Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Nov 24, 2010

Aqil's condition

Alhamdulillah..
He's now in recovering stage from his viral fever..
but still have cough+flu n sumtime got hi-temperature..but still in under controll...

lupe nak citer..
hari Isnin hari tu..mommy tpksa amik half day coz waktu lunch tu MIL sy called..
"badan Aqil panas la da.."
"yeker makcik?haa okla..aida balik skrg jugak!!"
Sampai rumah,badan dia sikit panas n takmo letak nk dukung je..
area kul 2 tu mommy n daddy pon bwk aqil ke Klinik Kesihatan Petaling Bahagia..(dh malas nk g swasta coz tade perubahan and tak bg antibiotik instead)

tunggu tak lama pon coz tak ramai org..
cek temperature, hi fever as nurse said..
see the doctor..(indian-garang giler!!menyampah I-biasalah kerajaan)

"u mandi dia air panas ke air sejuk?"
"air sejuk"
terus tempelak..
"see!!pasal tu la batuk dia tak baik-baik!"
"u kena mandi dia air suam..jgn bg buah..jgn bagi sayur..jgn cium2 dia..faham tak?tu semua kuman!"
ek eleh doktor ni..kerek plak..
"sejuk-sejuk semua jgn bg ok!"

finish!!amik ubt kt farmasi n kami pon balik dgn hati yg sabar kerana melayan doktor yg arrogant tuh!!huhuhu..


as of now, Aqil is getting better n dah pandai sepah2 balik..yg tak tahan tu,setiap kali nk tido (since last two weeks, asik nk pegang boobs mommy je, pastu baru bleh tido..)arghh Mommy tak selesa la sayang..ni suma keje bibik..-kadang2 sy tak suka ape yg bibik ajar sebab kadang-kadang mengarut!!nak tegur, saya tak pandai nak tegur orang tua..so saya pon terpaksa diamkan n ajar anak saya dengan cara yg terbaik..


Photobucket

6 comments:

MaMaNuRiN said...

aqil dear, cepat sembuk nak..alaaa cianya dia, mesti badan dha susut tu..mommy kena marah dgn doctor, mesti mommy pun rasa nak marah doctor tu kan hehehehee..

MommyAqil said...

tima kasih mama nurin..
alhamdulillah aqil dah sihat dh..
dah bole aktif2 balik dah..siap pagi tadi pooped sikit lagi je nak kena baju kerja mommy..huhuhu..

sbnrnya mommy dh ready mental n fizikal nk faced dr kerajaan..sbb sgt biasa dgn perangai mereka2 itu..hihihi..

SSulieana said...

su pun x suka kalau dpt doktor garang...eeee sakit hati kan...

MommyAqil said...

tula doctor shud be act nicely n politely kan..tp tula most of them sgt tak reti nk berbaik2..huhuhu...

eRaY said...

huhu nape bibik ajar pegang boobs? huhhu tuh ar memang dilema nak marah owg tua kan?

MommyAqil said...

tak tau la eray..
mgkin sumtime aqil terpegang n lg di encourage nya budak tu..isy ntahla..kkdg aida takot gk dgn ajaran salah bibik dia..budak2 baru nk membesarkan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget