Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Nov 30, 2010

Updates:Pindah sikit-sikit ke or Pindah sekaligus??

Updates:

Semalam berpindah lagi..kali ni rumah yg akan diduduki telah habis disapu n di mop..tinggal nk scrubbing lantai je..after then, selamat sudah untuk diduduki secara TOTAL..(upppsss lupe..dinding juge harus di cat..tapi huby kata pindah je dulu pastu baru cat..) tak systematik kan???
(semalam balik keje terus mandi n bertungkus lumus menyapu n mengemop sampai pukul 9 mlm..)
pukul 9mlm baru amik Aqil..Fuhh gile lambat!!Sorry sayang..Mommy amik sayang lambat hari ni..n semalam only 12 am br bleh berbaring-baring di atas tilam sbb bnyk tak settle lg...

so after three days of moving activity, kami rasa kami sudah tidak larat!!
waaa..penat la...
lagi penat bile tengok rumah still bersepah n tak tau nak duduk kt mana dh..
huwaaa...cptla episod perpindahan ini berakhirrr....

MIL cakap, pindah sikit-sikit lagi senang..tak penat..pindah terus kemas..
dari pindah sekali gus n rumah terus bersepah...

waaa..cakap senanglaaa...
dia ade maid.. bukan dia yg kemas pon rumah2 tu..
tak larat la..siyes!!dgn hny saya saja perempuan yg ade n tenaga makin berkurangan bile org2 yg menolong kian menghilangkan diri due to their own business..
sudahnya tinggalla kami bertiga untuk terus berkemas...

kenapala huby tak suke menggunakan khidmat orang lain untuk berkemas?? (orang lain means bibik sekejap..just for kemas2,mop, sapu n lap2 habuk)
bukan mahal pon nk byr diorg ni!!arghh ni lagi isu tension yg wujud!!bile semua benda huby nk buat sendiri!!!
Letihla bang..tolong la guna khidmat bibiksss sekejap..bukan lama pon!!
saya pon tak faham kenapa huby sgt tak suka maid sebab before arwah MIL meninggal, hidup dia tak penah sunyi dari ade MAID..sbb arwah MIL mmg sgt2 memerlukan maid untuk buat suma kerja2 rumah...
then bile arwah mak meninggal, maid mak pon balik Lombok terus di black list nya Maid2 yg ade!!
(alasan:takde privacy la kalo ade maid ni??) kalo ckp pasal privacy bukan kami anak beranak je yg duduk rumah tu..ade orang lain gak..tp huby tetap refused to have a maid...

Arghhh!!Tension Mode!!!

Last but not least:
which one do u prefer?pindah sekaligus or pindah sikit-skit??



Notes:Mesti suma org pening sbb saya ade MIL ke tak?saya ade MIL tiri (bapa mentua sy kawen dua!!hiksss)..nanti saya cerita selanjutnya psal kuarge huby yg agak kompleks ini eh... 
Photobucket

2 comments:

::m!SS edURA hanUM:: said...

bab nak kemas uma dari segala habuk nie yang anum malas sangat
nanti cpat sangat penyakit alergik tue datang menyerang

pada anum ada pro and kontra setiap tindakan yang kita buat.tapi sis dah jadi wanita bekerjaya nie baik move sikit2......pastu abik cuti tuk betul2 kemas uma

MommyAqil said...

tula..semalam dh dpt rsdung dh..pastu pass the penyapu to org2 yg tade resdung..habuk tak hengattt..

tapi anum dearie, penat sgt la kalo pindah sikit2 ni..tiap2 hari akan penat ya amat pastu berlarutan je..but still have pros n cons both kan..so have to think which 1 d best..thanks 4 ur opinion though...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget