Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Nov 18, 2010

Aidiladha 2010~Birthday celebration

Assalammualaikum

masih terasakah Aidiladha anda semua??


Alhamdulillah masih terasa kan..


Esp di Kedah~Kelantan n Terengganu...


Selamat Hari Raya Aidiladha Buat semua..


Saya dah kembali bekerja sebab cuti hny sehari..huhuhu

semalam Aidiladha kami agak meriah sebab dihiasi dengan kenduri Qurban by my PIL n agak sibuk jugak saya di sana sampai sekeping gambar pun tak sempat tangkap...
Dan saya mkn dengan banyaknyaaa...waaa nyummy..
Pagi mkn laksa..hurmm sedap!!
Tengahari mkn nasi minyak..(tak berapa sedap sangat!!terlalu masin)
Ptg mkn laksa lagi..penutup sebelum saya bergerak berhari raya di Kajang pula...

Hai!!Selamat Hari Raya Aidiladha!!Dr Mommy n Aqil!!

(jam baru menunjukkan ke pukul 10 pagi tapi aqil dah pun selamat bertukar dua pasang baju melayu..huhuhu-kalo tak bleh sedondon dgn mommy)

Di Kajang..

Semuanya sedang menantikan kedatangan tetamu untuk celebrate birthday Asyraff..(anak along saya!!)Wahh..kami sampai2 tgk dah ramai dah orang time tu..kami sampai dalam pukul 5.30 petang..tak lama kami sampai tu,cake sutting was started!!herewith pics of cutiest cake!!

Ben-10 Cake!!Cantik!!Cake dalam Taman lagik!!




Got Balloons too!!



Balloons are colourful!!!

Aqil with party hat!!(sekejap sgt bole letak atas kepala dia!!)sangat tidak suka..





Our Birthday Boy in grey Polo Shirt!!



Asyraff with Maklong Pija..



Angah n mak..



nampak cam takde orang kan??sebab orang suma berada di belakang camera!!hihihi...alhamdulillah asyraff selamat jugak potong kek walaupon mamanya sedang demam panas ketika itu...huhuhu..(get well soon Along!!)

Selepas acara Potong kek tu,ramai gak yg dtg selepas itu..sampai kitorang nak balik pon (10.30mlm) still ade orang datang lagi..(mak ngah kg baru n family)...

Sampai rumah around 11 mlm..tetiba mamat 3org (huby+his cousin+his friend) yg ikot kitorang kemana saja semalam,kelaparan!!

Diorang boleh terlupa nak mkn!!(asik main kad je!!mkn pn boleh lupa)..

Dah otw balik umah baru lah kata-kata seperti ini kedengaran:

"bie..mak masak kuah kacang eh tadi?"
"ala..abg lupa la nak mkn nasi impit n kuah kacang tadi..mak mentua aku masak kuah kacang mmg sedap!!rugi betul tak mkn tadi"

"eh..tadi kita nak mkn nasi impit terus lupa kan!" "a'ah..lupa terus!!"

"kita nak mkn apa ni?"

"kita amik makanan kt umah makcik la..mesti ada lagi"

"ada tu mmg la ada tapi skrg dh pukul 11,diorng mesti letih n dh tido"

"a'ahla..kita tengok zubir bukak ke tak"(kedai mkn kt law rumah kami)

Sekali tu Zubir pun raya jugak!sudahnya saya kata la camni..

"takpe la mkn je nasi dengan telur"
"takkan telur je?"
"kla..mkn la dgn serunding"
"haa ok gak tuh"

So sy dengan belas ihsan tu..masakla jugak sambal ikan bilis utk mereka semua selepas menggoreng telur mata kerbau..Makanla meraka dengan sekenyangnya..

Photobucket

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget