Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Nov 25, 2010

Long Term Plan ~For our 2nd baby~

uikss...2nd baby?
Bile tu?
InsyaALLAH..ade rezeki ade la kan..cume buat masa sekarang ni belum lagi kut..InsyaALLAH tahun depan ke tak pun 2012..InsyaALLAH k..

tapi...I got plan...heee...ntahla..maybe a better plan for my 2nd baby..
i wouldn't say Aqil's time dun have a better plan but due to my jobless plus agak kelam kabut so we juz have nothing for him..(time tu huby berjimat sgt!!)

Jobless pasal baru sgt abis belajar teros preggy..camana nk dpt keja kan sudahnya keje ngn FIL je..

So by now, i've a plan for my 2nd baby...
Here are my wishlist..

Rasanya nak bersalin kt Swasta plak kali ni..n yg paling terdekat ialah KPMC Puchong...
Dah survey dia pnya O&G doc perempuan Islam!!(dh survey..tak bleh blah!!)
hikss...
Bukan ape rasa cam dh serik nk bersalin kt Hosp Serdang...
Staff diorang ok cume rsnya tak cukup doktor kut kt dewan bersalin tu ..(kalo tak, takkanla Ibu mengandung ni terpaksa tunggu hampir lima jam semata-mata nak scan n sudahnya kena masuk wad) huhuhu...
Tapi have to admit, nurse diorang sgt baik n caring..cakap pn polite je..
cume yg tak tahan bile time seluk2 tu, yg ade hny doktor lelaki cina!!n again waktu after deliveries, Doktor lelaki yg buat ckecking ala-ala Pap Smear..(taknak lagi!!!malu!!!)

KPMC Puchong...In about 10-15 mins to reach here from home

So harapan kt KPMC nanti..nak request doktor perempuan n Islam...InsyaALLAH..
Dan terpaksa simpan duit dr sekarang..
Dah survey..(survey lagik!!)..kalo normal delivery dlm RM 1200++ -kena simpan duit- n with 2nights stay..
Kalo caeser in about RM 5000++..(wow!!!banyaknya...)hahahha...
So nak taknak tpksa simpan RM5000++ dr sekarang..(manala tau kan kemungkinan)

Dulu deliver kt Serdang pn consumed in about RM 1500 gak!!banyak kan..
(4nights stay+NICU Aqil+double bedded 1st class)
Semoga Impian jadi kenyataan...hikssss...


haaa..seterusnya...
Nak beli breast pump Medela mini Electric..
Cost in about RM 500++ kut!!
(hopefully price dia akn turun lg)

Medela Breastpump Mini Electric

Waktu bersalin kt Serdang dulu depa bagi la pinjam pump ni coz Aqil kena puasa 5 hari so susu dah bengkak so terpaksala diperah menggunakan benda alah ni..
rasa sgt worth it kalo bli medela ni sebab sgt senang guna n pressure sgt tinggi..
dlm sekejapan susu akn jadi penuh satu botol..fuhh mmg bagus alat ni..

Impian, nak fully breast feed n sampai 2years++ (insyaALLAH boleh kan)
Time dgn Aqil dulu juz 7months fully breastfeed n 1years n 2months je dpt bf-ing dia...
InsyaALLAH impian akn jadi kenyataan..
SIMPAN DUIT sekarang!!!!!!


Lain2 Impian..
Stroller Mc Claren (Rm 600++)
Babyjorn carrier (RM 600++)
Set Bersalin Tropical herbs (akn diteruskan pengambilan sama macam time bersalin aqil sbb bengkung dia sgt best!!) (RM 280)
dan lain-lain lagi...
SIMPAN Duit dari SEKARANG!!!!JOM!!

 
 Notes: Impian diatas Belum atau masih dalam perbincangan dgn Tuan Pengarah..belum diapprovekan lagi..hiksss...So akn terus berdoa agar semua impian tersebut akan menjadi kenyataan..InsyaALLAH...


Photobucket

6 comments:

eRaY said...

mommy aqil, jom join su buat buss :)
insyaallah sume wishlist dapat ditunaikan. hehehehe.

ermm yg pasal madela mini e tu, i am recommend it for you, since i have used it before. yes, the suction level mmg power, tapi do not have durability, mine few times rosak. i would suggest u to buy madela harmony tak pun beli fs jek, lagi syiok :)

diana said...

kurang2 7,8 ribu gak tu ..
selamat kumpul duit..
tapi kalau duit ni
lgi kita simpan,
ada je benda yang jadi nak suruh kita bawak keluar..

MommyAqil said...

hiks..betol tu diana..hanya dengan azam n disiplin yg tinggi je angan-angan simpan duit ni akan jd kenyataan..dah la aida ni shopaholic!!huhuhu..

business ape su?heee..nk tau gak yer..
oo medela mini elctric tu cpt rosak?aduish..camana nk beli ni..so terpaksala up to harmony or FS plak kan...hhuhuhu...

::m!SS edURA hanUM:: said...

wow..aqil dah nak kawan yer? =)

lizz said...

saya pun pernah bersalin kat hosp serdang ok sangat...doc n nurse semua baik2 sebelum ni kat HUKM private tapi sama jer servisnya. pada pendapat saya better bersalin kat hospital kerajaan bukan aper kalau berlaku aper2 DR pakar adalah dr Hospital kerajaaan. haritu waktu saya bersalin ader seorang ibu bersalin kat private hospital dihantar kehospital serdang kerana tumpah darah dan masalah2 lain ..katanya dier berhabisan lebih 6 ribu dihospital private tapi akhirnya dihantar kehospital kerajan.

MommyAqil said...

anum:uikss??belom la dear..cume keinginan tu dh ade..so kena ade plan dr sekarang...huhuhu..

lizz:thanks coz sudi berkongsi pengalaman..tula,ade jgk dgr2 camtu..better hosp kerajaan kan sbb semuanya ade kt sana cume sy ade sikit fobia dgn hosp serdang tu..huhuhu..mgkin kalo nk g hosp kerajaan lagi,pg hosp putrajaya plak..hihihi..ni plan je baru,taktau la jadi ke tak..hihihi...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget