Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Nov 22, 2010

Weekend K.a.M.i. Lumpuh!!!

Ahhh chumm...
ahhhchummm...
kohkohkoh..
koh..kohh..kohh..
(ini adalah current situation kami)
Kami diserang virus feverrrrrr....oh feverrrrkuuu...
balik dari kerja hari jumaat hari tu,tetiba mommy rasa cam tak sedap badan..asyik terbersin je n rasa tak selesa sangat..mlm tu ckp ngn daddy,daddy kata dia pun sama..tapi baru nak kene..(mommy dari opis lagi dah asik terbersin je)..malam tu,telan ubat batuk n selsema..terus tumbang tak ingat ape dah..(dengan harapan esok akan kembali sihat)- kesian aqil..mommy tak dapat layan dia mlm tu-

tetiba esoknya..
mommy n daddy langsung tak boleh bangun!!tak boleh bangun...rasa cam berat sangat kepala..n mommy have to bangun gak coz aqil kata pampers dia dh penuh!!dia nak mandi..dlm mamai2 tu,terpaksa mandikan dia n teman dia mkn roti..main2 kejap..pastu mommy dah tak tahan sangat..
mommy baring dlm bilik n ajak aqil main dlm bilik je..
sekali tu,dia pun tertido sekali mungkin sebab boring kut..takde orang nk main dgn dia..

dlm tengahari..luckily, his bs datang..
"aqil!!Aqil!!..tido ke?"
Dalam ketidaklaratan yg amat sangat..mommy pn pg bukak pintu n minta dia tolong bg aqil mkn n main dgn aqil kejap sbb mommy sangat2 tidak larat...
BS dia pn ok!!

dlm kul 3 aqil balik coz dia lapar susu..
pas minum susu..Aqil tido..syiann anak mommy ni sbb boleh tertido dgn mommy jugak..
tak lama tu,daddy ajak pg clinic sbb dia pn dah tak tahan sebab sakit satu badan..
bisa sangat rasanya...dengan kepala sangat berat rasanya..(tak bawak aqil pn sbb dia tgh tido dgn nyenyaknya)
jumpa doctor..
doctor kata..ade jangkitan kuman kt paru-paru mommy n ade bnyak kahak..
demam yg agak panas..
n dia bg ubt selsema,antibiotik,demam,batuk+kahak,ubt sakit tekak..
Same goes to daddy cume differ on selsema(coz daddy tak de flu) n takde kahak..

Balik..mkn n telan ubt..pas maghrib teros tido..both plak tu..
again..kesian aqil coz takde mommy n daddy nk teman dia sepanjang sabtu tu...
nasib baik kwn2 daddy ramai..boleh tolong tgk kan aqil..
ntah pukul berapa aqil masuk bilik ntah nk tido padahal kalo nk ikotkan belom time tido die..
tp mungkin dia boring sgt kut..huhuh...

Ahad..
daddy's condition wasn't gud enough...still in high temperature and yet still weak!!oh no daddy..come on!!be strong!!
mommy..ok...boleh bangun dah tp sengal2 badan tetap ade..batuk n selsema still ade cume dah tak demam dah kot..tenaga je takde sbb takde selera nk mkn..
Semalam pn tak mkn sgt..tak lalu..
Daddy sampai mlm pn asik tido je..
risao gak..tengokla hari ni kalo tak ok lg nk pg hosp kerajaan..amik darah kut..

n finally..
last nite..after aqil happy+active(dia sorang je aktif sgt)..n aqil demam jua..mlm plak tu..huhuhu..time suma clinic dh tutup, time farmasi hanya bukak sampai pukul 9 mlm je..huhuuh..
agak susah jugak nk tido smlm coz badan aqil sangat panas..
kejap2 cek..38.5/38.3/37.8/38.5 n finally was 38.8..no choice!have to sumbat montot aqil ngn peluru..(nasib baik ubt time kt clinic langkawi hari tu still ade walaupun pelurunya dah meletup..!!)

lepas je sumbat peluru,,alhamdulillah baru la semua boleh tido termasukla daddy..
tido dengan lena kesemuanya..
huhuhuhu..

setakat ni badan semuanya dah tak panas..Alhamdulillah cuma bisa2 still ada..so bersabarlah ye sayang2 semua!!
Daddy u've to be more jantan ok!!dun lembik2 anymore..(daddy aqil ni anak manja..maklumla anak sorang arwah mak dia so kalo dia sakit time dulu2,dilayan bagai raja..dgn mommy sorry eh!!mommy tak larat!!dengan mommy pn taksihat..ade aqil lagi..so cukupla layanan berpada-pada sahaja)



Notes: Niat murni kami nak meng pack barang weekend lepas tidak terlaksana bile dua hari penuh kesakitan..bile la keserabutan rumah tu akan reda??

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget