Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Dec 24, 2012

Dah mula rasa semakin SARAT : Kulit Cekang!Stretch Mark baru muncul!!

Condition sekarang:

Sangat tidak selesa..sangat penat..sangat sarat..

Perut dah terlalu penuh pulak rasanya walaupun orang kata perut saya kecik, tapi bile kulit pon dah semakin mencekang, semalam sudah mula kelihatan stretch mark baru muncul!!

Haihla...ingat kan perut kecik kali ni takkan ade stretch mark baru..(cukup-cukuplah stretch lama yang ade)..tapi ia tetap muncul n menjelma juge...

huhuhu..

Dulu time Aqil saya gigih la jugak letak Bio-oil la..minyak Zaitun bagai..tapi towards 7months pregnancy, stretch mark tetap menjelma wlaau minyak sebotol saya letak pon!!hhihih..

So kali ni, saya tak letak minyak pape pon sbb saya rasa nonsense je letak minyak2 ni ..(kalo nak muncul,muncul jugak kan?)

lagi satu, ade org kata stretch mark ni penyakit keturunan..hihihi..tapi tak sure la betul ke tak..macam saya..mak n nenek sy ade SM ni...pastu kakak yg sulung pon ade..tp bile kakak yg second takde pulak..haih pelik..(jeles dengan perut dia yg bersih..)kikiiki

So redha je..cuma nk kena letak jugak la minyak kat perut ni nanti..sebab takut makin merebak pulak SM yg ade..hihihi..

Keadaan perut sekarang, masih tinggi lagi..(so percentage nk deliver awl (Dec) ) mmg takde la..insyaALLAH...signage lain pon takde..semuanya normal..and saya amat berharap saya mampu n sempat pg Holiday by 6&7 Jan ni..sbb saya sangat-sangat-sangat nak pegi Holiday sekarang ni..huhuhu...Amin..

After 6& 7 Jan 2013 , baby dah start nak keluar pon Momy redha je sayang...hihihi..

So sekarang ni tgh dalam fasa lega la jugak sebab kerja insurance dady for 2012 pon dah settle (kalo tak, pening nk pikirkan..)..so according to dady, start January je kita pegi jalan-jalan..ukur mall ke..jalan2 kat taman ke..so that cepat sikit bersalin...(akan melakukan dengan begitu aktifnya after 6&7 Jan jugak..)hihihi..

Plan nk amik maternity leave pon by 14 Jan 2013(itupun kalo larat la lagi nk keja smpai tarikh tu..)..sekarang ni tgh pikirkan patut tak dady hantar p ulang alik opis starting January nanti?sbb skrg pon rasa cm tak selesa nk drive...hurmmmm need to think of it deeply...

Mommies klo preggy stop driving at week berape??

Photobucket

12 comments:

SSulieana said...

su masa anak pertama drive dr start preggy smpai nk beranak, anak kedua mmg su dh x drive sbb husbnd su yg akan ambik dan anta...nmpak gaya mcm aida betul2 mengah dh ni...mintak2 dptla gi cuti2 dulu kan...

~MommyAida~ said...

Hurmm tula kan Su..aida waktu Aqil dulu, stop driving awl jugak..7 bulan dah stop..skrg ni rs cm cergas ppulak..nk dekat 9 bulan pon still dok drive lagi..haih..cm kena buli husb jugak la ni next month..hihih

NM02 said...

teringat masa dah sarat kandungkan qays. mmg tido mlm tak lena sbb dia dah makin sempit kt dalam tu..







sabar la ye... besar pahala kamu.

Lynn Hamzah said...

aida due brp hb? lynn 23hb jan...

tentang SM tu lynn setiap kali mengandung memang akan muncul SM tu...this time lynn guna cocoa butter dari body shop...hope x ler banyak sangat SM yang muncul...

~MommyAida~ said...

Lynn: Aida kali ni tak apply pape pon kat perut sbb malas dah nk prevent sbb dah tau confirm kna jugak SM tu...hihih..EDD aida 24.1.13..lepas sehari dr lynn je la kan..

NM02:tula kan..mmg mlm2 dah bukan malam yang indah..huhuhu

Azura Shukri said...

Senyum smpai telinga baca entry nih. Hihihi

Lily@MamaZaraZareef said...

time nk holiday tu berapa weeks dah..harap2 smpatlah gi jenjalan rehatkan minda ya..soh baby lepak2 dulu dlm perut tu..kekekek..nway, citer psl driving, akak both babies kena induce..yg first time 37w..yg 2nd 37w ke 38w eh dah lupe plak..kekekeke..so mmg drive smpai ke akhirnya la..=p

Sue said...

Salam. Thx singgah blog sue. Sue dok tmn mesra, kajang. Org urut yg u ckp tu kat mne rmhnye... Bole bg contact number tak.. Brp umur dia ekk

~MommyAida~ said...

Angah:elehhh..gedik...hihihi

Kak Lily:harap2 sempatlah kan..time tu dah 37weeks..hihihi..minta2 babu bagilah Momy nk g holiday dlu..kikiki..

Sue:nanti aida bg contact no ye..Makcik tu duduk dekat Taman Kantan Permai..umur 50tahun kot..but still nmpak muda lagi..

Tihara said...

bestnye rasa pengalaman pegnen :)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

saya masa preggy qalief keja tido jer...strecth mark jd sikit jer

Anonymous said...

Hello colleagues, good piece of writing and nice urging commented here, I am genuinely enjoying by these.


my webpage mederma stretch mark therapy reviews

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget