Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Mar 15, 2011

::Cerita Tentang 'Adik' Aqil::

Cerita agak dah basi tapi tetap nak cerita jugak...Okla di pendekkan cerita hari yang opis Mommy kna geledah tu..which means hari Selasa lepas, Daddy Aqil yang baik hati lagi bijaksana telah meng hadiahkan Mommy sesuatu untuk meredakan ke trauma an dalam diri Mommy..huhuhu..

Petang balik kerja tu, Dady pon dengan bangganya mempersembahkan sesuatu itu..Iaitu..jeng jeng...


Presenting...Our lil baby..

Chicha.......

hihihihi..cumell tak??

bg mommy..Chumelll bangaaattttt..

Tetiba rasa mcm thanksssssss sebab telah menghadiahkan mommy seekor kucing yg sgt comell..

(sbnrnya adiah ni khas utk Aqil,tapi mommy je perasan lebih..eh..eh..Mommy dah suka kucing ke??)

Takk..takk..jgn salah faham..MOmmy still TAK SUKA kucing..huhuhu

Tapi Aqil bestla..dia happy sgt..tgk la ni..



best kan tgk dia tak takut kucing..huhuhu..

(tak mcm mommy..penakut!!)

SO far..okla nak jaga CHicha ni..even dia persian pon tapi quite senang jaga..n she's very active uollss..kengkadang terhibur tgk telatah dia..n sometimes mommy terasa nak pegang dia tapi still takut..haduiii...

Kengkadang kan tengah Mommy masak kt dapur (sangkar dia dkt dgn dapur) dengar dia meow..meoww rasa cm kesian..sbb dia nak keluar dari sangkar tapi mommy takut nak pegang dia... so caner?..kesian je yg mampu..

pastu kan kalo Aqil kt umah Bibik kan, tetiba Mommy tgk Chicha tido terlentang kt dalam sangkar dia rasa rindu giler kat budak botak tu..haihh..series rindu sbb tgk chicha lebih kurang Aqil je..

Tapi after 2 days Daddy jaga chicha ni dia dah cirit birit..we all pon ape lagi..risau punya pasal terus bwk dia pg clinic..kt Kelana Jaya..Doctor tu baik sangat..Doktor Intan..tetiba rasa cm jatuh hati sgt kt doktor tu sbb lemah lembut n sgt penyayang..series..haih !!nak jadi cm dia la..cuba utk jadi penyayang pada kucing..huhuhuh..
so doktor tu bg ubt n suruh jgn tukar2 makanan maybe Chicha kena Stomach Depression so be careful...huhuhu

Pastu kan..Doktor Intan ni check la gigi Chicha ni..dia tanya berapa weall beli?daddy jawab biasa je..sbb dia kata kalo beli mahal baik tukar sbb gigi dia tak cantik n mungkin ade problem in future..gigi taring dia mcm menyenget so kalo membesar akn tumbuh ulser dlm mulut dia..solution is we have to potong gigi dia if dh start panjang n hampir nk kena bibir atas supaya bibir dia tak kena ulser(every 6months kena potong)..huhuhu..

nak tukar??ohh no..daddy taknak sbb dh sayang..



betul mommy pon dah saynag sgt..cume takut nk pegang je..huhuhu..

aqil pon kan..semalam makngah n pakngah aqil dtg dr Malim Nawar..lepas tu kan dah nk balik Mak Ngah dia sajala cakap..

"Makngah bwk blk Chicha eh Makngah bwk balik k"
sambil tgn Makngah pon dukung la Chicha..sekali tu kan..tanpa  disangka...

uuuuuwwwaaaaaaaaaaaaaa....

menangis syahdu tu..series tak hengat..sedih org nk bwk blk 'adik' dia...alololololo..suwitttt sgt la sayang mommy ni..sayang giler rupanya dia kt chicha...

huhhuuhu....

okla..kita akn jg chicha sebaik mungkin k..Saaayaaangggg Chicha..

***Aqil dah bleh sebut chicha..chichaaa


Photobucket

2 comments:

munna said...

alahai comelnya chica tu... munna pun rasa geram je nak belai...

MommyAqil said...

geram kan kak munna..kalo la aida punya keberanian..hai kalaulah...dah lama gomol Chicha tu..huhuhu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget