Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Nov 12, 2010

Sorry sayang..Mommy tak jaga sayang betul-betul..

daddy thought he's always rite...but he is!!

huhuhu..(nak nangis sikit!!)isk..isk..isk...

semalam kan...
sekitar pukul 10.30..selepas aqil bersiap-siap utk tido,Mommy n Daddy had a short discussion bout our financial..hhiheee...lepas tu,daddy meminta diri tuk ke toilet sebentar..(dah macam nak bercerita ape daa)
waktu tu, aqil dah dua tiga kali memanjat side table tuk amik barang-barang yg ade kt ats almari baju die..
(bile dh dpt satu brg,die sengih..heheehe..then turun n panjat lagi) kt bawah sebelah kiri side table tu ade almari baju aqil(comel lote n rendah jer almarinya)..sebelah kanan plak ade terbentang luas our tilam (takde katil,tilam semata)
dari dalam toilet lagi daddy dh bg warning!
"bie!!jatuh aqil tu kang"
tanpa rasa ragu-ragu mommy membiarkan saje aqil memanjat sebab tak risau coz ade tilam yg empuk disebelah..(di hati mommy kata takpe,tak bahaya dan mommy ketika itu sedang leka menulis dan mencongak di atas kertas)
Sejurus selepas daddy menghabiskan ayatnya..
tetiba...


tanpa disangka..aqil jatuh juga..
sangat tragis ke jatuhan nya..
dengan sebelah badan yakni kepala terjatuh di atas tilam n perut ke bawah jatuh atas toto (disebelah tilam)
yg menjadikan ianya tragis adalah..
Dagu aqil terhantuk ke meja tersebut..

akibatnya???
Lidah aqil berdarah!!!!!!!!!!wahhhh..mommy ape lagi..menjerit sakanla...!!!!
Daddy tak dapat keluar dari toilet sebab tengah melabur..
dengan kelam kabut sebab sgt takot tengok darah bertakung dlm mulut aqil,mommy pn keluar dari bilik dan mintak tolong org yg ade kt luar...huhuh..(kojek n owm ade kt luar)
Amik kain lap2 lidah dia..n aqil keep on crying..(sakit yer sayang..mommy tau..sabar yer!!!)
sambil lap2 tu aqil sempat gak gigit jari mommy..mommy pn jerit la..dia pn jerit jugak sebab dia ingat kite marah dia..(tak..tak..sayang..mommy tak marah..cume sakit sikit je)..


lepas dah lap2 lidah dia..darah dah stop sikit..
bagi minum air masak..(takut dia taknak minum because of his luka) pastu dia minum gk..minum dengan banyaknya..
alhamdulillah..
dia dh rasa ok sikit..
n cranky nk tido..
bagi susu,dia taknak..
takut sakit kut!!
pastu..sambil pelok2 n cium dia..Aqil pn tido dengan nyenyaknye..
tanpa minta susu langsung sampai ke pagi..
Mommy pn bagi gak susu tanpa dia minta..(around 6.30am)
nasib dia minum tanpa ragu2..Alhamdulillah...


MOmmy janji!!
mommy takkan bagi aqil panjat2 lagi ok!!
no more..
MOmmy jaga aqil bebetul lagi pasni yer sayang..
Mommy minta maaf...

Photobucket

3 comments:

Izan Ishak said...

ciannya aqil. nasib baik tak serius. mmg kalau anak2 luka jatuh ni kita yg jadi risau kan mommy.

Yasminhamid said...

jadikan ini sebgai peringatan... untuk saya juga.. kadang2 kitaa mudah leka..

MommyAqil said...

kak izan..tula mmg sedih kalo ank kite tercedera kan..nasib baik takde pape sgt..kalo tak,kena terjah spital la mlm td..

kak yasmin..
betul tu..kena beringat lebih skit skrg...mmg sy akui sy ni jenis yg sgt mudah leka..huhuh...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget