Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Mar 25, 2011

"Pasangan Dingin"

Semalam Khamis malam Jumaat..betul??
So ape ade pada malam Khamis malam Jumaat??(ahahahah..saje je buat suspense)
Semalam kan ade siaran langsung Semanis Kurma..saya pon sempat la follow rancangan tu sampai habis ditemani oleh budak botak n his daddy kat sebelah tapi asyik sibuk dengan SGTab dia..huh!!

(dingin betol la abg ni)..hikhikhihik..

Semanis Kurma..
Saya mmg SUKA sangat tgk citer ni sampaikan kengkadang ulangan pon saya layan sebab sedikit banyak boleh menyedarkan kita tentang alam rumah tangga and kalo ade mana2 yang salah boleh kita perbetulkan..betul tak??
So semalam punya Topic was 'Pasangan Dingin' and tetamu jemputan were Tn Hj Mohd Hushim (my favourite kaunselor perkahwinan), Syed Aiman and Linda Rafar..

Discussion went on well..very well..infact got so many callers..but most of them having the same problem which more about poligami..urghhh..takde kena mengena sangat dengan saya tapi mana points yg kene2 skit tu saya pon cepat-cepat la take note..
(chewahh take note kunun!!)

Tapi bestla..actually tak semua pasangan dingin tu disebabkan suami sebab kengkadang di pihak isteri pon ade kekurangan jugak..mcm ade satu caller semalam cakap yang dia sendiri (isteri) yang dingin..Dia pon tak tau kenape tapi bile suami dia nak belai2 or sentuh2..dia tak suka..dia rasa benci..padahal dia sayang suami dia..dia pon musykil..

SO Tn Hj ni buat conclusion yang mungkin suami dia ni nak bermesra tak kena tempat..mungkin ketika itu si isteri ni kepenatan jadi belaian or sentuhan tersebut sangat tidak sesuai pada masanya..mungkin juga..tapi Ustazah Nor Ba'yah cakap mungkin juga ade faktor sihir atau ilmu hitam dalam rumah tangga tersebut..Mungkin...

Dan tak semua pasangan dingin disebabkan isteri jugak..Suami pon boleh jadi dingin n kebanyakan caller call bila dah poligami suami terus jadi dingin sedinginnya..Kesian kat isteri pertama sebab suami asyik angau dengan bini baru..huh!!sampai anak-anak pon diabaikan ..sedih kan..hurmm..donia..

SO conclusion sket yang saya bleh buat after tgk Semanis Kurma semalam ialah..ape-ape masalah yang timbul diantara masing masing harus BERTERUS TERANG samada pahit atau manis untuk ditelan..
Lagi..sentiasa luangkan masa untuk melakukan aktiviti bersama pasangan masing-masing dan imarahkan lagi hubungan yang telah terjalin..
Lagi..jika berkesempatan pergilah bercuti dan hargai masa-masa yang dilalui bersama..

Lagi???...heheheh...dah macam pakar pulak padahal baru je cecah angka tiga bukan tigaploh pon la Pn Aida oi!!so tak payah berangan nak bagi kaunseling perkahwinan pulak..

Happy Friday Uolssss!!!
 Photobucket

7 comments:

Yasminhamid said...

sentiasa berterus terang.. betul tu.. akak setuju.. info yg menarik ni..

sarah-najwan said...

part terus terang tu
mmg penting means jgn ada rehsia
dgn pasangan kita..

jika kita mula berahsia..mulalah nk menipu..sekali menipu selamat..menipu lagi..tu yg berangkaian..last2 kantoi suda..

jika ada prob..kene bgtau segera/share..komunikasi mmg penting..

MommyAqil said...

betul tu kakak-kakak semua..terus terang adalah sangat penting dlm sesuatu prhubungan..semoga rumah tangga kita sentiasa dirahmati olehNya..Amin..

Princess Nur said...

salam kenal dari nur :)

kayzie said...

yes stuju..sgt pntg tuk terus terang jgn diam diri n anggap psangan leh tau sndiri..:)

MommyAqil said...

Princess Nur,
Hy Thank you for dropped by..I'm glad u're here...hihih..Salam kenal...

MommyAqil said...

kayzie:Btul tu kan..mmg betul pon!!kalo pahit sgt nak telan pon telan kan aje for our own good oso..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget