Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Nov 18, 2010

Aqil's Story...~He's smarter than his age~

Salam All..


Let Mommy starts
its about past three months story..



dah lama sebenarnya nak cerita tapi kekangan masa agak membataskan segalanya..



12months:

jalan dah tak jatuh-jatuh dah..

maintain je..

heee...

he's a fast learner!!so jgn ajar yg bukan2 ok!!



13months:

dah boleh menerima arahan..

"kalo orang suruh tutup pintu,dia akan tutup pintu"

kemarahan orang akan di balas dengan cheeky smile n orang takkan marah dia lagi..

pandai amik hati orang..

pandai jugak 'buat ' orang..

kekadang gigitla,cubit la,nak cabut hidung orang la n macam-macam yg menyakitkan..



14months

boleh menerima arahan dengan baik..(alhamdulillah)

Kalau Mommy suruh amik hp,dia akan pegi amik hp tu..

"aqil pegi suruh daddy bukakan botol air ni"

dengan sepantas kilat akan pegi kat daddy n tunjukkan botol air tersebut..

mulut semakin bising..(walaupun masih tidak mampu menuturkan sebarang perkataan)

tau kegunaan sesuatu barang tu..contoh: sikat utk sikat rambut..dia pun akan amik sikat tu n sikat rambut dia..(walau rambut dia hanya senipis cuma)



15months:

his first word~DAAAA DDYYYYY~ (wahh mommy sungguh kecik hati tau sayang!!)

kalau kereta dah berhenti di satu2 destination tu,Aqil akan cepat-cepat turun kt bawah seat n cari his crocs..kalau crocs tu ade dua pasang,Aqil akan cari pasangannya dan takkan pilih yg berlainan pasangan..(how clever he is rite!!Alhamdulillah)

Semakin bijak belajar n he's still a fast learner!!

Uncle kojek dia saja la ajar TUmbuk2 dgn sound effect dush..dush..dush..(sambil buat aksi tumbuk2 angin) n bila orang suruh dia buat,Aqil akan buat benda yg sama n berserta sound effect nya juga...huuuuu...


Aqil Jauhari Mohd Jeffry

Thanks to Allah coz gives us this precious gifts n precious moments ..MommyDaddy love Aqil so much with all our heart!!



Photobucket

2 comments:

::m!SS edURA hanUM:: said...

sis....suka tengok bila aqil tersenyum nampak gigi yang bape batang kat depan tue
senyuman tue look ikhlas menunjukkan kegembiraan dia

MommyAqil said...

heeee...
thanks sis!!mmg dia suke senyum cenggitu..bile nk meet up ni??aqil pn nk jmpa auntie dura dia..heeee...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget