Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Mar 8, 2011

OPis Kena Geledahhhhh!!!

uppsss..Mmg seriau sgt pg ni tadi..n kelam kabut jugak rasa..huhuuhu..Pagi tadi saya pergi kerja lambat sikit dr biasa sebab kereta still kt bengkel so terpaksa tunggu Raja saya bersiap tuk hantar saya ke opis..Sekali tu kan...Bile sampai lift je..bile pintu lift terbukak,nampak ade sorang opis mate saya keluar dgn muka gelabahnya cakap 'opis kita kena geledah'

  (in english sebab dia fresh from INDIA-tak reti sgt cakap in Malay)..

Saya pon ape lagi??terus kecuttt peruttt..


(tetiba perut saya yg besar ni jadi kecik)..uhukk...

So weall pon naik atas bersama-sama dan betul!!Opis habis berselerak esp kt meja saya sbb banyak sgt buku cek n ade yang cancell pny cek pon dia selerakkan abis semua..

Tengok je semua tu terus saya call boss n cakap we all nak buat police report 1st..Tanpa mengusik ape2 sekalipon, we all pon turun bawah dengan gelabahnya..nak pegi buat police report naik ape??Indian tu juz ade motor je..So have to call huby to fetch us n send to d nearest police station..Sampai je Police station Bukit Jalil, terusla Report dibuat..About 1 hour kt situ, we all pon balik opis dengan menunggu kedatangan pegawai polis dari cheras dtg.


(kaw Bukit Jalil-Cheras yg cover)

..SAmbil mengenal pasti ape brg yg hilang, We all pon investigate la sendiri camner org tu bleh masuk sedangkan pintu tak dipecahkan dan takde tanda-tanda ape sekalipon yang membolehkan dia masuk cume pintu toilet je yang terbukak luas..

(mungkin dari situ)..

After pegawai polis datang, keterangan diambil dan saya pon cerita la semuanya...Gambar diambil,cap jari semanya la..yang sgt pelik bila petty cash yang ade dlm almari berkunci saya tak pula diorang ambik sedangkan Pintu almari tu jugak dipecahkan..hurmm..pelik...

Yg hilang cuma camera, charger n USB..pelik kan..mmg takde benda berharga pon la..cume monitor komp sy ade cubaan untuk dibawa lari tapi tak kesampaian.


(tak tau kenapa)

cuma tersadai kat atas lantai bersama wayar2 yang telah disimpul bersama..Hurmm..pencuri- oh pencuri...

After polis balik selepas keterangan diambil after cap jari dikumpul we allpon kemas balik semua yang berselerak tadi..pastu Boss saya decide nak pasang grill kat semua tempat supaya lebih secure dan saya dibenarkan untuk bekerja dari rumah sahaja..HUuhuhuhu.


(hip..hip.. hoorayyyyy..Gelak Jahat!!)..

Boss saya takut sbb if saya tinggal sorang kat opis


(yg lain kerap pg site)

ape2 jadi Boss yg tanggung..so for security for the time being biarla saya bekerja dari rumah sahaja..huhuhu...

Pukul dua pon,huby amikla saya dengan segala dokumen yang ade dan saya akan bekerja dari rumah after grill has been installed!!..Yok bekerja sambil buat kerja rumak yuk!!hihihihi..


***1st time bersiaran dari Home Sweet Home..Nak masak dah sekarang...Ouhh bahagia nya rasa..hihihi..Jgn Jeles yaaa...
Photobucket

4 comments:

Edura Hanum said...

wah bestnya
nak jeles dengan akak lah

MaMaNuRiN said...

wah bestnya bersiaran dari rumah..ishh nasib baik time org tu masuk, mummy tak ada kat opis

Yasminhamid said...

best tu.. keje dari rumah..

MommyAqil said...

anum,mama n kak min..hihhihi...best gk bt kerja dr rumah...tp kelam kabut jgk sbb clash dgn kerja rumah sekali plus tak tau nk start dr mana..huhuhu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget