Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Nov 1, 2010

Langkawi is awesome!!!~Day 2

Langkawi~Day 2

Wahh lagi besh..
sbb bnyk cerita yg bleh dikongsi..

Ok!!Ini permualaan cerita...


Aqil baru naik dari mandi Pantai..(sebenarnya sedang saya bersiap tetiba Aqil telah dibawa atuknye ke tepi pantai..dia pn apa lagi..pantang nmpak air..terus bermandi-manda sesuka hati..dan saya pun terpaksala menukarkan bajunya sekali lagi)




Sebelum kami mengelilingi Pulau kami bersarapan dulu..wow!!mmg sedap mkn kt kedai kak ni..nasi lemak yg super duper sedap tau..roti canai lagi la mantapp..(time ni langit dah seakan gelap-tanda hari nk hujan) waa camner nk turun laut ni...



Dan hujan pun turun dengan selebat-lebatnye..wahhh hujan la..so kami pun menunggu la hujan reda kt dlm plaza ni..(jetty point plaza kalu tak silap)...sambil memerhatikan aqil bermain keta ferrari..ferrari tu beb!!hihihi...


time ni ujan renyai2..have to wait jugak..sebab sat g air laut bergelora sangat ke..kang mcm2 plak jadi...uhuhuhu...


and...here we are..walaupun ujan tak reda sgt tp abg tu kata bleh turun dah..sebab dah nampak gunung-gunung..so ape lagi..kami pun bergegasla naik ke dlm bot..(time tu dh la still ujan lagi..tp daddy aqil selamba je dukung aqil dlm kehujanan tu..wah..sat g confirm demam..hurmmm.. )

Atas bot..muke sume eksaitedd....
Muke aqil dlm kepelikan..dia cam tak suka pakai life jacket coz tak dapat nk gerak kemana-mana..(then sudahnye, dia tido sampaila sampai Tasik Dayang bunting tu)
K.a.M.i


Juz arrived at Tasik Dayang Bunting...Sebenarnye ade cerita di sebalik gambar ini terhasil...uhuhuh...Sebenarnya nk pg Tasik Dayang Bunting ni tak bleh bw makanan sebab beruk2 kt TDB akn serang kite sbb beruk kt sini jenis yg liar pny..so kami2 ni pn bawak beg besar sekali n bubuh makanan dlm tu...

bile kami turun dari bot..kt Jetty lagi beruk2 yg sgt ramai dh menunggu mangsa..tetiba in laws sy ade terbawak plastik consists of buah langsat..hah!!ape lagi...bapak beruk yg sebesar Aqil terus meluru ke makcik saya ni n panjat kt badan makcik saya tuk amik plastik tuh...(siap bawak geng lagi)...ape lagi, makcik saya pun menjerit kesakitan la sebab dia dh jatuh ke batu2 besar kt tepi pantai tuh...huhuhu..memang saat2 yg mendebarkan bagi kami...saya apatah lagi rasa macam nak mati je bile diserang beruk2 yg banyak tuh...time tuh FIL sy tgh dukung aqil yg tgh tidur tak dpt nk menyelamatkan makcik saya, huby sy plak tgh pegang satu bag kertas (dlm tuh ade air kotak,air mineral n nasi lemak plus roti canai)..bile ketua beruk dah serang makcik saya, depa anggap stiap dari kami ade bawak makanan jugak, depa pun serang huby n huby terpaksa melepaskan nasi lemak n roti canai pd depa..(air kotak depa tak amik pun)!!huh bijak sungguh beruk2 zaman sekarang ni...hihihi...Time tu saya rasa cam nk terjun ke laut je tuk selamatkan diri..Tetiba huby sy pn panggilla segerombolan mat2 kelantan yg dah lepas after kami tuk sergah beruk2 tu..then diorang pn lari..kesian makcik saya..

natijahnye: lebam+bengkak+luka wujud di kaki makcik saya sebab terjatuh ke dalam batu2 besar yg ade di tepi jetty tu...




Aksi saya selepas berhempas pulas utk sampai ke TDB ni...(dlm hati sgt takut utk terjun sbb saya suka bayangkan yg bukan2)-takot ade buaya..ahahhaha...





Diorang taknak dive dlm Tasik..diorang naik boat jln2 sekitar tasik..





TDB



Pose ala-ala Model..(tak bleh blah)


Terasa cam honeymoon balik je..kikikiki....

Aqil happy after dah selamat naik ke boat selepas melalui beruk2 yg ade di jetty..

Bagi Helang makan...

Kami baru sampai Beras Basah..Untuk membasahkan diri di laut masin...



Jom Kita main pasir...









kami beromantis dulu..hikhikhikhik...

malam itu..setelah berpenat lelah melawan beruk2 yg ade dan berswimming di pantai, kami hanya berjalan-jalan di sekitar Pantai Chenang dan menghirup angin malam di sekitar kawasan itu..what such a nice view n surroundings..(tetibe rasa cam kt Bali plak..sebab sgt happening!!)hihihi...dan oleh kerna kepenatan kami pun tido dengan begitu awal sekalik!!uhuhuhu....
Photobucket

5 comments:

Ailysya said...

lorhh.. kesian mak cik.. x pasal2 kna serang dgn beruk2 tu.. tp nmpak best ja.. nk pi jgk!!!! nama ja dok kedah.. tp dh lama x pi langkawi.. huhu..

PinkyLady said...

tula pasal mira..kesian sgt kt makcik n aina..diorg suma trauma..temasukla kak aida jugak...ehehhe..tp confirm best selain kes beruk2 ni...jum ajak ramai2 kita pg langkawi...hhihihi...

Ailysya said...

jom2.. kak aida plan la something.. buat family day kt langkawi plak ka.. ari 2 kn buat kt umah tok wan ja.. kali ni kita pi pulau plak.. hihihi..

PinkyLady said...

hikhikhik..
mIra..kak aida bukanlah orang terbaik nk anjurkan cuti2 malaysia ni...eheheh...Tak Bleh langkah kepala-kepala yg lebih senior...huhuhuhu...so nak taknak kena dahulukan senior2 ni...

Ailysya said...

kak aida suggest la kt senior2 kt kl 2.. snang skit... mira dok kedah.. jauh.. (alasan smata2) haahaha.. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget