Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Nov 8, 2010

KPLI-M-Test is coming on dis Saturday!!!




Salam All..


For those yang ade isi borang KPLI untuk ambilan Jan'11 anda bolehla menyemak nama anda di laman web ini moe


(ok mode Iklan dah habis!!)eheheh...Congratz for those yang berjaya menduduki peperiksaan tersebut..

Alhamdulillah...
saya berjaya jugak menempatkan nama di dalam salah satu candidate utk Program ini.


Tengok!!nama saya la tu!!iyer..Alhamdulillah...(eheihihihi...)



Sebenarnya..Impian saya nak jadi cikgu dah lama dah saya semat sejak di bangku sekolah rendah lagi!!siyess sekolah rendah ok!!


Dulu...


kalo orang tanya


"dah besar nak jadi ape?"


"nak jadi cikgu"


"kenape?"


"sebab minat!" simple kan reason tu..tapi mmg saya minat...


bile masuk sekolah menengah, impian tu tak pernah berkubur..saya belajar dengan sesungguhnya..Sekali tu, result saya dalam subjek akaun sangat mantaps!!(akaun jela yg dpt A1..yg lain boleh2 je)uhuhuhu...Impian tu slow skit sebab ditambah dengan omongan cikgu saya ketika itu yg mengatakan Pegawai akaun a.k.a akauntan, gaji mereka sangat meletupsss!!makcik kayo beb!!(tapi lelama pun cikgu akaun saya tu pun tak tahan jadi akauntan sudahnya jadi cikgu akaun jugak!!) but still gaji mereka meletupss ok!!


Saya masuk matrik dalam aliran akaun..Alhamdulillah result pun ok!!(bak kata org boleh masuk Universiti!!)-3.49 cgpanya...saya poun apply U..isi borang UPU dan pilihan pertama saya..jeng..jeng...jeng...


UPM-Ijazah Sarjana Muda perakaunan dengan pendidikan (saya Nak jadi CIKGU!!!)
Sampaila pilihan ke enam semuanya ade sangkut paut dengan pendidikan...(tapi semua area Lembah Klang, tak sanggup dah nak berjauhan dengan mak....uhuhuhu...)


ke- tujuh dan ke-lapan baru la jauh sikit, UPSI dan USM (Ijazah Sarjana Muda Perakaunan)


Sekali tu...yang saya dapat...hoo..hoo..hooo... adalah yang paling jauh jugak dari mak..USM di hatiku yg ku dapat dan tade kene mengene dengan Pendidikan langsung ok!!!arghh sangat sedih!!mak saya sampai menangis bile dapat tau saya dapat USM..


"bile tanya kenapa mak nangis?"


"takde ape"


huhuhuh..ntahla saya tak dapat tafsirkan tangisannya itu...


Hari graduasi saya...

ohhhh...itu cerita lama..dan saya telahpun bergraduasi dengan jayanya..Alhamdulillah...


back to the reality
sabtu ni saya ade exam
Exam yang akan merealisasikan Impian saya sekian lama
tapi saya belum tau bentuk ape yang harus dipelajari semula...


kawan-kawan semua doakan kejayaan saya yer...


Semoga saya dapat menjawab soalan dengan tenang dan jayanya..InsyaALLAH...






Photobucket



Notes:Exam utk PTD juge dibuat pada hari yang sama dengan KPLI..tapi saya mungkin pilih KPLI kut sebab Impian sekian lama saya akan cube saya realisasikan..

6 comments:

echa said...

good luck yer :)

MommyAqil said...

thanks echa!!!wink!!!

::m!SS edURA hanUM:: said...

sekolah yang akak dapat tue tempat my untie mengajar.anum pun minta MTEST kat kajang.tapi alhamdulilah dapat dekat sklh seri kembangan jek.dah tau pun sklh tue.so xyah ar susah2 nak mencari lagi...eheheheheh,anyway best of luck sis.

MommyAqil said...

huhuhu
yeker dear..hurmm kalo tak,bleh exam sesama kan..
akak dapat satu sekolah dengan kak ina..tapi taktaula dapat jumpa ke tak...huhuhu
akak mmg minta kt kjg sbb senang nak cari lagi pulak akak mmg sangat biasa dengan kajang area...
so..all de best sis..
buat yg terbaekkkk....hihihihi..

Yasminhamid said...

semoga dapat menjawab dengan tenang.... good luck..

MommyAqil said...

amin...terima kasih kak yasmin...
any tips, bleh share yer kak yasmin dearie...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget