Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Nov 1, 2010

Langkawi is awesome!!!~Day 1

Salam pagi Isnin!!
hihihih...Saya baru balik dari Langkawi (walaupun dah 3hari sampai KL baru nk buat entri)..
Bestnye pegi bercuti...ta tau camner nk cakap...kikiki..
saya terpaksa buat entri ikut day yer..sbb terlalu banyak pics n cerita yg nak share...uhuhuhu
Let us start...

LCCT punye cerita...
Lama gak nak tunggu before departure time...uhuhuhu...

Before that..kite click2 dulu...


so dlm tunggu tu aqil sempat jugak tukar baju dlm dua kali sebab terlampau-lampau comot!!huh!!Daddy dia belikn cekelat..abis satu baju melekit...


tengok Aqil..macam tade ape2 pun..selambe dia duduk kt mana dia suke..


Dan Aqil sangat tak reti dok diam...satu Airport tu dia tawaf..
Dan dalam menunggu tu, saya dapat adiah dari parents in law...Necklace...white gold..(tetibe kt dlm airport tu ade jual benda alah tu, jadi apa lagi terus saya ditawarkan utk dibelanja sekali...(wahh beshhhh)ehihihi...

Purple..(tak sangka bleh sedondon sebenarnya)..but as of now,i loveee purple sooo much!!

I likee dis pic for no reason....(credit to mr huby)

Kami terpaksa candid coz flight attendan tu tak bg kami tangkap gambar..(kedekuit)

Dlm flight selepas Aqil ditidurkan...


Sampai LAngkawi around 3 o'clock...
Terus sewa Avanza dlm kadar RM80 sehari..wah murah ok...best2..
Dari Airport teros kami ke Pekan Kuah sebab Parents in law saya sangat tak sabar utk membeli belah pinggan mangkuk Corelle..(aduiiii!!dah la penat, terpaksa gak mengekor ke tempat yg saya tak berapa gemar)..
Haji Ismail group pilihan kami...
(dah selalu dah shopping di kedai ini...)
Kebetulan sebelah kedai tu ade perfume shop..(wah feveret place)..saya pun Ter beli satu perfume..kikiki... ter beli ok walaupun tade dlm perancangan asal...(saya dtg langkawi hanya untuk membeli belah coklat sahaja)

Gelagat Aqil sementara tunggu Atuk n nanny die shopping Corelle


Lepas membeli belah..around 6 o'clock camtu barula melilau mencari hotel/motel..(saya insists sgt nk tido hotel sbb dh lama tak mandi pool..tp in laws sy nk duk gk chalet..)(arghh tension!!cmner ni??uhuhuhu)...last2 kami lepak gk kt chalet kt pantai chenang..dh namanya chalet op kos la tade pool...masuk2 bilik je teros sy membebel kt huby n suh huby janji gk bawak saya n aqil becuti kt PD plk pasnii semata-mata nk mandi Pool..(owh okk..nanti abg bawak bie kt kolam Syabas k,mandi puas2..)Tensen!!!

Malam plak kami ke Kuah sekali lagik coz nak mkn masakan Thai yg terkenal kt Langkawi..WAn Thai Tom Yam nama kedainye...perghh mmg sedap la dia punye Tom yam n SOm tam..mavelesss..(start masuk keta nk ke Kuah aqil dh cranky..susu tak cukup sbb dia sgt mengantuk!!terpaksa cari kedai mkn kt tepi jalan coz nk mintak air panas..lepas tu baru dia diam dan tido dari Pentai chenang ke kuah sampai esok pagi)tak hengat punye mengantuk!!(dlm flight 45mins je dia tido..thats y sgt mengantk

Wan Thai Tom yam..(sesiapa yg nk pg Langkawi sile ke retoran ini yer..harga sangat berpatutan!!Siyess)

Cantekkk restaurant ni tau...(waitress die pn cun melecunn)



Lepas dinner..kami ke Dataran Lang..as others kami pun nk tangkap gambar kt Helang yg Super duper besar..dh click2..kami pun balik n mengumpul tenaga untuk meng island hopping kan diri esoknye...



Dataran Lang..kami datang..(aqil tgh tido pun still smepat nk tangkap gambar jugakk)

Photobucket
Notes:ade lg beberapa gambar tak upload for day 1..camera tinggal kt umah..will upload soon ya...

3 comments:

Yasminhamid said...

wow.. bestnya....

DeLLa said...

Best2..sy pun suka g langkawi..suka sgt2

PinkyLady said...

hikhikhk..mmg best..sy suke pegi langkawi..sbb sgt relax n enjoy!!huhuhu...jom kak yasmin n della..pakat p langkawi ramai2..hhiihihi...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget