Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Nov 29, 2010

Weekend yg Superrr Penatttt!!

arghh..penatt..
siyes penat..
kuikuikui..kalo diberi peluang..
sumpah taknak pindah rumah sampai bebilee...

Jumaat Malam..
dah sibuk memikirkan strategi terbaik untuk mengemas-ngemas n angkat barang..
meninjau-ninjau kawasan..(rumah yg akan dipindah masuk)
esoknya akan berpindah secara besar-besaran..

Sabtu..
kerja-kerja perpindahan hny boleh dilakukan selepas pukul 6 ptg sbb have to attend knduri kt Shah Alam
balik-balik dari kenduri..tukar baju n antar aqil kt bibik terus sising lengan amik berus n kain buruk n bermulala kerja mencuci dapur rumah yg baru..(rumah tak baru tau!!)
Kerja dengan orang laki ni kena banyak bebel sket, baru meriah..(padahal tak larat dah nk arah itu ini..sampaikan terpaksa keluarkan sebuah statement
"abg..rampas semua handphone yang ade!!") hahaha..lawak...
uppsss manusia yg terlibat yg bermurah hari untuk menghulurkan tenaga adalah..
huby, kojek (huby's frend-best frend ever!!), Mizi n Owm (huby's cousins- best cousins ever!!) ahaks!!
sampai kol 10 lebih (10 malam tau) baru siap dapur tersebut dicuci!!giler penattt..padahal mana ade besar sangat pon dapo tu..huhuhu..


Ahad..
dalam tengahari kerja perpindahan bermula lagi..
tapi asik terbantut je keje sbb banyak brg2 dlm umah tu tak berangkat n kami agak teragak-agak utk mengemas sbb owner rumah tu tak bagi lg usik brg2 dia..huh!!(owner bole kata, kami yg tak sabar nak pindah sampai tak menyempat!ciss-sampai hati mereka mengeluarkan kata-kata sebegitu) huby kata..arghh pegi *&^%$% la..yg penting kita dah semngat gile nak pindah ni..ahahah gile sempoi!!!


dah kemas pinggan mangkuk yg superduper banyak tu, saya pon pegila menyimpan pinggan mangkuk 2 kt dapur yg dah kami bersihkan semalamnya...wahh..dapur baru saya sudah bersih n plg penting ade dapur canggih yg tersedia..ahahah..

owner dtg (owner ni sbnrnya MIL sy jugak..mulut dia mmg bising tapi hati dia baikk) ...
dan kami pon berkemas denagn rancaknya n sekitar pukul 10 lebih (10lebih lagikk) mesin basuh n peti ais sudah dipindahkan dengan selamat..(alamat saya tak basuh kain baju sampai pindah bebetul la nampaknya)
owner dah angkut suma barang except for barang-barang dlm biliknya maka kami pon akan sambung perjalanan perpindahan ini keesokkan harinya..
(persoalan: Mampukah mereka buat kerja tanpa saya esok??(hari ni?) hahahah...wait n see for latest update from me from time to time ya)


Notes:takde mood langsung sbb asik terbayang rumah yg bersepah mcm tongkang pecah!!and cerita pindah yang tak sudah-sudah lagi..huwaaaaa...boleh tak bangun-bangun pagi je rumah sudah tersedia cantik n everything has completely moved?boleh ke????hua hua hua hua...


Photobucket

2 comments:

::m!SS edURA hanUM:: said...

sis pindah uma FIL kan

MommyAqil said...

a'ah la syg..pindah umah besar skit..nanti akak buat house warming anum dtg tau..bukan jauh pun..nnti akak text!!hiksss...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget