Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Nov 11, 2010

Aqil's Story...~Got Bad Flu~

hurmm...disamping dengan dugaan2 yg menimpa Aqil jauhari sy,sy tetap bersyukur sebab ade org lain yg lagi teruk dugaannya..

okies currently,
Aqil Jauhari is having his bad flu...
always cranky since last two days...

semalam..after balik keje (selepas sy siap masak,sy amik aqil kt umah MIL)..
his flu was getting worst..
lepas tu terus pg farmacy junun nak beli ubt selsema je coz malas nk mengadap doctor..
Sekali tu,pharmacysts tu kata,
"for baby below than 2years, kite tak jual ubt coz terllau kecik n hav to see doctor instead"
"ho ok!!"

So after dinner we all pn pg la klink panel aqil..
"doc diagnose ade kahak dlm paru-paru dia so sy bagi ubt kahak,ubt selsema n ubt titis kt dlm hidung"
"okies!!thanks doc!!"


Malam tadi aqil sgt cranky..
dengan sape2 pun taknak!!merengek je keje dia..
nak mommy only..
then mommy pn tido dgn suka hati sambil aqil meniarap di atas bdn mommy...
daddy kata..
budak manja mmg macam tu...uhuhuh...
mmg aqil budak yg sgt manja...

hopefully after penangan ubt yg 40 hengget tu aqil akn fastly recover from his flu...
get well soon sayang..



Notes:
Lately i noticed aqil sgt kerap diserang penyakit-penyakit common mcm ni...bak daddy kata kalo sebulan tak melabur 100 just for his treatment mmg tak sah...uhuhuhu(daddy melawak ok!!)nak buat camana takdir tuhan yg Aqil terpaksa harungi demam/slesema/batuk dlm selang dua minggu...SeMoGa AqIL JaUhAri Mommy akn cepat sembuhh!!!
Photobucket

7 comments:

eRaY said...

aqil jauhari nak jadi strong boy, sbb tuh kene sakit dulu. nak build antibody dalam badan :)
insyaallah he'll get well soon. :)

MommyAqil said...

tula eray..
hopefully aqil will be a very strong and healthy boy after this!!thanks for the doa ya eray...

Yasminhamid said...

kesian dia... mommy kena sabar banyak yer..moga cepat sembuh..

MommyAqil said...

okies kak min..will strong for my son!!he's everything!!hihihi..

terima kasih yer kak min d

sarah-najwan said...

mmomy aqil...anak4 akak..kalu kene flu...ayah dia sanggup hisap hingus tu kasi keluar...barulah dia lega..berkesan sgt..sb dia msih kecikkan..xreti nak keluarkan hingus...tu yg jadi kahak then penuhkn paru2...mcm anak akak..nati dia akan semput..xpasal2 kene masuk gas..

jadi ayah dia..akan sedut hingus tu...huhu

MommyAqil said...
This comment has been removed by the author.
MommyAqil said...

kak sarah..
betul tu..dari baby lagi daddy aqil selalu gak hisap hingus die nk bg lega kan..itu mmg tugas daddy..heee..tp since aqil bnyk masa kt umah BS so BS die yg tolong hisap kan hingus tu..so die rasa lagi lega..(siap dongakkan n pegi kt bibik lg suh hisap kan hingus die)..huhuhu...skrg ni alhamdulillah..a bit ok than last two days..tido pn dh lena..

Ank akak ade athma ke?kesian budak2 kena sedut gas kan..tak sampai hati nk tgk..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget