Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Mar 4, 2011

Aqil suke mengamukkk laaa....***Mommy TAK SUKA

Haih la budak 19 bulan tu...kengkadang tensionnnnnnnnnn sgt bile angin kus kus dia dtg..

Dulu sebelum ade anak bile tgk childrens yg suka mengamuk kt mall or kedai-kedai ape sekali pon selalu cakap dalam hati
'isy!!minta-minta anak aku tak la jadi cm tu..InsyaALLAH'
sekali tu terkena kat btg hidung sendiri la pulak..

Aqil kan..Dia kan suke sgt mengamuk..sejak dua menjak nila..dulu dia tak mcm ni pon..

Ni cerita hari tu kat Klinik kesihatan..memula mood dia happy sgt..main-main..gelak-gelak...sekali tu..dia ade nampak ade Auntie tu tgh mkn kacang..Aqil pon ape lagi dengan tak malunya pegi dekat Auntie  n her daughter tu..Hurmm..ape lagi..Auntie tu pon kasila dia kacang..Dia pon happyla..pastu pg main-main dgn kwn2 yang ade..Sekali tuuu..

Kacang yang last yang still ade kat tangan dia tu terjatuh la atas lantai..
kedepek!!! ***ade sound efek lagi tau..jgn memain...

So Mommy yang melihat kacang itu jatuh terhempas ***Uikss terhempas la...ke lantai dan Aqil dgn cepatnya mengutip kembali kacang tersebut telah dihalang berbuat demikian dan lantas Mommy pon tolong kutipkan dan buanglah kacang yang jatuh itu ke tong sampah..***ade mcm kronologi dlm novel tak??

Dan Aqil???
Haaa ape lagi...UUUUUUUwwwwwwwwwwwwwwwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....
Dan dalam beberapa saat je akan landing ke lantai tanpa rasa bersalahnyaaa...Ohhh Noooo!!!No aqil!!!Jgn landing..Pleaseeee..............Almost dah nak landing sambil mulutnya mengeluarkan suara yang sgt bingitttttt....Ohh..malu Mommy tau aqil mcm ni...Yang geramnya lagi tu, bile Mommy dukung je terus keraskan badan tanda takmo didukung...Arghhh..sebelum ape-ape yang jadi mommy pon bawak Aqil keluar dari klinik terus duduk kt seat kt luar tuk calm his down..Tu pon tak jalan gak...Siap duduk sambil memebelakangkan mommy lagi tau..***Act mcm orang besar tau!!Suara pon still bunyi2 lagi..Kebetulan Mommy pon takde pape nak bagi kt Aqil as substitute kepada kcg Aqil yg jatuh tu..huhuhu..lagila haru...
Sampaila daddy dia dtg barulah ok skit..***time tu daddy pg smoking kt tmpt jauh..Haii Aqil..Aqil..Aqill...***Siap ngadu kat daddy lagi yg Mommy dah buat dia...isy..naughty tau..

Semalam..atuk Aqil dtg bincang pasal kerja ngn daddy..sekali tu...dia main - main air dgn botol susu ***yang isi air masak dan dengan selambenya membasahkan baju n seluar yang dia pakai..Mommy pon ambikla botol tu letak tempat tinggi..Dia pon mula mengeluarkan suara yang sgt tidak enak didengar...huhuhuh..uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..dan sekali lagi berbaring lagi la kt lantai rumah..***Mommy biar je dia sbb lagipun dalam rumah and atas kapet dan biarkan dia nangis kuat-kuat pon takpe...Tapi..Atuk dia adela pulak..So atuk dia la yang pujuk budak manja tu..huh!!action!!ade atuk...pastukan atuk dia tanyala sape buat..dengan yakinnya dia tunjuk..'tu!!' Mommy!!!ahahahahh..Mommy gelak je..dah imune sgt dgn perangai Aqil yang negngada..

Haduii..ape solution terbaik tuk didik aqil supaya tak mengamuk n merajuk dengan kuat...Hohohoho..kadang-kadang Mommy tak tahan!!

Photobucket

4 comments:

eRaY said...

hahahha dulu pun pernah doa camtu..mintak2 anak aku sopan.
sekali...huh siap guling atas lantai.

so ape eray buat? buat donno jek, smpi kering air mate die, dah xde suara, rayna akan datang dekat...nak susu nak kene peluk. itu kat rumah.

if kat mall pulak, nak jugak buat camtu. tapi mr. hubby malu ar plak...hehhehe

munna said...

kalau anak2 mengamuk kat public ni mmg kita sebagai parents akan rasa malu kan...alhamdulillah setakat ni kakak meya tak buat lagi perangai macam tu... klu ada brg yg dia nak kita pujuk dia boleh terima pujukan kita...

MommyAqil said...

kan eray kan..mmg rasa cam nak biar je..biar dia belajar sebab ngamuk-ngamuk ni not nice and tak boleh buat lg next time..but bile nak ajar ade je yg rescue dia tau..tu yg tak jadi tu...haihla anak..

MommyAqil said...

Alhamdulliah kak Munna..tula aida pon pening cam ner nk avoid benda-benda camni..kalo kt rmah takpela kan..abis kuat jiran je yg dgr ni kalo kt public mmg tensi sungguh!!huhuhu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget