Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Nov 19, 2010

Ubat Cacing???

Salam..
since hari raya hari tu makngah saya ada tanya..
"aqil ni kurus je tapi perut dia buncit"
"mmg dia kurus je mak ngah"
"bie ade bagi ubat cacing tak?"
"ubat cacing?kena bagi ke mak ngah?nak beli kt mana?"
"a'ah kena bagi..sbb budak-budak kan suka mengutip,so bnyak cacing dlm perut dia"
"ooo..kat farmasi ada jual tak?"
mak saya menyampuk"ade!dulu mak ade bagi korang mkn,tapi tak ingat la namanya"
mak ngah tanya lagi.."aqil ade tak nangis2 ke..sakit perut ke?"
"takde pon"

dan mlm tu,tetiba dia nangis2.. tgh mlm plak tu..so sy pn ckp ngn huby esok beli ubt cacing..lagipon perut aqil mengeras..

Mlm tadi..kami pon pegi la Guardian cari ubat cacing for aqil..
then jumpa champs brand n tablet pny type..cari yg fluid pny..tp takde..huhuuu..
sambil tu kitorang pn survey mknan yg bleh bg vit C tk Aqil since his flu n cough did not recover yet plus all medicines was finished!!
our choice must be Scott Emulsion..orange flavour..try bli yg small bottle pnya coz afraid if Aqil cannot accept its taste..

Dlm keta..Aqil bleh mengamuk nk mkn ubt cacing tu..dia ingat gula2 ke ape..tak sempat nak baca,tpksa gk bg..pastu baru tersenyum-senyum mcm kerang wangi..
For below 2years juz need 1 tablet only..in 6months time rasanya...
but..its has side effect after mkn that tablet..
will vomits/diarrhea ..and if it persits,have to see the doctor..


dan apabila bangun pagi..
Mommy sudah berwangi-waangian serta ayu berbaju kurung keler pink..
Apabila mommy mula mendukung aqil..
tiba-tiba...
Aqil boleh muntah dengan banyaknya....
"uwekkkkk.."
Aqilllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll...
Mommy sudah lambat tau...nak hantar aqil lagi...waaa..
terpaksa tukar baju n mandikan si kecik tu dlm kelambatan juga..
sudahnya,saya tak pakai baju kurung pon!!berkemeja sudahh...

Punch card saya tidak menunjukkan red kaler..
lambat dua minit je..rilekla bosss...hihihihi...

Photobucket


Notes:we juz gave Scott Emulsion to aqil at last nite rite after we reached home..Alhamdulillah..he'll lovin it..heeee...for his own gud!!

4 comments:

diana said...

pandai aqil..
dia muntah pun tunggu
mommy dia siap lawa2 dah..
hehhe..

MommyAqil said...

tula pasal diana..
geram je rasa..tp takpela,busuk2 pn muntah dia tetap anak kita kan..sabo je la...huuuu...

SSulieana said...

zayyan start umur setaun su bg scootts emulsion tp skrg dia x suka plak...tp elok la jarang dia demam..

kalau checkup kt klinik kesihatan mmg dia akan bg ubat cacing ni...

MommyAqil said...

ho yeke sue..
aida tak tau pn kita kne bg ubt cacing ni sbb kalo pg check up pn,clinic tak bg ubt cacing ni...huhuhu
kitorang perasan aqil selalu sakit tu yg baru nk beli scott emulsion ni..so far dia bleh terima lg..hihihi...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget