Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Mar 2, 2011

Cerita tentang Check Up semalam..

Yes!!sebenarnya..Mommy ni tersalah tgk tarikh tau!!Hikhikhik..check up Aqil is actually todayyyyyyyy...2nd of March..hikhikhik..tula excited terlebih sampaikan ter awal sehari..***ape daa Mommy Aqil ni...Ampun..ampun..tak sengaja!!uppsss...

Mommy perasan pon bila dah balik rumah for a lunch dan lepas amik aqil yg dgn smartnya nak pg klinik n balik rumah nak naik keta Daddy..Sekali tu bile bukak buku biru Aqil tu, dia tulis 2/3/11 daaaa...Haihlaaa...***dlm hati,malasnya nak balik opis balik...Buat malu jekk ngn daddy..Lepas tu cakapla dengan daddy yg check up Aqil esok sbnrnya bukan hari ni..pastu daddy cakapla, laa yeke..hukhukhuk...Pastu Mommy cakapla 'kalau esok susah skit nak keluar sbb Bie banyak keja' ***tapi mmg betul tau!!ni pon curik-curik masa jap...hihihi.. PAstu daddy cakap,'takpela kita pg je la hari ni cakap je esok ade meeting ke hape ke'..okies daddy' After Solat Zuhur weall pon pgla klinik secepat yg mungkin sebab taknak kena sound dgn nurse lagik..hihihih..***Appointment pukul berape?pukul 2..Kalao pukul 2, datang pukul 2 yer..uhukkss..telan air liur japp...Time tu dah pukul 3.30..mana la nurse tu tak naik angin kan..***Daddy's fault!!




Dah sampai klinik dah...Tengah menunggu..Tapi kalo check anak tak SE LAMA nak check pregnancy..LAMA gilaaaaa... So time ni tgh menunggu dgn sabar..


Aqil's meeting his new fren..tapi budak tu behave sket dr Aqil..Aqil plak excited giler jumpa kawan..Asal dia nak pegang buadak tu je mesti dia tergelak-gelak dulu sambil pandang kitorang..suka sangat la tu...Time ni dia tgh explore ape benda lagi yang bleh di main...

Lepas timbang berat -11Kg at 18 months
Height- 86cm

Lepas tu dia kena cucuk...Inject 18months..mula-mula rilek je..pastu, bila jarum masuk je terus jerit sekejap...pastu ok dah..cuma lepas-lepas tu je asik - asik ngadu je..
'miii....ni...." sambil tunjuk peha dia yang kena cucuk tu...
Lepas tu kan..daddy dia pon tanya la..Aqil kena cucuk?'
'i ..eee.ii.eee'
tak tanya pon sape buat tau terus dia tunjuk gak sape yang buat dia sakit kat daddy dia..
kebetulan Nurse yang cucuk dia tu baru je keluar dari bilik Injection
'tu..tu..tu..' sambil jari telunjuk dia yang comel lagi montok tu pointing out to that Nurse..
Orang-orang kat situ semua senyum je bila Aqil tunjuk Nurse tu yg buat dia sakit...hihihihi...

Dah masuk keta pon dah isap susu and bila terdengar Daddy dia cakap 'Aqil tak nangis ke bila kena cucuk nie?'
'nangis..sekejap je la..typical aqil ***since Baby Aqil tak pernah meraung-raugn kena cucuk kalo nangis pon 2.3 saat je..dah imune time duduk kt nicu kut!'
terus bunyik lagi
'mi...ni...' muke berkerut-kerut konon sakit..hihihi..lawak tol la aqil ni...

dari klinik terus g tesco Puchong coz Tak Makan lagiiiii..LAparrrrrr...
Kt food court tu ade Playland tau..so banyak giler la Games..Aqil pon ape lagi ..teruja sakan la...bila lalu je Play land tu terus nak pg..tak boleh...kena mkn dulu tau..lepas tu baru bleh main...


After mkn ..baru boleh main..it's a play time..Aqil naik Elephat..


Ouh..kena kejar target la Mommy..Aqil nak main benda lain pulak la..Jom kita Play bowling..



Ade gaya bowler tak Mommy??Get ready to throw the Ball..



Focus ok..nanti Gutter!!***Masuk longkang la..hihihi...



Alamak..slow la ball aqil ni..Agak-agak strike tak??



Semangat nak tgk punya pasal...Macam masuk longkang je Mommy??hikhikkhik..dan kenyataannya adalah..


Mmg ke longkang la gamaknya...hikhikhikhik..

Okla..dah habis bersuka ria kt Tesco Puchong..Ingatkan dah boleh balik..sekali tu Daddy kata..
'Bie tido kan dia'
"haaaa??mana ade susu..takpela kita dah nak balik dah kan'
'ehh kita mana ade nak balik lagi..abg nak pg buat No Plat jap'

Sudahnya..terpaksa cari kedai mamak kt area situ n dengan muka tak malunya have to minta air suam..hihihihi...SLumber je..buat pe nak malu kan..kita bleh bayar la..setakat 50 sen camtu..

Singgah..n sekali tu, cashier tu kata tak payah bayar pon!!baiknya hati..selalu kalo kedai Mamak mesti berkira!!Terima kasih banyak-banyak yer..
Lepas je bagi susu tak sampai 2 minit Aqil pon terlena keletihan...

Dan dari Tesco terus ke Kelana Jaya..pg kedai Accesories kereta..Mommy ade bad experience dgn Kedai Brothers ni..dalam 4.5 tahun lepas la..pg kedai ni nak buat tinted kereta..sekali tu mau dekat 4,5 jam kita dok tercongok kt situ tunggu depa buat kerja!!bukan tinted semua cermin pon..juz buat yg depan sahaja!!itupun amik masa lama nak mamposs!!tu yg kalo boleh taknak pg tu!!tp daddy nak pg jugak..arghh ikutkan aje!!

See..Again..nak buat No plat kereta je okay..We've to tunggu kt situ Almost 2hours..ape ke lembap sangat diorang ni kan!!haih tension!!!

dalam tunggu-tunggu kt situ After Aqil bangun tido ***sekejap giler Aqil tido..Lepas Mommy abiskan Satu donut Big Apple and abis review Intrend Megazine march edition, Aqil pon bangun dengan gembiranya...hukhukhk..Lantas Gambar ini pon diambil..



Ade car Mickey Mouse la pulak kt sini...Tapi Aqil nampaknya tak berminat pon dengan kereta PINK, tapi mommy yang beria suruh Daddy tangkap gambar Aqil dgn Kereta ni..

Nasib baik Aqil happy je dlm menunggu bagai nak gile tu..huhuhuhu....
Dan weall reach home just only at 9 o' clock!!Fuhh super duper PEnattttttttttttttttttt...
Mandi-mandi n siap2 naik motor pulak pg kedai mkn blkg rumah untuk santapan malam..wahhh besttt..seharian masa dihabiskan bersama keluarga tercintaaaaa...

***after mkn ...terus naik tido dan tinggal la Daddy keseorangan membasuh kereta di malam-malam buta..***katanya sayang kalau tak jaga sebab Atuk Aqil dah berungkus lumus mem polish kereta hari ahad lepas...

****Sila tengok budak Aqil tu..takde rupa orang baru lepas kena cucuk kan..rilek ja..Memula tadi je ngengada lebih..hihihihi...


Photobucket

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget