak rasa??sangat bengang ok!!dahla nak call pon tak boleh sebab credit 'elek' so have to sabar n buat muka cam sardin je..

Sejam pertama tu sekali tu, ade dua orang lelaki datang..sorang pakai helmet sorang tak pakai..gelabah gak memula sebab orang tu suruh Mommy bukak pintu..cam taknakbuakak jugak..sekali tu nampak dia pakai gaya polis n ade lambang polis kat baju n helmet narulah memberanikan diri bukak pintu..Depa tanya kenapa dan kenapa and akhirnya depa dengan rela hati untuk menolak kereta tua itu ke tepi supaya tak ganggu lalu lintas lagi..Alhamdulillah..lega!!Siap nasihat lagi tak payah duduk dlm kereta nanti panas..uhuk!!!ok..

After 1hour n half daddy pon sampai..(terkedek-kedek) dgn abah daddy n makcik..depa lambat pasal nak bawak mekanik sekali tapi mekanik tu lambat pulak so mmg harapan la nak repair terus..n rasanya sebab takak tu dah loose mgkin..mungkin juga dah tertanggal dari landasan..So tinggalkan saje kereta itu di tepi n Daddy pon hantar Mommy ke tempat kerja..Habis segala kegelabahan yang ade..huhuhu...



***nak makan ape er lunch nanti??MOmmy keracunan lagi!!!!!!!!!Tension tak??tenSIONnnnnnnnnnnn...tapi anggap saja semua ni dugaan...huhuhu....
Photobucket

6 comments:

halimatun said...

la..keta baru mana??

MommyAqil said...

Keta baru??hukhukhuk..tak layak lagi la nak bwk keta baru..huhuhu..biar je la driver professional yg lenjan dulu...huhuh...

Yasminhamid said...

kesiannya.. belum pernah terjadi.. tapi sentiasa gusar tiap kali bawa keta sengsorang...

MommyAqil said...

HIHihihi..aida pon 1st time kena..semuanya jadi tak kena bler Hp xde credit+kereta rosak..kan kak min..huhuhu...

MaMaNuRiN said...

uhhuhuhu mummy, siannya mummy..ishhh nasib baik budak botak tu takada,kalau tak lagi naya jemummy..sure lagi kuat mummy nangis kan hehehe..

MommyAqil said...

hihihi..betul tu Mama..kalo tak lagi gelabah n tak tenu hala ranya..dengan nak calm kan diri sendiri plus budak botak tu lagi..huhuhu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget