Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Dec 24, 2012

Sabtu : Kenduri : Melaka

Asslaammualaikum..hy!!mesti semua tgh Monday Blues kan..di tambah dengan cuaca yang amat mendung sekitar Puchong n Subang ni, lagilah menambahkan kemalasan yang ade..huhuhu..(saya pon tak terkecuali!!)

Tak sabar nak tunggu esok..nak cuti lagi..heheee..

Hari Sabtu lepas seperti yang telah diceritakan, saya n family ke Melaka Bandaraya Bersejarah..Majlis Tunang Cousin Husb kat Bukit Katil..Majlis dijadual berlangsung sekitar pukul 3ptg..

Kami pon gerak dari Puchong pukul 12 tepat dan cuaca pada mulanya tersangatlah cerah..Dapat call dari FIL yang sudah bertolak lebih awal dari kami,mengatakan Plus Highway jem teruk..maka kami pon terus keluar exit Kajang utk mengikuti LEKAS highway..

Alhamdulillah, LEKAS highway tersangatlah lekas nya sebab sepanjang highway tersebut takde jem langsung!!TETAPI, tetiba nak singgah kat meeting point yang telah dijanjikan di Seremban pulak..di Bandar Sendayan..AKAN TETAPI...keluar Seremban from LEKAS, tersangatlah jemnyaaa...Traffic light banyak ..sudahnya..patah balik masuk LEKAS n berjanji utk jumpa di Melaka sahaja..

Keluar LEKAS exit Senawang pon jem jugakk...bayangkan ye, pukul 3ptg kami still kat Traffic light banyak2 kat Senawang lagi..padahal dah janji dengan org sebelah sana pukul 3...only smpai Melaka Pukul 3.45ptg n sampai Melaka pon jem jugak lg kat Ayer Keroh n Bukit Katil..haihla..saya yang mak buyung ni pon mcm nk patah pinggang duduk lelama kat dalam keta..dah macam balik Penang je rasanya..huh PENAT!!

Akhirnyaaa...pukul 4.30ptg smpailah kami di rumah cik tunang cousin Husb..so inilah sedikit gambar2 yang sempat saya snap ketika berada di sana..


Cam-whoring while keboringan hadap Jem..


Momy Lagik..time ni Aqil tgh tido sbb bosan dok dlm keta lama sangat..


Yeayy...dah smpai Melaka..


Aqil serabai sangatt..baru bangun tido la...


Perbincangan sedang dilakukan...











Sarung cicin








Officially Engaged..


Khemah mkn..

Balik Bukit Katil..pg Machap pulak..lepas tu ke Hutan Percha..only smpai di Puchong pukul12 malam..letih sungguh rasanya...cam tobat gak nk pg travel jauh2 ni..tapi next week pon ade kenduri kat Melaka jugak lagi..haihla..tak tau pg ke tak??


CUACA:Sepanjang2 jalan di atas jalan raya HUJAN..kdg2 lebat kdg2 renyai2..tapi bile smpai kat rumah kenduri tak hujan..Alhamdulillah..bile nk smbung balik perjalanan, hujan balik...huhhuhu...





Photobucket

7 comments:

Lynn Hamzah said...

kita pun sibuk gie kenduri gak weekend lepas...

aTieYusof Family said...

Comel je aqil muka br bangun tido tu..hehe... Hubby sy org Melaka juga Jasin.. Bukit Katil ni blm pernah smpi lg... :)

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Selamat bertunang buat kazen mommy..
Kat sini pun setiap hari hujan..pagi panas..petang mesti hujan..

eug|ena said...

hi aida.. wah, ade jugak geng bersalin kat kpmc puchong dgn dr haslinda.. saya 1st time pegi situ.. hopefully ok la..

::NureeN:: said...

jemputan kndri byk musim cuti la ni kan :)

~MommyAida~ said...

Lynn:hihihi samalah..mkn nasi kenduri..

Atie: hihihi.thnak u..

Lily:thanks dear..tula sekarang ni musim hujan kan..

Euglena:hihihi..tula sma kan..kita pon harap cam tu..hopefully semua ok..Amin

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

musin berujan skang ni kan...
selamat bertunang utk kazen mommy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget