Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Mar 22, 2011

Angry Birds..

Semalam tgh Daddy godek-godek SG Tab dia tu Mommy saja la tanya..
"abg..best ke main angry birds??sbb kwn bie yg tgh tunggu hari nak bersalin,dia kata boleh terberanak cepat kalo main angry birds tu..ye ke bang?" (dengan naifnya saya bertanya)..

"dalam ni ade (merujuk kepada SG Tab)..Nak try main? abg pon tak pernah main abis"


Nila bird yang angry sgt tu..

Dan saya pon dengan excitednya mula bermain...Nak main dia senang je..kita kena lastik frog yang menyorok dalam bongkah kayu or batu...So if tak kena sampai 'nyawa' kita habis maka kita pon game over..makin tinggi level makin susah..kena jadi pe lastik yang hebat baru bleh lastik semua frog jadi mati..



hahaha..macam dalam gambar ni la lebih kurang... Frog si hidung kembang..geram jeeee...

Reaksi Aqil:
Dia sangat excited bile MOmmy start main game ni..tapi Luckily dia sangat mendengar kata bila Mommy kata jgn usik SG Tab, dia tak usikla..baik je..n sambil berdiri-diri nak tgk MOmmy main game ni..

(Aqil mmg sukaaaaaaaaaaaaaa sangattttttttttttttttttttttt tgk org main game tau..bile Abg long A.k.a cousin dia main game kt Hphone dia akn leka tgk Abg long dia main tanpa ade rasa nak main game jugak)

Lepas tu kan..kalau Mommy Game over je kan..MOmmy pon cakaplah "alahhhh..Mommy kalah Aqil" Dia pon ape lagi..Pon buat benda yang sama mcm MOmmy.. Tapi dia akan act lebih-lebih sket.."Halahhhhh "
sambil buat muka kerut seribu plus sedih sbb Mommy dah kalah..

Lepas tu kan..Mommy main lagi pastu bila Game Over lagi..

(banyak kali ok cubaan utk melepasi setiap level..hahahah..gile bengap mommy main game!!)

Mommy sajalah dramatik lebih...MOmmy Pon tepuk lah dahi sambil pandang muka Aqil sambil cakap "Mommy kalah la Aqil"..Nak tau dia buat ape??

Bile dia tgk Mommy tepuk dahi nak tau Aqil buat ape jugak??

Aqil boleh tepuk kepala Mommy jugak...

(sekuat hati pulak tu!!)

Kedepekkkkkkkkk..Hadoiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!..Sakitnyaaaaaaaaaaaaa....

Bile Mommy jerit cam tu, dia pon taula benda tu salah..n takut Mommy marah dia, Dia pon terus duduk n tunduk muka...

(mulut bubbling ape ntah..konon minta maaf kot!!)
terus Mommy tak jadi marah dia n Mommy cakap..

"bile Mommy tepuk dahi Mommy, Aqil pon tepuk la dahi Aqil cam ni" sambil amik tgn Aqil n tepuk dahi dia sendiri..hihihihi..


Hikhikhikhik............Malam ni nak sambung main lagi..Excited tgk Aqil ikut sama excited mcm Mommy!!


Photobucket

2 comments:

Yasminhamid said...

bagusnya si aqil... dok diam2 bila kita tak bagi usik.. kalau alif.. lagi tak bagi.. lagi dia nak cuit..

MommyAqil said...

hihihi...ala kak min..Aqil pon sama jgk..cume ade certain-certain time je dia akn jadi budak baik..hihihi..Alhamdulillah semalam time main game dia ok!..tak kacau..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget